A Jobbik és az antiszemitizmus – Pintér Tamás sem hozza nyilvánosságra a valódi világnézetét

2019. március 20. (szerda) 21:21 - doszerk

Nem válaszol a Jobbik tagjait érintő sorozatos botrányokról, vállalhatatlan fajgyűlölő megnyilvánulásokról a párt dunaújvárosi képviselője, pedig Pintér Tamás szerdán maga hirdetett meg sajtótájékoztatót az Országgyűlésben. A honatyát a PestiSrácok.hu megpróbálta szembesíteni Gyöngyösi Márton sajátos holokauszt értelmezése mellett a saját, korábbi hasonló kijelentéseivel, de Pintér inkább otthagyta saját sajtóeseményét - írja a Pesti Srácok.

Elmenekült a Jobbikot érintő valódi kérdések elől szerdai sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, aki az ellenzék által rabszolgatörvényként említett, szándékosan félremagyarázott törvénymódosítás vélt csodafegyveréből igyekezett kilőni az utolsó töltényeket, amikor a Hankook-nál béremelési vitába akarta valahogy belekeverni a kormányt. A Dunaújvárosban tavaly egyéni mandátumot szerzett képviselő emlékeztetett, hogy a gyár dolgozóinak javaslata tizennyolc százalékos emelést tartalmaz, míg a munkáltató csak alig több mint tizenhármat szeretne, ami sztrájkot eredményezett az üzemben. A Hankook erre válaszul bónuszokkal, prémiumokkal igyekezett motiválni azokat, akik a munkabeszüntetés idején is hajlandók dolgozni, és egy biztonsági cég embereivel igyekszik fenntartani a rendet a gyárban. Pintér Tamás szerint a helyzetet a kormány gazdaságpolitikája idézte elő, és nem értett egyet portálunk tudósítójának felvetésével, amely szerint a Magyarországon működő nemzetközi vállalatok bérezési gyakorlatába az Orbán-kabinet semmilyen módon nem szól, nem szólhat bele, hanem a megfelelő gazdasági környezet kialakításával gyakorol olyan hatásokat, amelyek révén a cégek emelhetik dolgozóik fizetését.

AZT A HANKOOKOT TÁMADTA PINTÉR, AMELY BŐKEZŰEN TÁMOGATJA A JOBBIKOS HÍRPORTÁLJÁT

Pintér nem teljesen tiszta okfejtése szerint a kabinet azért is felelős a Hankooknál kialakult helyzetért, mert a dél-koreai cég a kormány stratégiai partnere. A PestiSrácok.hu kérdésére, hogy a képviselő nem tartja-e ellentmondásosnak, hogy azt a Hankookot támadja, amely hirdetések formájában amúgy bőkezűen támogatja az ő jobbikos hírportálját, a Castellum.do-t, Pintér Tamás válasza az volt: a weboldal nem a pártja hírmondója. A portál kizárólag Pintérrel készít interjúkat, és kizárólag a kormányt, illetve a dunaújvárosi fideszes városvezetést gyalázza, így a képviselő magyarázata nem különösebben meggyőző. 

TABUTÉMA A NYILVÁNOSSÁG SZÁMÁRA A JOBBIK VALÓDI VILÁGNÉZETE

A PestiSrácok.hu azt is megkérdezte Pintér Tamástól, hogy mi a véleménye frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton antiszemita gondolatairól, amelyekben a Jobbik második embere egy, a napokban nyilvánosságra került felvételen egyebek mellett arról tartott előadást, hogy a holokauszt az egy különleges állatfajta. Portálunk kérdésére Gyöngyösi az Országgyűlés hétfői ülésnapján elhatárolódott önmagától, Pintér azonban még ennyire sem volt hajlandó, érdeklődésünkre csak annyit közölt, hogy ő csak a sajtónak nyilatkozik. Azt, hogy kit tart a sajtó képviselőjének, és kit nem, valószínűleg ő dönti el. Pintér Tamás könnyedén megtehette volna, hogy Gyöngyösihez hasonlóan elhatárolódik, mivel a frakcióvezető mondataira tudósítónk fel is hívta a figyelmét, de a dunaújvárosi képviselő valamiért nem használta ki a ziccert. Mivel Pintér Tamás szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, immár nem tehette meg, hogy kiszelektálja portálunkat a lehetséges kérdezők közül, a válaszadással azonban fukarkodott, pedig a Jobbik háza tájáról rendszeresen kiszivárgó, vállalhatatlanul kirekesztő megnyilvánulásaikért magyarázattal tartoznak a hazai, és a nemzetközi közvélemény számára is. A Jobbik kommunikációja jelenleg addig terjed ezekben az ügyekben, hogy a zsidózásokra, cigányozásokra azt mondják: az már régen volt, ma pedig már nem úgy gondolják, különben is az a fajgyűlölő, aki rákérdez korábbi kijelentéseikre. Szívesen meghallgattuk volna Pintér Tamástól azt is, hogy Gyöngyösi Márton gondolatai mellett miképp kommentálná a saját korábbi, antiszemita kijelentéseit, esetleg ő is elhatárolódik-e önmagától, de a képviselő berekesztette a sajtótájékoztatóját és faképnél hagyta a sajtó képviselőit.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

 Bakondi: nagy migrációs tömegmozgás esetén kevés a Frontex tízezer embere

Bakondi: nagy migrációs tömegmozgás esetén kevés a Frontex tízezer embere

2019. április 18. (csütörtök)

Nagy migrációs tömegmozgás esetén nagyon kevés az uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) tízezer embere - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kétszer annyi németet öltek meg a migránsok 2018-ban, mint egy évvel előtte

Kétszer annyi németet öltek meg a migránsok 2018-ban, mint egy évvel előtte

2019. április 18. (csütörtök)

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt-BKA) által a napokban nyilvánosságra hozott statisztikai adatok alapján az előző évhez képest jelentősen nőtt Németországban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma és aránya is. Főleg a gyilkosságok és a nemi erőszakok tekintetében romlanak a statisztikák.

Nőtt a Fidesz támogatottsága, megzuhant a Jobbik

Nőtt a Fidesz támogatottsága, megzuhant a Jobbik

2019. április 17. (szerda)

A Závecz Research közvéleménykutató szerint ha nem is jelentősen, de több pártnak is változott a támogatottsága az európai parlamenti választás kampányának kezdeti időszakában.

Juncker a saját irháját mentegette Brüsszelben

Juncker a saját irháját mentegette Brüsszelben

2019. április 17. (szerda)

Jean-Claude Juncker politikai karrierjét számos botrány lengi körül. Többek között ezeket is felidézi a V4NA nemzetközi hírügynökség összeállítása.

Novák Katalin: A Fidesz nem enged a kereszténydemokrata értékekből

Novák Katalin: A Fidesz nem enged a kereszténydemokrata értékekből

2019. április 17. (szerda)

A Fidesz mindaddig kitart a néppárti tagság mellett, amíg a nemzeti érdekeket képviselni tudja az Európai Néppárton belül – jelentett ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Gyarmati István: élelmiszerjegyekre kellene váltani a migránskártyákat

Gyarmati István: élelmiszerjegyekre kellene váltani a migránskártyákat

2019. április 17. (szerda)

Helyhez kötött élelmiszerjegyekre kellene váltani a migránskártyákat, ezzel akadályozva meg a visszaéléseket - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Frank Füredi: Sorost bírálni nem antiszemitizmus, birodalma létezik, a spekuláns csak a liberálisok szemében Teréz anya

Frank Füredi: Sorost bírálni nem antiszemitizmus, birodalma létezik, a spekuláns csak a liberálisok szemében Teréz anya

2019. április 17. (szerda)

Soros György kritizálásának joga mellett érvelt Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora, aki a Spiked online közéleti fórumon közzétett, a PestiSrácok.hu által szemlézett véleménycikkében azt is egyértelműsítette: el kellene számoltatni az „arrogáns és romboló oligarchát”.