Címvédés a futsal bajnokságban

2019. március 12. (kedd) 8:03 - spigott

A Dunabiztos Micro együttese nyerte a városi futsal bajnokságot, miután a hétfő esti fináléban egy góllal legyőzte a Gazdagok és Szépek csapatát.

Véghajrájához érkezett hétfőn a városi futsal bajnokság küzdelemsorozata, ugyanis este hét órától az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg a sorozat fináléját, ahol a sorozat tavalyi döntősei, a Dunabiztos Micro, valamint a Gazdagok és Szépek gárdája mérte össze egymással erejét. A döntőt utóbbi kezdte erősebben, s már a 2. percben sikerült megszereznie a vezetést, ám a folytatás már a Dunabiztos elképzelései szerint alakult. Sarok Norbert a 10. percben egalizált, majd Balogh, Molnár és Bartók is bevette a Gazdagok és Szépek kapuját, s ugyan Schrick a félidő utolsó percében szépíteni tudott, a szünetre biztosnak tűnő vezetéssel vonulhatott a felsőházi rájátszás első helyezettje.

A térfélcsere után bő tíz perc kellett ahhoz, hogy újabb gólt láthassanak a Campus Arénában kilátogató drukkerek, ám hiába jött fel egyre a Gazdagok és Szépek gárdája, Bartók újabb találata után ismét nyugodtabban szemlélhették a meccset a Dunabiztos játékosai. A 40. percben Hamar Erik második gólja ismét nyílttá tette a találkozót, ám az utolsó tíz percben már nem született újabb gól, így a szoros, kiélezett csatát, s ezzel együtt a városi futsal bajnokságot idén a Dunabiztos Micro gárdája nyerte (5-4).

A finálét követően a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is értékelte a mögöttük hagyott sorozatot.

- Immáron ötödik alkalommal rendeztük meg a városi amatőr futsal bajnokságot, mely egyre népszerűbb, s városunkban egyre többen szeretik a sportágat, köszönhetően a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának is. Számunkra azért volt fontos ez a rendezvény, mert így a téli szünetben is mozgásban tudtuk tartani azt a több mint kétszáz sportolót, akik pályára léptek az alapszakasz, valamint a rájátszás küzdelmeiben. A finálé remek csatát hozott, melynek végén ezúttal a Dunabiztos Micro örülhetett, de a Gazdagok és Szépek gárdája sem távozhatott elégedetlenül. A döntőt Fehér Zsolttal, a Dunaferr futsalosainak vezetőedzőjével tekintettem meg, s őt is ámulatba ejtette, hogy milyen dinamikus, s mennyire jól képzett játékosok vívták meg a finálét tegnap este, s bár mindkét csapat nagyon jó erőben volt, talán a rutin billentette most a Dunabiztos felé a mérleg nyelvét.

A városi futsal bajnokságból már csak a hivatalos eredményhirdetés van hátra, ezt jövő héten hétfőn, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának Debrecen elleni találkozójának szünetében tartják meg a sorozat szervezői.

A döntő eredménye

Dunabiztos Micro – Gazdagok és Szépek 5-4 (4-2)

A felsőház végeredménye: 1. Dunabiztos Micro 21 pont, 2. Gazdagok és Szépek 18 pont, 3. GBB Kft. 15 pont, 4. PW-Shield Kft. 13 pont, 5. Varázs Kép 9 pont, 6. Steelworkers 7 pont, 7. Tízpróbások 3 pont, 8. Papa SE 0 pont.

Az alsóház végeredménye: 1. DUFK 15 pont, 2. Széchenyi Pékség 12 pont, 3. Labdaérzék Gourmand 9 pont, 4. Kulcsi SE 6 pont, 5. Zéró Tolerancia 3 pont, 6. Real Concord 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.