Birkózással emlékeznek

2019. április 3. (szerda) 13:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen április 7-én rendezi meg a Tusják János Emlékversenyt.

Április 7-én a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezi meg a Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen a Tusják János Emlékversenyt, mely egyben a DAK KUPA Közép-magyarországi Diák I-II. szabadfogású területi egyéni bajnoksága is. A verseny névadója, Tusják János 1958. október 5-én született Sztálinvárosban. Tanulmányait az akkor még névtelen, később Münnich Ferenc nevét viselő, a mai Széchenyi István Gimnáziumban kezdte, majd a Bánki Donát középiskolában folytatta. Ezt követően a Dunaújvárosi Főiskola mérnöki karára járt, végül a közgazdasági egyetemen szerzett diplomát. Munkáját a Dunai Vasmű Acélszerkezet Kft-ben kezdte, de több vállalkozásban, így az Allegro építőipar, Suzuki Allegro, K-Span kft tevékenykedett. Gyermekkorában kezdett birkózni, később junior magyar bajnoki címet szerzett.

Kép: DO-archív

Miután sportolói pályafutását korán befejezte tanulmányaira, majd munkájára helyezett nagy hangsúlyt. A sportág iránti kötődése mindig megmaradt. 2002-ben kapott felkérést a Dunaferr SE birkózó szakosztály elnöki pozíciójának betöltésére, melyet elfogadott. A szakosztály talán ekkor élte gazdasági szempontból a legnehezebb időszakát. Ő a szakosztály mellé állt, és támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport túlélte a megszűnéssel fenyegetett időszakot, így tovább tudta végezni a munkáját. Tusják János azonban 2004-ben váratlanul elhunyt. A dunaújvárosi birkózósport támogatását az általa vezetett DAK Acélszerkezeti Kft. folytatta, melynek köszönhetően a sportág komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az előzetes felmérések alapján szép számú, közel 130 versenyző lép a szőnyegre, amely igen komoly szám. A 10.30-kor tartandó megnyitó után, melyen többek között köszöntőt mond Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, valamint Tarány Gábor, a DAK ügyvezető igazgatója kezdődnek a küzdelmek. Az eredményhirdetésre várhatóan 16.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.