Birkózással emlékeznek

2019. április 3. (szerda) 13:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen április 7-én rendezi meg a Tusják János Emlékversenyt.

Április 7-én a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezi meg a Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen a Tusják János Emlékversenyt, mely egyben a DAK KUPA Közép-magyarországi Diák I-II. szabadfogású területi egyéni bajnoksága is. A verseny névadója, Tusják János 1958. október 5-én született Sztálinvárosban. Tanulmányait az akkor még névtelen, később Münnich Ferenc nevét viselő, a mai Széchenyi István Gimnáziumban kezdte, majd a Bánki Donát középiskolában folytatta. Ezt követően a Dunaújvárosi Főiskola mérnöki karára járt, végül a közgazdasági egyetemen szerzett diplomát. Munkáját a Dunai Vasmű Acélszerkezet Kft-ben kezdte, de több vállalkozásban, így az Allegro építőipar, Suzuki Allegro, K-Span kft tevékenykedett. Gyermekkorában kezdett birkózni, később junior magyar bajnoki címet szerzett.

Kép: DO-archív

Miután sportolói pályafutását korán befejezte tanulmányaira, majd munkájára helyezett nagy hangsúlyt. A sportág iránti kötődése mindig megmaradt. 2002-ben kapott felkérést a Dunaferr SE birkózó szakosztály elnöki pozíciójának betöltésére, melyet elfogadott. A szakosztály talán ekkor élte gazdasági szempontból a legnehezebb időszakát. Ő a szakosztály mellé állt, és támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport túlélte a megszűnéssel fenyegetett időszakot, így tovább tudta végezni a munkáját. Tusják János azonban 2004-ben váratlanul elhunyt. A dunaújvárosi birkózósport támogatását az általa vezetett DAK Acélszerkezeti Kft. folytatta, melynek köszönhetően a sportág komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az előzetes felmérések alapján szép számú, közel 130 versenyző lép a szőnyegre, amely igen komoly szám. A 10.30-kor tartandó megnyitó után, melyen többek között köszöntőt mond Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, valamint Tarány Gábor, a DAK ügyvezető igazgatója kezdődnek a küzdelmek. Az eredményhirdetésre várhatóan 16.30-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.