Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A Dózsa mozi kettős premierje!

2019. április 25. (csütörtök) 12:11 - Molnár Emese

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában.

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában. Mint ismert, az önkormányzat egy pályázat keretében teljesen, kívül-belül felújítja a Dózsa téri épületét. Ez idő alatt nem maradunk mozi nélkül, az elmúlt hetekben átköltöztek az egyetemre, és bizonyos átalakításokat követően 3d-s vetítésekre is alkalmas, 190 férőhelyes termet alakítottak ki.

És ami még izgalmassá tette, vagy mondhatni megadta a módját az új helyszín nyitásának, az a Marvel-moziiverzum 22. filmjének, a Bosszúállók: Végjáték című film premier előtti vetítése. Ez volt az év legjobban várt filmje, a tengerentúli jegyértékesítő portálok szervere többször is összeomlott a hirtelen megnövekedett adatforgalom miatt- annyian akarták megvenni elővételben jegyeiket. A film csak az előzetes jegyeladásokkal már 120 millió dollárt hozott a konyhára. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum üzemeltetője elmondta, másfél héttel ezelőtt kapták meg a mintegy 400 gigabájt méretű filmet egy winchesteren. A biztonsági kódok érvényesítése után hazánkban nagyjából egy időben, április 25-én 19 órakor mutatták be először. Dunaújvárosban is telt ház volt a bemutatón, és természetesen műsoron lesz még a film, hogy ne maradjon le róla senki.

A rovat további hírei: Kultúra

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.

Bill és Hobo újra együtt

Bill és Hobo újra együtt

2019. július 24. (szerda)

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron - közölték a szervezők az MTI-vel.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. július 23. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. Nemzeti ünnepünk programsorozata már augusztus 17-én kezdetét veszi a pentelei ünnepséggel.