Dunaújváros Hetilap

Konteós továbbképzésen vett részt Dunaújváros országgyűlési képviselője

doszerk - 2019. március 28. 20:00

Vitázni, kérdésekre válaszolni nem szeret, panaszkodni viszont annál inkább Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi országgyűlési képviselője szerdán az Alfahírnek öntötte ki a lelkét, miután portálunk már több alkalommal igyekezett felhívni a figyelmet a honatya kamu tevékenységeire. A Jobbik hivatalos szócsöve vélhetően atombombának szánta a „Retteg a Fidesz…”-kezdetű címmel operáló írását, a kínlódásból azonban csak halk puki lett - írja az Újvárosi Valóság.

Pintér Tamás az Alfahírnek nyilatkozva egyebek mellett azt sérelmezte, hogy személyes faliújságját, a Castellum.do-t összekötöttük a pártjával. Nem kell ahhoz azonban semmiféle politikai meggyőződés, hogy belássuk: egy portál, amelynek rendszeresen, és kizárólag ugyanaz a jobbikos országgyűlési képviselő ad interjúkat, és amely a kamu töltelékanyagok mellett kizárólag a kormányt, és a fideszes dunaújvárosi városvezetést gyalázó cikkeket jelentet meg, az bizony jobbikos. Felvállalni ezt még bizonyára elegánsabb is lenne, mint letagadni a nyilvánvalót. És ha már eddig eljutottunk: az, hogy a Hankook szinte kizárólagosan az említett, a köztudatban azonban alig létező portálon helyez el folyamatosan öles hirdetéseket, az bizony a Jobbik támogatása, akkor is, ha ez csak egy közvetett megoldás. Azt, hogy a Hankook ezt miért teszi, az valószínűleg a koreai világcég belső üzleti titka, amelyről még az is elképzelhető, hogy a cég koreai vezetői vajmi keveset tudnak, vagy nem mérik, nem mérhetik fel a jelentőségét. Sokat sejtető az megjegyzés, amely gyárban nemrég megtartott sztrájk, majd az utána megkötött bérmegállapodás után volt olvasható a munkabeszüntetést koordináló Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) közleményében: a siker egyebek mellett annak tudható be, hogy a VDSZ képviselőinek sikerült megkerülni az egyeztetésekkor a Hankook menedzsmentjének magyar tagjait. Annak a menedzsmentnek a magyar tagjait, akik amúgy döntenek a Castellum.do pénzelése útján a Jobbik támogatásáról.

Ezek a tények, és nem az Alfahír trágárkodásba csomagolt konteói, az állandó, de konkrétumokat soha nem említő vádaskodások a polgármester és a városvezetés korrupt ügyeiről. Összeesküvés elméleteket épp a Jobbik sző folyamatosan, az a párt, amelynek képviselőit, immár hosszabb ideje nem szólíthatja meg más, csak a saját sajtójuk. Ha Pintér Tamás úgy érzi, hogy rendkívül sokat tett a dunaújvárosiakért, arról beszámolhatna rendszeresen azokon a felületeken is, amelyről ő úgy gondolja, hogy a kormánnyal szimpatizálnak. Ha a PestiSrácok.hu-t nem érdekelné Pintér véleménye, akkor nem szólítanák meg őt a portál riporterei. Az igazság viszont az, hogy Pintér Tamás nem hajlandó válaszolni semmire, a napokban még a saját maga által meghirdetett sajtótájékoztatóról is elmenekült a kérdések elől. Ha hajlandó lenne elmondani véleményét, az még esetleg erősíthetné nem túl erős pozícióit pártjában is. Fiatal politikusként az országos porondra lépve Pintér a csúfosan megbukott pártelnök, Vona Gábor patronáltja volt, így a mostani Sneider-féle vezetés mellett megcsappantak a lehetőségei, szerepelni is csak néha-néha engedik egy-egy gyengécske interpelláció erejéig, amelyeket aztán úgy igyekszik beállítani, hogy foggal, körömmel harcolt a választókörzetében élőkért. Azt pedig, hogy Pintér Tamásnak a nem a pártjával szimpatizáló riporterek is igyekeznek kérdéseket feltenni, az Alfahír a honatya körüli botránykeltésnek nevezi, az minősítse az Alfahírt.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.