Dunaújváros Hetilap

Lakossági fórummal kezdenek

Brousil Csaba - 2019. április 6. 7:10

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Erről kérdeztük Badó Pétert, a szervezet helyi elnökét.

Hogyan jött létre a Mozgalom dunaújvárosi szervezete?

- Tavaly ősszel alakult mg a dunaújvárosi szervezet három fővel és egy aktivistával. Ma már négy tagot számlálunk és két aktivista is csatlakozott hozzánk. Ez a szám jóllehet kisebb, mint az országos átlag, de a csapatunk nagyon összetartó.

A Mi Hazánkhoz sok volt jobbikos tag is csatlakozott. Mi a helyzet ezzel Dunaújvárosban?

- A tagságból egy ember korábban aktivistaként működött a helyi Jobbik szervezete mellett, de nem vállalt jelentősebb pozíciót, a többi tagunk soha semmilyen pártnak vagy szervezetnek nem volt tagja, ahogy jómagam sem.

Mire törekszenek itt a városban?

- Országosan is, így itt Dunaújvárosban is a harmadik utat szeretnénk kínálni a választópolgároknak. Fontosnak tartjuk az illegális bevándorlás kompromisszumok nélküli elutasítását, illetve azt, hogy a háború elől menekülők az első országba, ahova érkeznek, ott kapjanak menedéket, de az országukban Európa segítse a rend helyreállítását. Radikális változást szeretnénk támogatni az Európai Parlament színterén, ami most szélsőliberális vezetés alatt áll, és ha ez így marad, akkor fontosnak tartanánk újragondolni Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát.

A most szombati esti lakossági fórumon erről beszél majd Toroczkai László az MMK-ban?

- Igen, többek között erről is beszél majd, meghívott vendég lesz még Árgyelán János a párt igazgatója is. Ismertetik majd mozgalmunk EP-választási programját, az általunk elérni kívánt célokat.

Jobbikos szimpatizánsokat is várnak erre a fórumra?

- Mindenkit szeretettel várunk, aki nyit felénk és a politikai elképzeléseink felé. A Jobbikkal egyébként nem akarunk és nem is tudunk azonosulni, mert nem értünk egyet azzal, amit csinálnak. Az erős nemzetállamok képviselete helyett összeálltak a nyíltan az Egyesült Európai Államok gondolatát dédelgető és ezért lobbizó Gyurcsány vezette DK-val.

A lakossági fórumot más megmozdulás is követi majd a városban?

- Igen, rendszeresen szervezünk majd megmozdulásokat és aláírásgyűjtéseket, hogy közelebb kerüljünk a helyi emberek véleményéhez, szándékaihoz, szeretnék megtudni, hogy mely témákra érzékenyek igazán a dunaújvárosiak.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

2021. jún. 19.

Az elmaradt bölcsődék napi ünnepséget pótolták a Városházán a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ünnepélyes évzárón Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Varga Anna Éva intézményvezető elismeréseket adott át munkatársainak. Hangkép.

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

2021. jún. 18.

A kánikula sem rettenti vissza az árusokat, mindenkit várnak a Szalki-szigeten szombaton a nyár első termelői piaca és kézműves vására kolosszális kínálatával!

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

2021. jún. 18.

Évtizedeken át tanított a Dunaújvárosi Egyetem jogelődjében, hallgatók ezrei kaptak életre szóló útravalót tőle: 85 éves volt, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából dr. Kántor Károly.

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

2021. jún. 18.

Beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat támogat a város határában üzemelő abroncsgyár a dolgozóknak hirdetett vásárlási program bevételéből. Itt  a kezdeményezés, aminek a végén mindenki boldog – ADJ a hajtás után.

DSTV: közös ajándék a családoknak

DSTV: közös ajándék a családoknak

2021. jún. 18.

Nagyszerű közös kezdeményezés valósult meg a Városházán a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az önkormányzat, az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Baba-Mama Tudakozó összefogása révén dunaújvárosi családok kaptak ajándékcsomagot. Hangkép.

Rövid- és hosszútávú célokról egyeztettek a Drogambulancián

Rövid- és hosszútávú célokról egyeztettek a Drogambulancián

2021. jún. 17.

Az MRE Újváros Drogambulancián, a Szertelen Házban folytatta intézménylátogatási programját Barta Endre alpolgármester ma délelőtt.

DSTV: véradókat ünnepelt a Vöröskereszt

DSTV: véradókat ünnepelt a Vöröskereszt

2021. jún. 17.

A véradók napjára emlékezett a DSTV összeállítása. Az alkalom apropóján Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője beszélt a véradás pótolhatatlan fontosságáról. Hangkép.