A hét főszereplője a víz

2019. március 22. (péntek) 18:03 - Vass Ádám

A Víz Világnapja alkalmából rendhagyó témahetet tartottak a Móricz iskolában. és hétfőtől kezdve minden nap más érdekes feladatok várták a diákokat.

Ma van a Víz Világnapja, a Móricz iskolában azonban nem csak a pénteket, hanem az egész hetet arra szánták, hogy a diákok jobban megismerkedhessenek a bolygónkon nélkülözhetetlen vízzel és a természettel. Hétfőtől kezdve különböző programok várták a tanulókat, de nem csak a suliban. Pár csoport ugyanis ellátogatott a Dunához is, ahol vízmintákat gyűjtöttek, elemezték a folyó minőségét, a parton pedig állatokra élőhelyeire utaló nyomok után kutattak.

A könyvtárba is elutaztak, ahol szintén a Víz Világnapjához kapcsolódó papírszínházi előadást tekintettek meg a kisebbek. Az iskolában mindkét emeleten kiállítás nyílt az aulákban az alsósok és a felsősök által készített rajzokból, amiknek természetesen a víz állt a középpontjukban. Mindezek mellett tartottak ásványvíz-kóstolót, kitöltöttek pár totót, volt állat- és növényfelismerés, valamint különböző előadásokat hallhattak akár a természetfotózásról, akár a vízerőművek működéséről is. Az utolsó napon pedig a szünetekben az udvaron hatalmas buborékokkal szórakoztatták a diákok magukat és egymást is.

A rovat további hírei: Oktatás

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.