Dunaújváros Hetilap

Lakossági fórummal kezdenek

Brousil Csaba - 2019. április 6. 7:10

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Erről kérdeztük Badó Pétert, a szervezet helyi elnökét.

Hogyan jött létre a Mozgalom dunaújvárosi szervezete?

- Tavaly ősszel alakult mg a dunaújvárosi szervezet három fővel és egy aktivistával. Ma már négy tagot számlálunk és két aktivista is csatlakozott hozzánk. Ez a szám jóllehet kisebb, mint az országos átlag, de a csapatunk nagyon összetartó.

A Mi Hazánkhoz sok volt jobbikos tag is csatlakozott. Mi a helyzet ezzel Dunaújvárosban?

- A tagságból egy ember korábban aktivistaként működött a helyi Jobbik szervezete mellett, de nem vállalt jelentősebb pozíciót, a többi tagunk soha semmilyen pártnak vagy szervezetnek nem volt tagja, ahogy jómagam sem.

Mire törekszenek itt a városban?

- Országosan is, így itt Dunaújvárosban is a harmadik utat szeretnénk kínálni a választópolgároknak. Fontosnak tartjuk az illegális bevándorlás kompromisszumok nélküli elutasítását, illetve azt, hogy a háború elől menekülők az első országba, ahova érkeznek, ott kapjanak menedéket, de az országukban Európa segítse a rend helyreállítását. Radikális változást szeretnénk támogatni az Európai Parlament színterén, ami most szélsőliberális vezetés alatt áll, és ha ez így marad, akkor fontosnak tartanánk újragondolni Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát.

A most szombati esti lakossági fórumon erről beszél majd Toroczkai László az MMK-ban?

- Igen, többek között erről is beszél majd, meghívott vendég lesz még Árgyelán János a párt igazgatója is. Ismertetik majd mozgalmunk EP-választási programját, az általunk elérni kívánt célokat.

Jobbikos szimpatizánsokat is várnak erre a fórumra?

- Mindenkit szeretettel várunk, aki nyit felénk és a politikai elképzeléseink felé. A Jobbikkal egyébként nem akarunk és nem is tudunk azonosulni, mert nem értünk egyet azzal, amit csinálnak. Az erős nemzetállamok képviselete helyett összeálltak a nyíltan az Egyesült Európai Államok gondolatát dédelgető és ezért lobbizó Gyurcsány vezette DK-val.

A lakossági fórumot más megmozdulás is követi majd a városban?

- Igen, rendszeresen szervezünk majd megmozdulásokat és aláírásgyűjtéseket, hogy közelebb kerüljünk a helyi emberek véleményéhez, szándékaihoz, szeretnék megtudni, hogy mely témákra érzékenyek igazán a dunaújvárosiak.

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.