Folytatódik a Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök) 12:18 - Vass Ádám

Az újabb félév kezdete nem csak a hallgatók szorgalmi időszakának kezdetét jelzi, hanem azt is, hogy ismét elindulnak a Mindenki Egyetemének előadásai is, ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világában.

Több éve rendkívül népszerű programnak számít a Dunaújvárosi Egyetemen az a kezdeményezés, aminek segítségével bővebb ismertekhez juthat minden érdeklődő a legkülönfélébb témákban. A Mindenki Egyeteme a 2015/16. tanév első félévében indult a város és a régió lakosai számára azzal a céllal, hogy bárki bekapcsolódhasson az egyetemen folyó képzésekbe. A programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. Az idei tanév második félévében induló Mindenki Egyeteme a „Kalandozások a Társadalomtudomány és a Pedagógia világában” címet viseli, mely a Társadalomtudományi Intézet és Tanárképző Központ szervezésében valósul meg. A kurzusra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése március végéig, amit az egyetem honlapján lehet elérni.

A Mindenki Egyeteme programjai közül bármelyik, de akár az összes meghirdetett előadás is választható és teljesen ingyenesen látogatható. Az előadások helyszíne minden esetben a Dunaújvárosi Egyetem Főépületének 308-as terme. A választható előadások között szerepel többek közt az egyetem társadalmi felelősségvállalásáról szóló bemutató, az Európa jövője- társadalmi jövőképesség, A serdülők kockázatviselkedése a közösségi oldalakon és a Pszichológiai és mentális zavarok és terápiás kezelési lehetőségek című előadások is. Az első alkalomra április hatodikán kerül sor két előadással, majd május hatodikán és huszonötödikén további két-két előadást hallhatnak az érdeklődők. Az utolsó "tanítási nap" június elsején lesz Az iszlám szelíd arcai: jótékonyság és közösségi gondolkodás című előadással.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.