A hét főszereplője a víz

2019. március 22. (péntek) 18:03 - Vass Ádám

A Víz Világnapja alkalmából rendhagyó témahetet tartottak a Móricz iskolában. és hétfőtől kezdve minden nap más érdekes feladatok várták a diákokat.

Ma van a Víz Világnapja, a Móricz iskolában azonban nem csak a pénteket, hanem az egész hetet arra szánták, hogy a diákok jobban megismerkedhessenek a bolygónkon nélkülözhetetlen vízzel és a természettel. Hétfőtől kezdve különböző programok várták a tanulókat, de nem csak a suliban. Pár csoport ugyanis ellátogatott a Dunához is, ahol vízmintákat gyűjtöttek, elemezték a folyó minőségét, a parton pedig állatokra élőhelyeire utaló nyomok után kutattak.

A könyvtárba is elutaztak, ahol szintén a Víz Világnapjához kapcsolódó papírszínházi előadást tekintettek meg a kisebbek. Az iskolában mindkét emeleten kiállítás nyílt az aulákban az alsósok és a felsősök által készített rajzokból, amiknek természetesen a víz állt a középpontjukban. Mindezek mellett tartottak ásványvíz-kóstolót, kitöltöttek pár totót, volt állat- és növényfelismerés, valamint különböző előadásokat hallhattak akár a természetfotózásról, akár a vízerőművek működéséről is. Az utolsó napon pedig a szünetekben az udvaron hatalmas buborékokkal szórakoztatták a diákok magukat és egymást is.

A rovat további hírei: Oktatás

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2019. november 14. (csütörtök)

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.