Dunaújváros Hetilap

Járóka Lívia: A roma integráció helyett migránsokra költi a pénzt Brüsszel

doszerk - 2019. március 19. 8:37

Magyarországot sújtó brüsszeli kettős mércéről beszélt Járóka Lívia a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hétfőn Földi-Kovács Andreának. Az EP képviselő szerint állandóan a rasszizmus és antiszemitizmus vádját próbálják az országra sütni, miközben Európa szerte egyre inkább érezhető a romák kirekesztése - írja a Hír TV honlapja.

Járóka Lívia szerint sok választópolgár véleménye egyezik a kormányéval. Rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolják hazánkat, miközben a nyugati tagállamokban az integrációs programok sorra vallanak kudarcot. Nyugat Európában például bekábítószerezett gyerekekkel koldulni liberális alapjog – utalt a Nyugat Európát elárasztó koldusmaffiák visszaéléseire az EP-képviselő. Sorozatos integrációs kudarcok vannak, nincs bejárható integrációs út, olyan, mint amilyen hazánkban a roma emberek számára megvan– utalt a nyugati képviselők által használt kettős mércére a képviselő asszony, aki szerint hazánk élen jár a belátható, családtámogatási és otthonteremtési programokkal támogatott integráció terén.

"A nyugati országok nem kezelik megfelelően saját problémáit, miközben bírálni tudnak. A civilek elképesztően rosszul osztották el a felzárkóztatásra szánt pénzeket– számolt be konkrét esetekről a képviselő asszony. A bürokráciába ragadt maradék-összegeket korábban a roma felzárkóztatás ügyére szerették volna fordítani, ezeket azonban most úgy tűnik a migránsokra szánják, és romáknak nem adnak. A romáknak szánt pénzekből ugyanakkor sokszor nem romákat támogatnak ezek a támogatott civil szervezetek, mutatott rá.

"Közép-Európában sokkal komolyabb dolgok történnek roma és szegénységügyben",– számolt be Járóka Lívia, aki kiállt amellett, hogy ezeket a bent ragadt pénzeket a romák megsegítésére kellene fordítani, ám ezeket a fejlesztéseket most Brüsszel visszavonni készül, és elfordítja a fejét a problémáktól. "A romániai roma telepek felszámolása, az őket sújtó mélyszegénység felszámolása nem képez prioritást"– véli a Fidesz európai képviselője. 

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.