Folytatódik a Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök) 12:18 - Vass Ádám

Az újabb félév kezdete nem csak a hallgatók szorgalmi időszakának kezdetét jelzi, hanem azt is, hogy ismét elindulnak a Mindenki Egyetemének előadásai is, ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világában.

Több éve rendkívül népszerű programnak számít a Dunaújvárosi Egyetemen az a kezdeményezés, aminek segítségével bővebb ismertekhez juthat minden érdeklődő a legkülönfélébb témákban. A Mindenki Egyeteme a 2015/16. tanév első félévében indult a város és a régió lakosai számára azzal a céllal, hogy bárki bekapcsolódhasson az egyetemen folyó képzésekbe. A programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. Az idei tanév második félévében induló Mindenki Egyeteme a „Kalandozások a Társadalomtudomány és a Pedagógia világában” címet viseli, mely a Társadalomtudományi Intézet és Tanárképző Központ szervezésében valósul meg. A kurzusra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése március végéig, amit az egyetem honlapján lehet elérni.

A Mindenki Egyeteme programjai közül bármelyik, de akár az összes meghirdetett előadás is választható és teljesen ingyenesen látogatható. Az előadások helyszíne minden esetben a Dunaújvárosi Egyetem Főépületének 308-as terme. A választható előadások között szerepel többek közt az egyetem társadalmi felelősségvállalásáról szóló bemutató, az Európa jövője- társadalmi jövőképesség, A serdülők kockázatviselkedése a közösségi oldalakon és a Pszichológiai és mentális zavarok és terápiás kezelési lehetőségek című előadások is. Az első alkalomra április hatodikán kerül sor két előadással, majd május hatodikán és huszonötödikén további két-két előadást hallhatnak az érdeklődők. Az utolsó "tanítási nap" június elsején lesz Az iszlám szelíd arcai: jótékonyság és közösségi gondolkodás című előadással.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.