A döntőért fociztak a sportcsarnokban

spigott - 2019. március 26. 18:03

A Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezték meg a Suli Foci Kupa második fordulóját, melyben a döntőbe jutásért léptek pályára a sorozatban résztvevő általános iskolás csapatok.

Pontosan egy hónappal ezelőtt rendezték meg a Suli Foci Kupa második fordulóját a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s ma ismét az általános iskolások adtak egymásnak randevút a sorozat újabb játéknapján. Február végén a második és harmadik korcsoportos fiatalok bizonyíthattak, míg ma délelőtt az első (2010-ben és azután születettek) és a negyedik (2004-2005-ben születettek) korcsoport focistái adhattak számot tudásukról a sportcsarnok kis- és nagytermében.

Előbbi korosztályban hat, utóbbiban kilenc intézmény küzdött azért, hogy minél előrébb végezzen, s a fordulók összesítései alapján eljusson a szuperdöntőig, melyet május 17-én rendeznek meg az egyetemi sportcsarnokban. Az első korcsoportban Vasi I. gárdája örülhetett a végső győzelemnek, s ezzel együtt a döntőbe jutásnak, míg a negyedik korcsoportban a Vasi IV. diadalmaskodott, s jutott be a szuperdöntőbe, ahol az első forduló győztese, a ráckeresztúri Petőfi iskola lesz az ellenfele.
A mai forduló házigazdája, Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek- és ifjúsági bizottságának tagja volt, aki érdeklődésünkre elárulta, miért is fontos számukra és a gyermekek számára ez a sorozat.

- Az elsődleges célunk az volt, hogy az intézményen és a tanításon kívül is úgy tudják eltölteni a szabadidejüket a gyermekek, ami a mozgással, sporttal kapcsolatos. Itt rendezett körülmények között tudtak egymással versenyezni az iskolák és a gyermekek, s tényleg minden fordulóban lehetett látni a résztvevőkön a győzni akarást, a küzdeni tudást, s azt, hogy mindenki szeretne minél jobban szerepelni. Fontos, hogy a fiatalok már ebben a korban is meg tudják tanulni, milyen csapatban, egy célért küzdeni, győzni, vagy éppen emelt fővel veszíteni. A Suli Foci Kupa második fordulójára visszatérve, ezúttal összesen tizenöt csapat vett részt a megméretésen, ugyanazok, akik az első fordulóban is, s ahogy azt az elmúlt játéknapokon megszokhattuk, komoly csatákat vívtak a csapatok ezért, hogy eldöntsék, ki jut be a döntőbe.

A Suli Foci Kupa második fordulójának végeredménye (I. és IV. korcsoport)

I. korcsoport: 1. Vasi 1, 2. Petőfi 1, 3. Nagyvenyim, 4. Móricz I.
IV. korcsoport: 1. Vasi IV., 2. Petőfi (Ráckeresztúr), 3. Móricz II., 4. Dózsa.

A Suli Foci Kupa szuperdöntőinek párosításai

I. korcsoport
Vasi I. – Nagyvenyim

II. korcsoport
Vasi II. – Mészöly (Sárbogárd)

III. korcsoport
Vasi IV. – Apostag

IV. korcsoport
Vasi IV. – Petőfi (Ráckeresztúr)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.