Dunaújváros Hetilap

Lakossági fórummal kezdenek

2019. április 6. (szombat) 7:10 - Brousil Csaba

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Erről kérdeztük Badó Pétert, a szervezet helyi elnökét.

Hogyan jött létre a Mozgalom dunaújvárosi szervezete?

- Tavaly ősszel alakult mg a dunaújvárosi szervezet három fővel és egy aktivistával. Ma már négy tagot számlálunk és két aktivista is csatlakozott hozzánk. Ez a szám jóllehet kisebb, mint az országos átlag, de a csapatunk nagyon összetartó.

A Mi Hazánkhoz sok volt jobbikos tag is csatlakozott. Mi a helyzet ezzel Dunaújvárosban?

- A tagságból egy ember korábban aktivistaként működött a helyi Jobbik szervezete mellett, de nem vállalt jelentősebb pozíciót, a többi tagunk soha semmilyen pártnak vagy szervezetnek nem volt tagja, ahogy jómagam sem.

Mire törekszenek itt a városban?

- Országosan is, így itt Dunaújvárosban is a harmadik utat szeretnénk kínálni a választópolgároknak. Fontosnak tartjuk az illegális bevándorlás kompromisszumok nélküli elutasítását, illetve azt, hogy a háború elől menekülők az első országba, ahova érkeznek, ott kapjanak menedéket, de az országukban Európa segítse a rend helyreállítását. Radikális változást szeretnénk támogatni az Európai Parlament színterén, ami most szélsőliberális vezetés alatt áll, és ha ez így marad, akkor fontosnak tartanánk újragondolni Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát.

A most szombati esti lakossági fórumon erről beszél majd Toroczkai László az MMK-ban?

- Igen, többek között erről is beszél majd, meghívott vendég lesz még Árgyelán János a párt igazgatója is. Ismertetik majd mozgalmunk EP-választási programját, az általunk elérni kívánt célokat.

Jobbikos szimpatizánsokat is várnak erre a fórumra?

- Mindenkit szeretettel várunk, aki nyit felénk és a politikai elképzeléseink felé. A Jobbikkal egyébként nem akarunk és nem is tudunk azonosulni, mert nem értünk egyet azzal, amit csinálnak. Az erős nemzetállamok képviselete helyett összeálltak a nyíltan az Egyesült Európai Államok gondolatát dédelgető és ezért lobbizó Gyurcsány vezette DK-val.

A lakossági fórumot más megmozdulás is követi majd a városban?

- Igen, rendszeresen szervezünk majd megmozdulásokat és aláírásgyűjtéseket, hogy közelebb kerüljünk a helyi emberek véleményéhez, szándékaihoz, szeretnék megtudni, hogy mely témákra érzékenyek igazán a dunaújvárosiak.

A rovat további hírei: Közélet

Feljelentést tesz Pintér Tamás

Feljelentést tesz Pintér Tamás

2020. október 01. (csütörtök)

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tesz – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Pintér Tamás. A polgármester elmondta: véleménye szerint a fideszes vezetés által tavaly februárban benyújtott 1,5 milliárd forintos hitelkérelemről Cserna Gábor nem adott megfelelő tájékoztatást, pedig a megvizsgált dokumentumok alapján minden információnak a birtokában volt.

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

„… élhető városba jobb buszközlekedést”

2020. szeptember 30. (szerda)

A városi buszközlekedés átalakításáról tartott tájékoztatót Tóth Kálmán a keddi közgyűlést követően a Városházán; a feladatot önkormányzati színtéren koordináló képviselő a fejlesztések céljai mellett a téma kapcsán összeállított online kérdőív kitöltésére buzdította a városlakókat.

DSTV: a lomtalanításról – számokban

DSTV: a lomtalanításról – számokban

2020. szeptember 30. (szerda)

Összesen több mint négyszáz köbméternyi, mintegy huszonhét tonnának megfelelő hulladék gyűlt össze a Római városrészben tartott lomtalanításon hétvégén. Erről sajtótájékoztatón számolt be Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere. Az eseményen elhangzott: a kezdeményezés ezen a hétvégén is folytatódik, ezúttal a Béke városrészben. Hangkép.

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szeptember 29. (kedd)

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza "C" szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.