Dunaújváros Hetilap

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd) 19:40 - Brousil Csaba

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Az alapkőletétel előtt Radvánszki Sándor, a Darusín Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy éppen húsz éves a vállalkozás, mely ebből a húsz évből tizennyolc éve ezen a dunaújvárosi központi telephelyen tevékenykedik és fejleszt. Mint mondta szerte az országban Záhonytól Hegyeshalomig dolgozik a cég és vannak külföldi munkái is, mégis a dunaújvárosi telephely az igazi otthonuk, ahol a fejlesztések 18 éve nem állnak meg. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Kutató Fejlesztő és Oktatói Központot építenek itt fel, melynek alapkőletételét összekapcsolták a húsz éves fennállásuk megünneplésével. 250 embert foglalkoztatnak és az ügyvezető mindannyiuknak megköszönte a sok éves kitartó munkát, mely lehetővé tette ezt az ünnepi pillanatot is.

Cserna Gábor beszédében gratulált a cég alapításának évfordulójához.

- Magyar emberek dolgoznak a gyárban magyar emberek irányításával. Akik folyamatosan fejlesztik a tevékenységüket, mert tudják, hogy csak így maradnak versenyképesek. Természetesen tudom és belátom, hogy az egészséges gazdaság két lábon áll. Magyarországon és Dunaújvárosban is. Kellenek a nemzetközi vállalatok, de kellenek a magyar tulajdonban lévő vállalkozások is- hangsúlyozta a polgármester.

- A Kutató, Fejlesztő és Oktató Központ megvalósítására úgy tekintek, mint ami a cég befektetése önnön jövőjébe. Egyrészt biztosítja munkavállalói képzését, másrészt becsatornázza a fiatalokat, a tanulni és érvényesülni akaró dunaújvárosi és a város vonzáskörzetében élő fiatalokat. Akik talán azért fognak Dunaújvárosban letelepedni és családot alapítani, mert a Darusín Kft. biztos jövőt kínál számukra – mondta Cserna Gábor, majd gratulált a cég minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy dunaújvárosi székhelyű vállalkozás idáig eljuthatott.

Ezután következett az alapkőletétel, melyen részt vett még a cég oktatási partnerének, a Bánki iskolának a képviseletében Schön Beatrix, az iskola igazgatója és Evgenii Vaganov, az ISD Dunaferr beruházási és karbantartási igazgatója is. Az ünnepség rövid fogadással zárult.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

2019. június 20. (csütörtök)

Negyvenöt napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Az ülés elején egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban tragikusan elhunyt dr. Gyöngyösi Pál főorvosról, aki önkormányzati képviselőként is szerepet vállalt. Aztán elismerések átadására is sor került, a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjat idén Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője vehette át.

Elhunyt dr. Kővári Edit

Elhunyt dr. Kővári Edit

2019. június 20. (csütörtök)

Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, hogy dr. Kővári Edit a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, tragikus hirtelenséggel 2019. június 19-én, szerdán elhunyt.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2019. június 20. (csütörtök)

Cserna Gábor Polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2019. június 20. (csütörtök)

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. június 20. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a júniusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint negyven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

2019. június 20. (csütörtök)

A június 26-i határidőig már csak egy hetük maradt a banki ügyfeleknek arra, hogy elvégezzék az adategyeztetést. 

Pénteken szúnyogirtás

Pénteken szúnyogirtás

2019. június 20. (csütörtök)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az országos központi szúnyoggyérítést az alábbi időpontokban végzik: