Frank Füredi: Sorost bírálni nem antiszemitizmus, birodalma létezik, a spekuláns csak a liberálisok szemében Teréz anya

2019. április 17. (szerda) 8:56 - doszerk

Soros György kritizálásának joga mellett érvelt Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora, aki a Spiked online közéleti fórumon közzétett, a PestiSrácok.hu által szemlézett véleménycikkében azt is egyértelműsítette: el kellene számoltatni az „arrogáns és romboló oligarchát”.

Füredi érthetetlennek és veszélyesnek tartja, hogy Soros védelmezői és a liberálisok mindenki antiszemitának és rasszistának bélyegeznek, aki kritizálni merészeli Soros Györgyöt. Füredi szerint nem antiszemitizmus Soros kártékony tevékenységéről, üzelmeiről, birodalmi ambícióiról és oligarchikus motivációjáról beszélni. A szociológus a brit kormány által kirúgott tanácsadót, Roger Scrutont is védelmébe vette, akit éppen amiatt távolítottak el, mert egy interjúban kiállt Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes politikája mellett, és közben arról is beszélt, hogy Magyarországon igenis létezik Soros-birodalom.

Soros Györgynek, Soros pártolóinak és védelmezőinek, valamint a liberálisoknak üzent Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora a Spiked online közéleti fórumon közzétett véleménycikkében. A PestiSrácok.hu által szemlézett írásban Soros György kritizálásának joga mellett érvelt Füredi, kijelentve, hogy az „arrogáns és romboló oligarchát” el kellene számoltatni.

Bárkiből antiszemita lesz, aki kritizálja a milliárdos spekulánst, Soros Györgyöt. A múlt héten Roger Scruton lett idegengyűlölő gazember, amikor bátran beszélt egy interjúban Sorosról és a spekuláns magyarországi birodalmára utalt. Volt idő, amikor Soros kritizálása nem volt azonnal eretnekség. Korábban lehetett írni és beszélni Soros parazita viselkedéséről, a könyörtelen spekulánsról, akinek cselekedetei más emberek életére is romboló hatással bírt – írja Frank Füredi a Spiked oldalán.

Ismert, Scruton interjúja után, a brit liberális média nyomására a brit kormány azért szakította meg hivatalos kapcsolatait az ismert konzervatív filozófussal, Roger Scrutonnal, mert kiállt Orbán Viktor és a magyar bevándorláspolitika mellett, valamit bírálta Soros György világhatalmi terveit, és arról beszélt: aki úgy véli, hogy Magyarországon nem létezik Soros-birodalom, az nem figyelt oda a tényekre. Hozzátette: teljes nonszensz antiszemitizmussal vádolni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Füredi veszélyesnek tartja az antiszemitizmus vádjának „fegyverként” való felhasználását, mivel az káros hatással jár a tényleges antiszemitizmus elleni küzdelemre. A „gyáva konzervatív kormány sokkoló lépése” Füredi szerint rámutat arra is, hogy a szólásszabadsággal nem lehet élni akkor, amikor Soros György kritizálásáról van szó. Mindeközben évekkel ezelőtt még Soros mostani védelmezői is kritizálták Soros kártékony üzelmeit, birodalmi ambícióit és oligarchikus motivációit.

Ma ez már lehetetlen, ugyanis szent emberként, Teréz anya férfi verziójaként tekintenek Sorosra, akit a Financial Times 2018-ban az év emberének választott, mint a liberális demokrácia zászlóvivőjét. A változás oka a nyugati politikai elit és médiatámogatóik ráeszmélése, hogy elvesztették autoritásuk és legitimitásuk nagy részét, aminek következtében kulturális háborút indítottak az értékeiket kihívás elé állító, általuk megvetően populista erőknek nevezett oldallal szemben. Ennek eredményeképpen kényszerülnek arra, hogy a morális és politikai autoritásukat kérdőre vonók ellen könyörtelenül fellépjenek, és Soros Györgyben egy populizmus-ellenes hőst tiszteljenek. Az önelégült politikai osztály védekező állásba kényszerült, és ez indokolta a Sorost kritizáló Scrutonnal szembeni azonnali fellépést is – egyértelműsíti Füredi. 

Soros magyarországi szerepével kapcsolatban Füredi utalt arra, hogy ha Scruton helytelenül hivatkozott a „Soros-birodalomra”, az nem a próbálkozás hiánya miatt volt, ugyanis Soros György az 1980-as évek óta igyekezett a politikai személyiségeken keresztül a magyar közéletet befolyásolni. A szerző szerint újragyarmatosító és demokrácia-ellenes arrogancia az, ahogy a Soros által támogatott civil szervezetek befolyásolni kívánják egyes országok politikai berendezkedését.

A Spiked fórumon Frank Füredi egy személyes történetet is elmesélt. Visszaemlékezése szerint 2013-ban Soros budapesti alapítványa meghívta őt Budapestre, az Open Society Youth Exchange nevű rendezvényre, amelyen a Soros által finanszírozott NGO-aktivisták is részt vettek. „A budapesti szállodában ebéd közben szembesültem a birodalmi törekvéssel, amely a Soros-hálózatot vezette. Hallgattam a Soros-NGO-k holland, amerikai, brit, ukrán és magyar támogatóit, akik büszkék voltak a teljesítményükre. Néhányan azt állították, hogy fontos szerepet játszottak az arab tavasz kirobbantásában Egyiptomban, mások az ukrán helyzetben véghez vitt szerepükkel büszkélkedtek, néhányan pedig a Kadhafi-rezsim líbiai megdöntésében kifejtett tevékenységükről beszéltek. Csendben ültem, és kényelmetlenül éreztem magam azok körében, akik tévesen azt feltételezték magukról, hogy joguk van Istent játszani szerte a világban” – elevenítette fel Füredi.  

Füredi szerint Soros védelmezőinek őrült magatartása egyre több embert indít majd arra, hogy kérdéseket tegyen fel az oligarchával és a romboló magatartásával kapcsolatban.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Orbán Viktor: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

Orbán Viktor: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

2019. május 26. (vasárnap)

Korszakos győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren. A Fidesz Dunaújvárosban is megnyerte a voksolást.

98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP

98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP

2019. május 26. (vasárnap)

A Magyar Nemzet értesülései alapján 98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ami 13 EP-képviselőt jelentene a kormányzó pártoknak Brüsszelben.

EP-választás 2019 - A szavazás

EP-választás 2019 - A szavazás

2019. május 26. (vasárnap)

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a magyarországi európai parlamenti (EP-) választáson. A 10 277 szavazókörben valamivel kevesebb mint 7,9 millió választópolgárt várnak este 7 óráig. 

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

2019. május 25. (szombat)

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: "a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!"

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

2019. május 25. (szombat)

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, vasárnap menjen el szavazni, és voksát adja a Fidesz-KDNP-re - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Budapesten.

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

2019. május 25. (szombat)

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás értékrendválasztás is lesz, amin dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett - jelentette ki Kövér László pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson.

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

2019. május 24. (péntek)

A családegyesítés a munkavállalás mellett az EU-ba történő bevándorlás második fő forrása, és jelentősége folyamatosan növekszik - írja az Origo.