Az igazán fontos dolgok jobbikul: Pintér Tamás a „munka hőse”

2019. március 16. (szombat) 8:52 - doszerk

Tizenegy országgyűlési bizottsági ülésről hatszor távol maradt tavaly Pintér Tamás, a Jobbik szakmányban tüntetőket számolgató parlamenti képviselőjét a jelek szerint nem izgatják az olyan ügyek, mint a pártja által apokaliptikus állapotúnak minősített egészségügy, a családtámogatások, a gyermekek, nyugdíjasok védelme, vagy olyan pitiáner témák, mint a költségvetés.

December eleje, a Munka Törvénykönyvének parlamenti módosítása, majd a túlmunkáról szóló passzusok szándékos félremagyarázásával gründolt tüntetések szervezése óta komoly szereptévesztésben vannak azok az ellenzéki képviselők, akik úgy gondolják, hogy legfőbb feladatuk közintézmények biztonsági szolgálatának tagjaival birkózni, rendőröket dobálni, füstbombázni és félrevezetett embereket hergelni az utcán. Élen járnak ebben az épp az ősellenségükkel, Gyurcsány Ferenccel pettingelő jobbikosok, akik talán így akarnak valamennyit visszaszerezni abból az egyre gyorsabban lemorzsolódó támogatói bázisból, amelyet a sokadik útkeresés közben elveszítettek. Az országgyűlési képviselők feladata – bármelyik oldalon is állnak – azonban nemcsak nemcsak annyi, hogy tüntetéseken szónokolnak, hanem az is beletartozik, hogy eljárnak a Magyar Országgyűlés különféle bizottságaiba, és ott tudásukkal, tapasztalataikkal segítik azok munkáját.

Pintért már a december óta tartó forradalom előtt sem érdekelte a bizottsági munka

Bár az ellenzéki képviselők a kormányétól eltérő álláspontjukat épp ezekben a bizottságokban fejthetnék ki a leghatékonyabban, a jelek szerint a legtöbbük nem ezt az utat választja. Úgy tűnik, nem hisz az ilyen munkában Pintér Tamás sem, holott a Jobbik dunaújvárosi honatyája a Népjóléti bizottság tagjaként fajsúlyos kérdésekben fejthetné ki álláspontját, amennyiben eljárna a testület üléseire. A Népjóléti bizottság tavaly tizenegy ülést tartott, ezek közül Pintér hatra nem ment el, és összesen egyszer szólalt fel. Bár a Jobbik – ahogy az egész ellenzék – vesszőparipája az egészségügy – szerintük – apokaliptikus helyzete, Pintér képviselő mégsem volt kíváncsi például Kásler Miklós miniszterjelölti meghallgatására, és a jelek szerint nem érte el ingerküszöbét az idei köponti költségvetés témája sem. Ugyancsak nem érdekelte a manapság főállásban tüntetőket számolgató Pintért a családtámogatási, illetve a nyugdíjrendszer átalakításának bizottsági vitája, ahogy a gyermekvédelem, vagy a hajléktalanok helyzetének értékelése a téli krízisidőszak kezdetén. Figyelemre méltó, hogy a fent részletezett munkatempó nemcsak a december óta szervezett tüntetések bizonyára mámorító pillanatai miatt alakult ki Pintér Tamásnál, mivel munkamódszerét a tavaly áprilisi választások óta következetesen gyakorolta.

 - ujvarosivalosag. hu -

A rovat további hírei: Politika

Már nyomoz a rendőrség a Jobbik ajánlásain talált hamis aláírások ügyében

Már nyomoz a rendőrség a Jobbik ajánlásain talált hamis aláírások ügyében

2019. május 20. (hétfő)

Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Jobbik EP-választási aláíróívein szereplő valótlan aláírások miatt – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, az érintett dokumentumokat lefoglalták, és az ügyben korábban feljelentést tevő Bertók Mártont ki is hallgatták.

Bakondi: felerősödött az illegális migráció a Balkánon

Bakondi: felerősödött az illegális migráció a Balkánon

2019. május 20. (hétfő)

Felerősödött az illegális migráció a Balkáni útvonalon, csaknem 20 ezer bevándorló torlódik a horvát határnál - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hollik István: A migráció “közös európai megoldása” csupán a szokásos brüsszeli “blabla”

Hollik István: A migráció “közös európai megoldása” csupán a szokásos brüsszeli “blabla”

2019. május 18. (szombat)

A birodalmi gőg köszön vissza a Nyugat-Európából érkező, a magyar családpolitikát érő kritikákból – reagált Hollik István kormányszóvivő Magyarország élőben című műsorunkban a német közszolgálati televízió összeállítására, amelyben a családvédelmi akciótervet mutatták be - írja a hirtv.hu.

Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát

Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát

2019. május 18. (szombat)

A kereszténydemokrata politikai vezetők feladata, hogy védjék és erősítsék azt az életformát, amely a keresztény hitből kinőtt: az emberi méltóságot, a családot, a hazát és az egyházi közösségeket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Pest megyei Nagykátán, a római katolikus Szent György-templom külső felújításáért tartott hálaadó szentmisén.

Magából kifordulva üvöltött ocsmányságokat a PS stábjára az MSZP alelnöke Dunaújvárosban

Magából kifordulva üvöltött ocsmányságokat a PS stábjára az MSZP alelnöke Dunaújvárosban

2019. május 18. (szombat)

Nehezen halad a régi szocik és a Bajnai Gordon zsúrfiúiból összeállt Párbeszéd összecsiszolódása, ezt tanúsította a közös lista nevében a Hankook gyár előtt tartott “rabszolgafelszabadító” sajtótájékoztató meghökkentő fordulata is - írja a Pesti Srácok.

Timmermans lehagyhatja Webert

Timmermans lehagyhatja Webert

2019. május 17. (péntek)

Kapiskálják Brüsszelben, hogy polgárközelibb Európára lenne szükség, de az uniós csúcsjelöltek kevésbé mozgatják meg a kontinens lakosait – ez volt az egyik fő következtetés az Európai Bizottság elnöki székére pályázó politikusok szerda esti vitáját követően. A néppárti Manfred Weber megválasztásának esélye közben tovább csökkenhetett - írja a Magyar Nemzet.

Szijjártó: a magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika

Szijjártó: a magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika

2019. május 17. (péntek)

Az új fejezetükhöz érkező magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika és a ragaszkodás a keresztény értékek megőrzéséhez - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Washingtonban, az amerikai fővárosban folytatott tárgyalásairól a közmédiának nyilatkozva.