Birkózással emlékeznek

2019. április 3. (szerda) 13:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen április 7-én rendezi meg a Tusják János Emlékversenyt.

Április 7-én a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezi meg a Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen a Tusják János Emlékversenyt, mely egyben a DAK KUPA Közép-magyarországi Diák I-II. szabadfogású területi egyéni bajnoksága is. A verseny névadója, Tusják János 1958. október 5-én született Sztálinvárosban. Tanulmányait az akkor még névtelen, később Münnich Ferenc nevét viselő, a mai Széchenyi István Gimnáziumban kezdte, majd a Bánki Donát középiskolában folytatta. Ezt követően a Dunaújvárosi Főiskola mérnöki karára járt, végül a közgazdasági egyetemen szerzett diplomát. Munkáját a Dunai Vasmű Acélszerkezet Kft-ben kezdte, de több vállalkozásban, így az Allegro építőipar, Suzuki Allegro, K-Span kft tevékenykedett. Gyermekkorában kezdett birkózni, később junior magyar bajnoki címet szerzett.

Kép: DO-archív

Miután sportolói pályafutását korán befejezte tanulmányaira, majd munkájára helyezett nagy hangsúlyt. A sportág iránti kötődése mindig megmaradt. 2002-ben kapott felkérést a Dunaferr SE birkózó szakosztály elnöki pozíciójának betöltésére, melyet elfogadott. A szakosztály talán ekkor élte gazdasági szempontból a legnehezebb időszakát. Ő a szakosztály mellé állt, és támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport túlélte a megszűnéssel fenyegetett időszakot, így tovább tudta végezni a munkáját. Tusják János azonban 2004-ben váratlanul elhunyt. A dunaújvárosi birkózósport támogatását az általa vezetett DAK Acélszerkezeti Kft. folytatta, melynek köszönhetően a sportág komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az előzetes felmérések alapján szép számú, közel 130 versenyző lép a szőnyegre, amely igen komoly szám. A 10.30-kor tartandó megnyitó után, melyen többek között köszöntőt mond Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, valamint Tarány Gábor, a DAK ügyvezető igazgatója kezdődnek a küzdelmek. Az eredményhirdetésre várhatóan 16.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Csak rövid ideig játszott jól, így egygólos vereséget szenvedett szombathelyi edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Túl az első erőpróbán

Túl az első erőpróbán

2019. augusztus 22. (csütörtök)

A válogatottban lévő játékosait nélkülöző Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Deggendorf együttesét fogadta.

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

Rekordmezőny a Szalki-szigeten

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Nagy sikert hozott a strandröplabdázók küzdelemsorozata a Szalki-szigeten megrendezett I. szent István Kupán.

Kiss Balázsék az elődöntőben

Kiss Balázsék az elődöntőben

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Ugyan az utolsó pillanatban változtatni kellett az egységen, Kiss Balázsék így is bejutottak a kenu kettesek 1000 méteres számának elődöntőjébe a szegedi világbajnokságon.

Újra munkában a röplabdázók

Újra munkában a röplabdázók

2019. augusztus 22. (csütörtök)

Még nem teljes a létszám, ennek ellenére megkezdte a felkészülését a 2019-2020-as idényre a Dunaferr SE röplabda csapata is.

Jonatán egyesben is továbbjutott!

Jonatán egyesben is továbbjutott!

2019. augusztus 21. (szerda)

Hajdu Jonatán a C1 200 méteres versenyszámában remek evezéssel jutott tovább a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

Hajdu Jonatánék egyből a döntőbe jutottak

2019. augusztus 21. (szerda)

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a kenu kettesek 500 méteres számának előfutamát Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a szegedi világbajnokságon.