Címvédés a futsal bajnokságban

2019. március 12. (kedd) 8:03 - spigott

A Dunabiztos Micro együttese nyerte a városi futsal bajnokságot, miután a hétfő esti fináléban egy góllal legyőzte a Gazdagok és Szépek csapatát.

Véghajrájához érkezett hétfőn a városi futsal bajnokság küzdelemsorozata, ugyanis este hét órától az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg a sorozat fináléját, ahol a sorozat tavalyi döntősei, a Dunabiztos Micro, valamint a Gazdagok és Szépek gárdája mérte össze egymással erejét. A döntőt utóbbi kezdte erősebben, s már a 2. percben sikerült megszereznie a vezetést, ám a folytatás már a Dunabiztos elképzelései szerint alakult. Sarok Norbert a 10. percben egalizált, majd Balogh, Molnár és Bartók is bevette a Gazdagok és Szépek kapuját, s ugyan Schrick a félidő utolsó percében szépíteni tudott, a szünetre biztosnak tűnő vezetéssel vonulhatott a felsőházi rájátszás első helyezettje.

A térfélcsere után bő tíz perc kellett ahhoz, hogy újabb gólt láthassanak a Campus Arénában kilátogató drukkerek, ám hiába jött fel egyre a Gazdagok és Szépek gárdája, Bartók újabb találata után ismét nyugodtabban szemlélhették a meccset a Dunabiztos játékosai. A 40. percben Hamar Erik második gólja ismét nyílttá tette a találkozót, ám az utolsó tíz percben már nem született újabb gól, így a szoros, kiélezett csatát, s ezzel együtt a városi futsal bajnokságot idén a Dunabiztos Micro gárdája nyerte (5-4).

A finálét követően a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is értékelte a mögöttük hagyott sorozatot.

- Immáron ötödik alkalommal rendeztük meg a városi amatőr futsal bajnokságot, mely egyre népszerűbb, s városunkban egyre többen szeretik a sportágat, köszönhetően a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának is. Számunkra azért volt fontos ez a rendezvény, mert így a téli szünetben is mozgásban tudtuk tartani azt a több mint kétszáz sportolót, akik pályára léptek az alapszakasz, valamint a rájátszás küzdelmeiben. A finálé remek csatát hozott, melynek végén ezúttal a Dunabiztos Micro örülhetett, de a Gazdagok és Szépek gárdája sem távozhatott elégedetlenül. A döntőt Fehér Zsolttal, a Dunaferr futsalosainak vezetőedzőjével tekintettem meg, s őt is ámulatba ejtette, hogy milyen dinamikus, s mennyire jól képzett játékosok vívták meg a finálét tegnap este, s bár mindkét csapat nagyon jó erőben volt, talán a rutin billentette most a Dunabiztos felé a mérleg nyelvét.

A városi futsal bajnokságból már csak a hivatalos eredményhirdetés van hátra, ezt jövő héten hétfőn, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának Debrecen elleni találkozójának szünetében tartják meg a sorozat szervezői.

A döntő eredménye

Dunabiztos Micro – Gazdagok és Szépek 5-4 (4-2)

A felsőház végeredménye: 1. Dunabiztos Micro 21 pont, 2. Gazdagok és Szépek 18 pont, 3. GBB Kft. 15 pont, 4. PW-Shield Kft. 13 pont, 5. Varázs Kép 9 pont, 6. Steelworkers 7 pont, 7. Tízpróbások 3 pont, 8. Papa SE 0 pont.

Az alsóház végeredménye: 1. DUFK 15 pont, 2. Széchenyi Pékség 12 pont, 3. Labdaérzék Gourmand 9 pont, 4. Kulcsi SE 6 pont, 5. Zéró Tolerancia 3 pont, 6. Real Concord 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Előnyben a Dunaferr

Előnyben a Dunaferr

2019. október 17. (csütörtök)

Meggyőző játékkal aratott győzelmet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Dunaferr SE röplabda csapata a Szolnok ellen.

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.