Dunaújváros Hetilap

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd) 19:40 - Brousil Csaba

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Az alapkőletétel előtt Radvánszki Sándor, a Darusín Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy éppen húsz éves a vállalkozás, mely ebből a húsz évből tizennyolc éve ezen a dunaújvárosi központi telephelyen tevékenykedik és fejleszt. Mint mondta szerte az országban Záhonytól Hegyeshalomig dolgozik a cég és vannak külföldi munkái is, mégis a dunaújvárosi telephely az igazi otthonuk, ahol a fejlesztések 18 éve nem állnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Kutató Fejlesztő és Oktatói Központot építenek itt fel, melynek alapkőletételét összekapcsolták a húsz éves fennállásuk megünneplésével. 250 embert foglalkoztatnak és az ügyvezető mindannyiuknak megköszönte a sok éves kitartó munkát, mely lehetővé tette ezt az ünnepi pillanatot is.

Cserna Gábor beszédében gratulált a cég alapításának évfordulójához.

- Magyar emberek dolgoznak a gyárban magyar emberek irányításával. Akik folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket, mert tudják, hogy csak így maradnak versenyképesek. Természetesen tudom és belátom, hogy az egészséges gazdaság két lábon áll. Magyarországon és Dunaújvárosban is. Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is- hangsúlyozta a polgármester.

- A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekintek, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza a fiatalokat, a tanulni és érvényesülni akaró dunaújvárosi és a város vonzáskörzetében élő fiatalokat. Akik talán azért fognak Dunaújvárosban letelepedni és családot alapítani, mert a Darusín Kft. biztos jövőt kínál számukra – mondta Cserna Gábor, majd gratulált a cég minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy dunaújvárosi székhelyű vállalkozás idáig eljuthatott.

Ezután következett az alapkőletétel, melyen részt vett még a cég oktatási partnerének, a Bánki iskolának a képviseletében Schön Beatrix, az iskola igazgatója és Evgenii Vaganov, az ISD Dunaferr beruházási és karbantartási igazgatója is. Az ünnepség rövid fogadással zárult.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2019. április 23. (kedd)

Lejár kedden 16 órakor az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására állított listák bejelentésének határideje, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig hét listát vett nyilvántartásba.