Dunaújváros Hetilap

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd) 19:40 - Brousil Csaba

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Az alapkőletétel előtt Radvánszki Sándor, a Darusín Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy éppen húsz éves a vállalkozás, mely ebből a húsz évből tizennyolc éve ezen a dunaújvárosi központi telephelyen tevékenykedik és fejleszt. Mint mondta szerte az országban Záhonytól Hegyeshalomig dolgozik a cég és vannak külföldi munkái is, mégis a dunaújvárosi telephely az igazi otthonuk, ahol a fejlesztések 18 éve nem állnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Kutató Fejlesztő és Oktatói Központot építenek itt fel, melynek alapkőletételét összekapcsolták a húsz éves fennállásuk megünneplésével. 250 embert foglalkoztatnak és az ügyvezető mindannyiuknak megköszönte a sok éves kitartó munkát, mely lehetővé tette ezt az ünnepi pillanatot is.

Cserna Gábor beszédében gratulált a cég alapításának évfordulójához.

- Magyar emberek dolgoznak a gyárban magyar emberek irányításával. Akik folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket, mert tudják, hogy csak így maradnak versenyképesek. Természetesen tudom és belátom, hogy az egészséges gazdaság két lábon áll. Magyarországon és Dunaújvárosban is. Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is- hangsúlyozta a polgármester.

- A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekintek, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza a fiatalokat, a tanulni és érvényesülni akaró dunaújvárosi és a város vonzáskörzetében élő fiatalokat. Akik talán azért fognak Dunaújvárosban letelepedni és családot alapítani, mert a Darusín Kft. biztos jövőt kínál számukra – mondta Cserna Gábor, majd gratulált a cég minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy dunaújvárosi székhelyű vállalkozás idáig eljuthatott.

Ezután következett az alapkőletétel, melyen részt vett még a cég oktatási partnerének, a Bánki iskolának a képviseletében Schön Beatrix, az iskola igazgatója és Evgenii Vaganov, az ISD Dunaferr beruházási és karbantartási igazgatója is. Az ünnepség rövid fogadással zárult.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

2019. szeptember 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából az idén is egyösszegű, ötezer forintos támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat. A polgármester tisztelete jeléül otthonában látogatta meg Bognár Miklósnét és férjét, akiknek emléklappal és ajándékkosárral, a város borával és virággal kedveskedett, kiemelve, hogy a városvezetés lehetőségéhez képest támogatja a város idős polgárait.

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek)

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

2019. szeptember 20. (péntek)

Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Légy szíves! a Béke városrészben is

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

Folytatódik az Otthon Melege program

Folytatódik az Otthon Melege program

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.