Dunaújváros Hetilap

Lakossági fórummal kezdenek

2019. április 6. (szombat) 7:10 - Brousil Csaba

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Erről kérdeztük Badó Pétert, a szervezet helyi elnökét.

Hogyan jött létre a Mozgalom dunaújvárosi szervezete?

- Tavaly ősszel alakult mg a dunaújvárosi szervezet három fővel és egy aktivistával. Ma már négy tagot számlálunk és két aktivista is csatlakozott hozzánk. Ez a szám jóllehet kisebb, mint az országos átlag, de a csapatunk nagyon összetartó.

A Mi Hazánkhoz sok volt jobbikos tag is csatlakozott. Mi a helyzet ezzel Dunaújvárosban?

- A tagságból egy ember korábban aktivistaként működött a helyi Jobbik szervezete mellett, de nem vállalt jelentősebb pozíciót, a többi tagunk soha semmilyen pártnak vagy szervezetnek nem volt tagja, ahogy jómagam sem.

Mire törekszenek itt a városban?

- Országosan is, így itt Dunaújvárosban is a harmadik utat szeretnénk kínálni a választópolgároknak. Fontosnak tartjuk az illegális bevándorlás kompromisszumok nélküli elutasítását, illetve azt, hogy a háború elől menekülők az első országba, ahova érkeznek, ott kapjanak menedéket, de az országukban Európa segítse a rend helyreállítását. Radikális változást szeretnénk támogatni az Európai Parlament színterén, ami most szélsőliberális vezetés alatt áll, és ha ez így marad, akkor fontosnak tartanánk újragondolni Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát.

A most szombati esti lakossági fórumon erről beszél majd Toroczkai László az MMK-ban?

- Igen, többek között erről is beszél majd, meghívott vendég lesz még Árgyelán János a párt igazgatója is. Ismertetik majd mozgalmunk EP-választási programját, az általunk elérni kívánt célokat.

Jobbikos szimpatizánsokat is várnak erre a fórumra?

- Mindenkit szeretettel várunk, aki nyit felénk és a politikai elképzeléseink felé. A Jobbikkal egyébként nem akarunk és nem is tudunk azonosulni, mert nem értünk egyet azzal, amit csinálnak. Az erős nemzetállamok képviselete helyett összeálltak a nyíltan az Egyesült Európai Államok gondolatát dédelgető és ezért lobbizó Gyurcsány vezette DK-val.

A lakossági fórumot más megmozdulás is követi majd a városban?

- Igen, rendszeresen szervezünk majd megmozdulásokat és aláírásgyűjtéseket, hogy közelebb kerüljünk a helyi emberek véleményéhez, szándékaihoz, szeretnék megtudni, hogy mely témákra érzékenyek igazán a dunaújvárosiak.

A rovat további hírei: Közélet

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

2020. május 22. (péntek)

Megszűnik az ügyeleti rend, május 25-én, hétfőn kezdődően a szokásos működéshez térnek vissza a város bölcsődéi és az óvodái, adta hírül az önkormányzat hivatalos weboldala. Szigorú óvintézkedésekkel, persze.

Ha vasárnap, vásárnap  – de még korlátozásokal!

Ha vasárnap, vásárnap – de még korlátozásokal!

2020. május 21. (csütörtök)

Korlátozásokkal ugyan, de ismét megnyílik a vásár kapuja a nagyközönség előtt május 24-én, vasárnap. A városvezetés döntéséről és a kapcsolódó előírásokról a hivatalos honlap adott tájékoztatást.