Dunaújváros Hetilap

3D-s vetítések is lesznek az "egyetemi moziban"

2019. április 2. (kedd) 13:06 - Molnár Emese

Március végén bezárta kapuit a Dózsa Mozicentrum, ugyanis kívül-belül felújítják az épületet. Ez idő alatt pedig az egyetemen lehet majd ideiglenesen mozifilmeket nézni.

1951-ben nyitották meg városunkban a Dózsa György Filmszínházat, mai nevén a Dózsa Mozicentrumot, amely most egy újabb mérföldkőhöz érkezik: az önkormányzat kívül-belül felújítja az épületet, és rendbe teszi a környezetét is. A több száz millió forintos beruházást hamarosan meg is kezdik, emiatt be kellett zárni a mozit. Az utolsó vetítés március 31-én, múlt vasárnap volt (a Cinema Paradiso című filmet vetítették).

Ám az önkormányzat úgy határozott, hogy nem maradhatunk mozizási élmény nélkül. A Dunaújvárosi Egyetemmel megállapodást kötött arról, hogy biztosítsanak helyet a mozinak, így a felsőoktatási intézmény „A” épületének nagyelőadójában lesznek a vetítések.

Verasztó Sándor, a mozi ügyvezetője elmondta, már megkezdték az átköltözést, és a szükséges átalakításokat. Kiépítik a hang- és a fénytechnikát, valamint technológiát is kell váltani az előzőhöz képest azért, hogy három dimenziós vetítéseket valósíthassanak meg itt. Terveznek még büfét és jegyértékesítő helyet is kialakítani. Ezt a termet felváltva használja majd az egyetem és a mozi, de mindennap 3 műsorsávos vetítés lesz, a tervek szerint 4, 6 és 8 órakor. Ebben a teremben mintegy 190 férőhelyet tudnak kialakítani- itt nézhetjük majd a filmeket egészen addig, míg be nem fejezik a Dózsa György téri főépület teljes felújítását.

Hogy mikor nyithat ki a mozi az ideiglenes helyszínén, az egyetemen, az a hatósági engedélyeztetésektől függ. Verasztó Sándor bizakodó, reményei szerint az április végi premieres Bosszúállók című filmet már együtt nézhetik itt a közönséggel.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

2019. július 22. (hétfő)

Új kiállítás a KMI-ben, Koszi Janka itthon koncertezett, papírszínház, DKKA felkészülési meccs - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Olcsóbban tankolhatunk

Olcsóbban tankolhatunk

2019. július 22. (hétfő)

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

2019. július 21. (vasárnap)

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ágazati elemzéséből.

Gyenge lesz az idei almatermés

Gyenge lesz az idei almatermés

2019. július 21. (vasárnap)

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

2019. július 20. (szombat)

Folytatódik a Magyarok Kenyere program, megszépül a mozi, bemutatta jelöltjeit a Fidesz - egy csokorban a hét hírei a D+ TV Híradójában.

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

2019. július 20. (szombat)

Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében.

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

2019. július 20. (szombat)

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán pénteken.