A hét főszereplője a víz

2019. március 22. (péntek) 18:03 - Vass Ádám

A Víz Világnapja alkalmából rendhagyó témahetet tartottak a Móricz iskolában. és hétfőtől kezdve minden nap más érdekes feladatok várták a diákokat.

Ma van a Víz Világnapja, a Móricz iskolában azonban nem csak a pénteket, hanem az egész hetet arra szánták, hogy a diákok jobban megismerkedhessenek a bolygónkon nélkülözhetetlen vízzel és a természettel. Hétfőtől kezdve különböző programok várták a tanulókat, de nem csak a suliban. Pár csoport ugyanis ellátogatott a Dunához is, ahol vízmintákat gyűjtöttek, elemezték a folyó minőségét, a parton pedig állatokra élőhelyeire utaló nyomok után kutattak.

A könyvtárba is elutaztak, ahol szintén a Víz Világnapjához kapcsolódó papírszínházi előadást tekintettek meg a kisebbek. Az iskolában mindkét emeleten kiállítás nyílt az aulákban az alsósok és a felsősök által készített rajzokból, amiknek természetesen a víz állt a középpontjukban. Mindezek mellett tartottak ásványvíz-kóstolót, kitöltöttek pár totót, volt állat- és növényfelismerés, valamint különböző előadásokat hallhattak akár a természetfotózásról, akár a vízerőművek működéséről is. Az utolsó napon pedig a szünetekben az udvaron hatalmas buborékokkal szórakoztatták a diákok magukat és egymást is.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.