Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök) 18:03 - spigott

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Miskolcon rendezték meg szerdán a floorball diákolimpia országos döntőjét a VI. korcsoportos csapatok számára, s a megméretésen a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma fiú együttese is részt vett. Az intézmény sportolói két évvel ezelőtt bronzéremig, tavaly ezüstig jutottak, így idén is nagy kedvvel és tervekkel vágtak neki a küzdelmeknek azok után, hogy a márciusi országos elődöntőben a Komárom mögött másodikként végezve jutottak be a fináléba.

Az országos döntőben hat együttes küzdött meg egymással kétszer tíz perces mérkőzéseken, két hármas csoportban, s a csoportküzdelmeket követően előbb a keresztjátékban, majd a helyosztón kellett bizonyítania a résztvevőknek. A Rudas diákjai a Szigetszentmiklós és a Testnevelési Egyetem csapatával kerültek egy csoportba, s a szigetszentmiklósiakat 5-2-re legyőzve, majd a fővárosiaktól 3-2-es vereséget szenvedve a második helyen jutottak tovább a második helyen. Az elődöntőben a miskolciak következtek, s a parázs meccset 3-1-re a mieink nyerték, így bejutottak a fináléba, ahol a hazai floorball egyik fellegvárának számító, az elődöntőben éppen a mieinket megelőző Komárom várt a dunaújvárosi fiatalokra.

Álló sor: Horváth István (testnevelő-edző), Csergő Péter, Vankó Tamás, Pinczés Olivér, Varga Zalán
Térdelő sor: Kovács Alex, Kiss Norbert, Róbert Károly Nikolasz, Pinczés Bendegúz
Fekvő: Pribék István (kapus)

A finálé a tétnek megfelelő izgalmakat hozott, mert hiába vezetett a Rudas 2-0-ra, majd 3-2-re is, vetélytársa kétszer is egalizálni tudott, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget. Jöhetett a három perces hosszabbítás, ám ez alatt sem tudtak dönteni a csapatok, így büntetőlövésekkel dőlt el az aranyérem sorsa. A Rudas játékosai közül Pinczés Bendegúz és Pinczés Olivér is betalált, míg Pribék István a komáromiak mindkét próbálkozását hárította, így a harmadik lövésekre már nem kellett sort keríteni, így a Rudas csapata óriási bravúrt végrehajtva megnyerte az országos diákolimpiát.

Mint arról Pribék István, a csapat kapusa a DO-nak beszámolt, testnevelőjük és edzőjük Horváth István tanár úr mindvégig hitt bennük, sokat bíztatott és az elmúlt évek során nagyon sokat foglalkozott velük azért, hogy minél jobbak legyenek. "Mindannyian nagyon örülünk, hogy - floorball sportágban – számára és egyben iskolánknak is másodjára ezt a címet megszereztük! Végtelenül boldogok voltunk a győzelmünket követően és büszkén vettük át az aranyérmeket. Személyes külön boldogságom, hogy édesanyám, Nikolényi Ágnes is a helyszínen szurkolhatott és a csapattal élhette át sikerünket, tudom, nagyon büszke volt rám, ránk – fogalmazott a Rudas csapatának kapusa.

A rovat további hírei: Sport

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.

Újra hazai pályán a DPASE

Újra hazai pályán a DPASE

2019. augusztus 16. (péntek)

A Szentlőrinc SE elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a Nyári Bajnokság

Véget ért a Nyári Bajnokság

2019. augusztus 16. (péntek)

A gólkülönbség döntötte el a dobogós helyezéseket a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság véghajrájában.