Dunaújváros Hetilap

Kapaszkodjanak meg: Mr. Handabanda látnoki képességekkel is bír

doszerk - 2019. április 2. 8:14

Azért annak mégiscsak van némi diszkrét bája, hogy a jobbikos országgyűlési képviselőnk a szokásos havi értékelésében – amelyet a személyes blogján, elnézést, a “város egyetlen független” hírportálján olvashatnak – ismét azt fejtegeti, hogyan is mentette meg a munkavállalókat és hozta tető alá a megállapodást az őket kizsákmányoló Hankookkal. Azzal a gyárral, ami egyébként az ominózus írásnak helyet biztosító castellum.do-t is hirdetési felületként kezeli - írja az Újvárosi Valóság.

Pintér Tamásunk ismét elbűvölt bennünket írásával, melyben a szuperhős szereptől elrugaszkodva némi barokkos túlzással ugyan, de látnoki képességeit is megcsillogtatta, a képviselő úr ugyanis már tudja, mi fog történni a városvezetés által felvett hitellel: kampányra fogják költeni! És adósságba sodornak mindenkit! Ezt a jobbikos berkekben valószínűleg bevett módszerként szokás alkalmazni, és itt csak egy laza gondolat erejéig emlékeztetnénk a kedves olvasót az Állami Számvevőszék által nyilvánosságra hozott pénzeltüntetési manőverre, amit a Jobbiknak sikerült felmutatnia és amiért tetemes összegre bírságolták a pártot. De azt sem feledhetjük, milyen szépen próbáltak Simicskával a hátuk mögött plakátokkal elárasztani az országot, ami a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is felvetette. Azóta sem tudjuk, ki és hogyan, mit, mennyiért adott ki, vett meg és/vagy hirdetett, a hazugságkatyvaszba még maguk a párt vezetői is belekeveredtek, majd mentek a süllyesztőbe. Szó szerint. Vona Gábor a csúfos választási vereség óta vloggerként feltűnősködik és utazgat szeretett iszlámjaihoz, a Jobbik egykori pártvezetése pedig finoman szólva is kilépett a csicskapárttá avanzsálódott cukitömörülésből és hagyták el a süllyedő hajót, ami azóta Sneider Roy-jal az élen közel egymilliárdos adóssággal a felbomlás szélére került. Szóval azért P. Tamásnak van honnét merítenie a vízióit, amivel a havi beszámolójában sokkolja az olvasókat, mert hát Ő tudja, hogy mi lesz. És punktum.

Közben az is kiderült, hogy a túlóratörvényt Pintér mindenképpen el fogja töröltetni, mert az kizsákmányoló. Itt azért nem árt tudni, hogy az általa rabszolgatörvényként emlegetett szabályozás arról szól, hogy önkéntes túlmunkát vállalhatnak a dolgozók, tehát a munkaadó és a munkavállaló egyéni megállapodásához kötik az évi 250 órán felüli, további, az eddigi 50 helyett 150 órára növelt további túlórázás lehetőségét. A kormány és a kamara szerint életszerű a módosítás, mert eddig az sem tudott több munkát vállalni, aki akart. A Pintér által favorizált szakszervezetek tiltakozásaiban az ellenzék politikai céljait is kiszolgálták, felhasználva a munkavállalót. Ne legyenek hiú ábrándjaink: Pintéréket nem a munkavállalók sorsa érdekli, hanem saját politikai tőkéjük kovácsolása, hiszen ha valóban az emberek problémáival foglalkoznának, érdemi munkát is végeznének, nem csupán a szájuk járna. 

Pintér beszámolóját olvasva azért azon elgondolkodtunk, hogy vajon véletlenül maradtak ki a tényleges munkáról, az eredményekről szóló leíró részek vagy tényleg nem csinált semmit azonkívül, hogy parolázott az Alfahíren arról, mennyire fél a helyi Fidesz tőle…Tőle, akinek annyi lobbiereje sincs, hogy egyetlen dolgot megvalósítson a helyieknek szánt ígéreteiből, amivel egyébként tényleg tele a padlás.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)