Dunaújváros Hetilap

Kilencven évesen is aktívan a mindennapokban

2019. március 12. (kedd) 15:01 - Vass Ádám

Ma ünnepli kilencvenedik születésnapját Győri Sándorné, Marika néni, aki ennyi idősen is rendkívül aktív a mindennapokban. Marika nénit a város nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is felköszöntötte.

Újabb szépkorúköszöntésre került sor kedden délelőtt. A kilencvenesek klubjának legújabb tagja Győri Sándorné, Marika néni lett, akit a nagy napon Dunaújváros Önkormányzatának nevében Gombos István, humán ügyekért felelő alpolgármester is felköszöntött. Az ajándékok átadásakor megköszönte Marika néninek, hogy 1959-ben városunkba érkezett és Dunaújváros születése óta sokat tett azért, hogy ilyen szép, élhető város legyen belőle. Marika néni pedig megköszönte, hogy a város nem feledkezik meg az idősekről és meghatódva vette át az ajándékkosarat és az üdvözlőlapot.

Marika néni Nagybaracskán született, testvérével itt is nőttek fel, ahol szüleik földműveléssel foglalkoztak a család három holdas gyümölcsösén. 1959-ben érkeztek Dunaújvárosba férjével, ahol két gyermekük született. nekik köszönhetően ma már öt unoka és két dédunoka örvendezteti meg a mindennapokban. Az itt töltött évtizedek alatt nyolc évig dolgozott a ruhagyárban, majd három évig a vasműben, utána pedig a vendéglátóiparban helyezkedett el, mint büfés, vagy pénztáros a Papírgyárban és más helyeken. Mint mondta, nem érzi magát kilencven évesnek, a mindennapokban még mindig süt, főz, takarít és ügyeket intéz, postára jár, vagy bevásárolni.

 

A rovat további hírei: Közélet

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. március 21. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a márciusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

2019. március 20. (szerda)

Ideje a tavaszra felkészíteni autóinkat, Darusín alapkőletétel, szépkorút köszöntöttek  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ötven éve Dunaújvárosban

Ötven éve Dunaújvárosban

2019. március 20. (szerda)

Ötven évvel ezelőtt érkezett városunkba Hack Ferenc Béla. A Kohász egykori vezető edzője, az edzésmódszertan atyja szerdán töltötte be a kilencvenedik életévét.

Virágos Dunaújvárosért 2019

Virágos Dunaújvárosért 2019

2019. március 20. (szerda)

Az önkormányzat ismét meghirdeti a Virágos Dunaújvárosért versenyt. Idén nyolc kategóriában várják a városlakók, cégek, szervezetek nevezéseit.

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

2019. március 20. (szerda)

Az idei tél átlaghőmérséklete 1,8 Celsius fok volt, a tárolókban 1,7 milliárd köbméter földgáz maradt, ami extrém hideg esetén is elég lenne a valódi tavasz érkezéséig - ismertette Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán. 

Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

2019. március 20. (szerda)

Tegnap az ÁNTSZ feloldotta az általuk elrendelt látogatási tilalmat Fejér megye összes egészségügyi intézményében.

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd)

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.