Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A Dózsa mozi kettős premierje!

2019. április 25. (csütörtök) 12:11 - Molnár Emese

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában.

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában. Mint ismert, az önkormányzat egy pályázat keretében teljesen, kívül-belül felújítja a Dózsa téri épületét. Ez idő alatt nem maradunk mozi nélkül, az elmúlt hetekben átköltöztek az egyetemre, és bizonyos átalakításokat követően 3d-s vetítésekre is alkalmas, 190 férőhelyes termet alakítottak ki.

És ami még izgalmassá tette, vagy mondhatni megadta a módját az új helyszín nyitásának, az a Marvel-moziiverzum 22. filmjének, a Bosszúállók: Végjáték című film premier előtti vetítése. Ez volt az év legjobban várt filmje, a tengerentúli jegyértékesítő portálok szervere többször is összeomlott a hirtelen megnövekedett adatforgalom miatt- annyian akarták megvenni elővételben jegyeiket. A film csak az előzetes jegyeladásokkal már 120 millió dollárt hozott a konyhára. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum üzemeltetője elmondta, másfél héttel ezelőtt kapták meg a mintegy 400 gigabájt méretű filmet egy winchesteren. A biztonsági kódok érvényesítése után hazánkban nagyjából egy időben, április 25-én 19 órakor mutatták be először. Dunaújvárosban is telt ház volt a bemutatón, és természetesen műsoron lesz még a film, hogy ne maradjon le róla senki.

A rovat további hírei: Kultúra

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

2020. április 06. (hétfő)

Remek összeállítással jelentkezett Tóth Éva, a József Attila Könyvtár igazgatója arról , milyen sokszínű és felelősségteljes kulturális missziót látnak el az intézmény munkatársai a járvány veszélyhelyzetének időszakában. Vendégposzt.

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

2020. április 01. (szerda)

Hangképes időutazásra csábítja a lokálpatriótákat a DSTV stábja: egy korabeli riport segítségével szeretett városunk 1997-es képei elevenednek meg. Ne hagyja ki!

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!

A múzeumba költözik a Terror Háza

A múzeumba költözik a Terror Háza

2020. március 10. (kedd)

Közös kiállításra várja a vendégeket az Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum: a 30 éve szabadon című  tárlat anyaga a rendszerváltás kitüntetett pillanatait mutatja be – szerdától.