Kovács Zsófia aranyérmes a Matolayn!

Szárszó Lajos - 2019. március 31. 8:00

A szombaton késő este befejeződött Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyének csapatversenyét a Dunaferr SE, míg az egyéni összetettet Kovács Zsófia nyerte!

A többszörös téttel bíró Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny kiválóan sikerült a Dunaferr SE csapatának, valamint az egyéniben versenyző tornászoknak még akkor is, ha Kovács Zsófiát bosszantó, kisebb sérülések hátráltatták. A két napos verseny első napján a szuper csapatbajnokság első fordulójában ugyan a Postás SE lett az első, de a Dunaferr nem talált legyőzőre a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny csapatversenyében. A Bolya Sára, Makovits Mirtill, Kovács Zsófia összeállítású csapatunk 144.500 ponttal győzött, mögöttük Szlovákia a második (134.200), míg a Postás SE a harmadik helyen zárt (133.600). Ezzel azonban nem volt vége a sikereknek, hiszen a nemzetközi torna egyéni versenyében a felnőtteknél Kovács Zsófia egyéni összetettben 52.800 pontjával bizonyult a legjobbnak, míg az ifiknél egyéni összetettben Makovits Mirtill 48.700 ponttal lett az első, ezzel aranyérmes, ami kiemelkedően szép teljesítmény!

Kovács Zsófia remekelt a Matolay Emlékversenyen! (Kép: DO-archív)

Ma, vagyis vasárnap 10:30 órától mindhárom korcsoportra a szerenkénti döntők várnak. Itt juniorjainknak kell kiemelten szurkolnunk, hiszen most dől el, hogy az I. Junior Torna Világbajnokság szűkített keretébe ki kerülhet be, hiszen a Magyar Torna Szövetség információi szerint a hétvégén a Matolay Elek Emlékverseny után hirdet keretet Draskóczy Imre szövetségi kapitány. Így a jelenlegi 12 fős keret 6 főre csökken. Az első junior torna világbajnokság egyébként Magyarországon lesz, amely június 27-én kezdődik és 30-áig tart.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.