Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A Dózsa mozi kettős premierje!

2019. április 25. (csütörtök) 12:11 - Molnár Emese

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában.

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában. Mint ismert, az önkormányzat egy pályázat keretében teljesen, kívül-belül felújítja a Dózsa téri épületét. Ez idő alatt nem maradunk mozi nélkül, az elmúlt hetekben átköltöztek az egyetemre, és bizonyos átalakításokat követően 3d-s vetítésekre is alkalmas, 190 férőhelyes termet alakítottak ki.

És ami még izgalmassá tette, vagy mondhatni megadta a módját az új helyszín nyitásának, az a Marvel-moziiverzum 22. filmjének, a Bosszúállók: Végjáték című film premier előtti vetítése. Ez volt az év legjobban várt filmje, a tengerentúli jegyértékesítő portálok szervere többször is összeomlott a hirtelen megnövekedett adatforgalom miatt- annyian akarták megvenni elővételben jegyeiket. A film csak az előzetes jegyeladásokkal már 120 millió dollárt hozott a konyhára. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum üzemeltetője elmondta, másfél héttel ezelőtt kapták meg a mintegy 400 gigabájt méretű filmet egy winchesteren. A biztonsági kódok érvényesítése után hazánkban nagyjából egy időben, április 25-én 19 órakor mutatták be először. Dunaújvárosban is telt ház volt a bemutatón, és természetesen műsoron lesz még a film, hogy ne maradjon le róla senki.

A rovat további hírei: Kultúra

Vendetta a Bartókban

Vendetta a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

Marton Mária író történetét állítják színpadra a Bartók színházba, Dávid Zsuzsa rendezésében. A Vendetta elsősorban a felnőtt közönségnek szól, hiszen mély lelki vívódásokat bemutató, szociális kérdésekkel foglalkozó drámáról van szó.

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.