Dunaújváros Hetilap

A jobbikos képviselő nem engedélyezné a kritikus tartalmakat Sorosról

doszerk - 2019. március 13. 7:35

Itt az újabb bizonyítéka annak, hogy Soros György komoly befolyásra tett szert a Jobbikban - írja az Origo.

Bana Tibor, a párt parlamenti képviselője arról posztolt hétfő délelőtt közösségi oldalán, szíve szerint megtiltaná, hogy kritikus tartalmak jelenjenek meg az amerikai üzletemberről a Facebookon. „Politikai prostitúció, amit a Jobbik csinál!” – írta nem sokkal később Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke a pártban zajló folyamatokról.

Az Origo a Ripostra hivatkozva számolt be arról, hogy a Jobbik körül legyeskedő Soros-tanácsadók eltiltották a Jobbik politikusait a magyar viselet hordásától, többek között a bocskaitól. Nem kellett sokat várni arra, hogy megérkezzen a következő nyilvánvaló jele annak, hogy az amerikai milliárdos befolyása jelentősen nőtt a pártban.

Jobbikos politikus: Tiltani kellene!

Bana Tibor, jobbikos országgyűlési képviselő hétfő délelőtt közösségi oldalán a következőképpen reagált arra hírre, miszerint a Facebook kitiltotta az oltásellenes tartalmakat a felületéről. Nagyon helyes! A sorosozással is ezt kellene tenni – mutatott irányt az ifjú politikus. Idevág, hogy a Jobbik saját magát XXI. századi pártnak, és ebből kifolyólag a szólásszabadság első számú védelmezőjeként tartja számon. Ehhez képest a jobbikos politikus szöges ellentétjét mutatta be: soraiból az derült ki, szíve szerint megtiltaná, hogy kritikus tartalmak jelenjenek meg Soros Györgyről a Facebook felületén.

Emlékezetes, Soros György Jobbikon belüli térnyerésére elsőként Volner János, a párt korábbi frakcióvezetője hívta fel a figyelmet egy Facebook-bejegyzésben. A Mi Hazánk Mozgalomba átlépett politikus egy képet tett közzé, amelyen az volt látható, hogy a párt tavalyi tisztújító kongresszusán közvetlenül a pártvezetés mögött foglalt helyet Teplán István, a Soros-egyetem egyik alapítója. A Jobbik korábbi frakcióvezetője tételesen levezette, hogy melyik politikusnak milyen szerepe volt abban, hogy így alakultak a dolgok. Bana Tiborról azt írta, hogy az elnökség kávéfőző kislánya volt, amivel azt sugallta, hogy az ifjú politikus csupán sodródott az árral, és teljes mértékben asszisztált a pártvezetés döntéseihez.

Novák Előd: Politikai prostitúció, amit a Jobbik csinál!

Nem sokkal Bana posztja után Novák Előd, a Jobbik egykori alelnöke, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa is kommentálta a korábbi pártja körüli történéseket. A politikai prostitúció mélypontja ez, amikor az elvtelenül egyesült balliberális szivárványkoalícióban egy neojobbikos képviselőnőre osztják azt a szerepet, hogy a gender szakért aggódjon.

– írta közösségi oldalán arra reflektálva, hogy Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos képviselő a „gender szakért aggódott” ellenzéki képviselőnői társaságában egy, a napokban megtartott összellenzéki sajtótájékoztatón. Az esemény kapcsán elevenítette fel azt a népi mondást, miszerint „aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha...” Majd úgy fogalmazott, hogy aki pénzért, hatalomért bármire képes, annak egy ilyen köpönyegforgatás a legkevesebb, amit a főszervező Vadai Ágnes politikai boszorkánykonyhájában kifőztek.

Bejegyzésének végén leszögezte, a Mi Hazánk Mozgalom „nem kér ebből a moslékból”.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.