Dunaújváros Hetilap

Idén 45 közösségépítő projektet támogatnak a Hankook önkéntesei

doszerk - 2019. április 5. 11:12

A Hankook Tire Magyarország Kft. nyolcadik alkalommal indítja el Dolgozói Önkéntes Programját, amellyel a helyi közösségek mindennapjait megkönnyítő kezdeményezéseket támogatja.

A Hankook 2013-ban, környezetszépítő és közösségépítő céllal indította el Dolgozói Önkéntes Programját. A vállalat azóta összesen 616 önkéntessel és több mint 15 ezer munkaórával segített a környékbeli szervezeteknek: eddig összesen 155 projekt valósult meg. Az önkéntesek bölcsődéket, óvodákat és iskolákat szépítettek meg a nyílászárók cseréjétől a vizesblokkok felújításán át a teljes festésig, továbbá játszótereket építettek, sportpályák öltözőjét modernizálták, valamint közterületeket is parkosítottak. 

A Dolgozói Önkéntes Program 2019-es kiírásában ismét a Hankook dolgozói javasolhattak támogatandó projekteket, hiszen ők tudják a legjobban, hogy a helyi közösségeket hol lehet a leginkább segíteni. A 45 kiválasztott projekt közül 23 Dunaújvárosban, 22 pedig a régióban (pl. Adony, Dunavecse, Iváncsa, Mezőfalva, Perkáta, Sárbogárd, Szabadszállás) valósul meg, ami összességében 9 kezdeményezéssel több, mint 2018-ban. Találhatunk közöttük például további óvoda-, iskola- és bölcsődefelújításokat, mezítlábas ösvény és öntözőrendszer megvalósítását, bútorok és gyerekjátékok beszerzését/megszépítését, sportegyesületi dojo és iskolai menza karbantartását, valamint egy önkéntes tűzoltói bázis és egy mentőállomás felújítását is. 

A vállalat a pályázatokban szereplő eszközöket és alapanyagokat megvásárolja, míg a dolgozók munkaidőn kívül, önkéntes munkával valósítják meg a projekteket. Az idei évben összesen 170 Hankook-munkavállaló vesz részt a 45 projektben, az ő munkájukat külsős önkéntesek, például a szülői közösségek tagjai, tanárok és óvodapedagógusok, illetve az intézmények dolgozói segítik. 

A Dolgozói Önkéntes Program a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés része, amely a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A gumiabroncsgyártó a KÖSZ, Hankook! keretein belül nemcsak helyi, hanem országos programokkal, továbbá egészséges életmódra és felelős mobilitásra ösztönző aktivitásokkal, abroncsadományozással és oktatási intézmények támogatásával tesz a közösségekért.

A rovat további hírei: Közélet

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

2022. júl. 06.

Dunaújvárosban, az egyetem épületében tartotta meg XVI. konferenciáját a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ). A résztvevők áttekintést kaptak az iparág helyzetéről, az elmúlt időszak beruházásairól, új létesítményekről, valamint a várható kihívásokról. 

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

2022. júl. 05.

Kiss Miklósné Eti néni június 5-én ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból otthonában köszöntötte Mezei Zsolt alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. 

DSTV: népszerű a szabadstrand

DSTV: népszerű a szabadstrand

2022. júl. 05.

Az elmúlt időszakban jelentős források felhasználásával újult meg a Szalki-szigeti szabadstrand és a felújítások sora még nem ért véget. Az eddigi eredmények rendívül pozitív hatással voltak a terület megítélésére, így egyre több városlakó látogat el a helyszínre. Hangkép.

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.