Dunaújváros Hetilap

3D-s vetítések is lesznek az "egyetemi moziban"

2019. április 2. (kedd) 13:06 - Molnár Emese

Március végén bezárta kapuit a Dózsa Mozicentrum, ugyanis kívül-belül felújítják az épületet. Ez idő alatt pedig az egyetemen lehet majd ideiglenesen mozifilmeket nézni.

1951-ben nyitották meg városunkban a Dózsa György Filmszínházat, mai nevén a Dózsa Mozicentrumot, amely most egy újabb mérföldkőhöz érkezik: az önkormányzat kívül-belül felújítja az épületet, és rendbe teszi a környezetét is. A több száz millió forintos beruházást hamarosan meg is kezdik, emiatt be kellett zárni a mozit. Az utolsó vetítés március 31-én, múlt vasárnap volt (a Cinema Paradiso című filmet vetítették).

Ám az önkormányzat úgy határozott, hogy nem maradhatunk mozizási élmény nélkül. A Dunaújvárosi Egyetemmel megállapodást kötött arról, hogy biztosítsanak helyet a mozinak, így a felsőoktatási intézmény „A” épületének nagyelőadójában lesznek a vetítések.

Verasztó Sándor, a mozi ügyvezetője elmondta, már megkezdték az átköltözést, és a szükséges átalakításokat. Kiépítik a hang- és a fénytechnikát, valamint technológiát is kell váltani az előzőhöz képest azért, hogy három dimenziós vetítéseket valósíthassanak meg itt. Terveznek még büfét és jegyértékesítő helyet is kialakítani. Ezt a termet felváltva használja majd az egyetem és a mozi, de mindennap 3 műsorsávos vetítés lesz, a tervek szerint 4, 6 és 8 órakor. Ebben a teremben mintegy 190 férőhelyet tudnak kialakítani- itt nézhetjük majd a filmeket egészen addig, míg be nem fejezik a Dózsa György téri főépület teljes felújítását.

Hogy mikor nyithat ki a mozi az ideiglenes helyszínén, az egyetemen, az a hatósági engedélyeztetésektől függ. Verasztó Sándor bizakodó, reményei szerint az április végi premieres Bosszúállók című filmet már együtt nézhetik itt a közönséggel.

A rovat további hírei: Közélet

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 24. (péntek)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

2019. május 23. (csütörtök)

Sajtóbejárás a családi hétvége előtt, könyvtárosok az arborétumban, nyílt nap a kórházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.