Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök) 18:03 - spigott

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Miskolcon rendezték meg szerdán a floorball diákolimpia országos döntőjét a VI. korcsoportos csapatok számára, s a megméretésen a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma fiú együttese is részt vett. Az intézmény sportolói két évvel ezelőtt bronzéremig, tavaly ezüstig jutottak, így idén is nagy kedvvel és tervekkel vágtak neki a küzdelmeknek azok után, hogy a márciusi országos elődöntőben a Komárom mögött másodikként végezve jutottak be a fináléba.

Az országos döntőben hat együttes küzdött meg egymással kétszer tíz perces mérkőzéseken, két hármas csoportban, s a csoportküzdelmeket követően előbb a keresztjátékban, majd a helyosztón kellett bizonyítania a résztvevőknek. A Rudas diákjai a Szigetszentmiklós és a Testnevelési Egyetem csapatával kerültek egy csoportba, s a szigetszentmiklósiakat 5-2-re legyőzve, majd a fővárosiaktól 3-2-es vereséget szenvedve a második helyen jutottak tovább a második helyen. Az elődöntőben a miskolciak következtek, s a parázs meccset 3-1-re a mieink nyerték, így bejutottak a fináléba, ahol a hazai floorball egyik fellegvárának számító, az elődöntőben éppen a mieinket megelőző Komárom várt a dunaújvárosi fiatalokra.

Álló sor: Horváth István (testnevelő-edző), Csergő Péter, Vankó Tamás, Pinczés Olivér, Varga Zalán
Térdelő sor: Kovács Alex, Kiss Norbert, Róbert Károly Nikolasz, Pinczés Bendegúz
Fekvő: Pribék István (kapus)

A finálé a tétnek megfelelő izgalmakat hozott, mert hiába vezetett a Rudas 2-0-ra, majd 3-2-re is, vetélytársa kétszer is egalizálni tudott, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget. Jöhetett a három perces hosszabbítás, ám ez alatt sem tudtak dönteni a csapatok, így büntetőlövésekkel dőlt el az aranyérem sorsa. A Rudas játékosai közül Pinczés Bendegúz és Pinczés Olivér is betalált, míg Pribék István a komáromiak mindkét próbálkozását hárította, így a harmadik lövésekre már nem kellett sort keríteni, így a Rudas csapata óriási bravúrt végrehajtva megnyerte az országos diákolimpiát.

Mint arról Pribék István, a csapat kapusa a DO-nak beszámolt, testnevelőjük és edzőjük Horváth István tanár úr mindvégig hitt bennük, sokat bíztatott és az elmúlt évek során nagyon sokat foglalkozott velük azért, hogy minél jobbak legyenek. "Mindannyian nagyon örülünk, hogy - floorball sportágban – számára és egyben iskolánknak is másodjára ezt a címet megszereztük! Végtelenül boldogok voltunk a győzelmünket követően és büszkén vettük át az aranyérmeket. Személyes külön boldogságom, hogy édesanyám, Nikolényi Ágnes is a helyszínen szurkolhatott és a csapattal élhette át sikerünket, tudom, nagyon büszke volt rám, ránk – fogalmazott a Rudas csapatának kapusa.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a Honvéd otthonában

Vereség a Honvéd otthonában

2019. május 26. (vasárnap)

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.