Dunaújváros Hetilap

A halé és gasztronómiáé lesz a főszerep a Szalki-szigeten

2019. április 9. (kedd) 11:18 - Molnár Emese

Ismét a Szalki-szigetre csábítják a horgászat szerelmeseit, valamint az amatőr és rutinos szakácsokat: immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a horgász, valamint hal-és halászléfőző verseny.

A rendezvény június 22-én a helyi Tourinform Iroda és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület közös szervezésében valósul meg. A célok mit sem változtak, népszerűsíteni a horgászsportot és halfogyasztást.

A főzőverseny helyszíne a kemping, az első harminc csapat nevezését tudják fogadni június 7-ig. Nevezni a horgászegyesület székhelyén (Gagarin tér 13. fsz/1.) lehet ötezer forint befizetésével. Ezért cserébe a helyszínen biztosítanak egy sörpadkészletet, két darab 2 kilogrammos tisztított pontyot, vizet és egy feliratos kötényt. A főzésről, a főzéshez szükséges kellékekről (PB gázégő, bogrács, fűszerek, stb.) mindenkinek magának kell gondoskodnia. A zsűrinek egy tányér halászlevet kell leadni, a legfinomabb ételek készítői díjazásban részesülnek.

Az előző rendezvénytől eltérően, most minden csapat csak magának főz. Az érdeklődők, kilátogatók számára természetesen a halászlé és egyéb halételek vásárlását biztosítják. Az idén is színvonalas színpadi műsorral szórakoztatják a fellépő művészek mind a közönséget, mind a verseny résztvevőit.

A Sziget Kupa horgászverseny a felső öböl területén lesz. A jelentkezés feltétele az érvényes állami horgászjegy. Úszós vagy fenekezős módszerrel lehet pecázni, de a részletes versenykiírást a verseny előtt két héttel ismertetik. A nevezési díj kétezer forint, amelyet az egyesület irodájában kell befizetni (a gyerekeknek ingyenes). Minden nevező kap egy pólót és egy adag halászlevet az egyesület sátránál.

A rovat további hírei: Közélet

Foglalkoztatási fórum

Foglalkoztatási fórum

2019. április 25. (csütörtök)

Átalakulás előtt áll a szakképzési rendszer, és az ehhez kapcsolódó szakmai anyagot is bemutatták a témában érintetteknek a Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási Fórum szerdai ülésén.

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.