Dunaújváros Hetilap

Lakossági fórummal kezdenek

Brousil Csaba - 2019. április 6. 7:10

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom dunaújvárosi szervezete. Erről kérdeztük Badó Pétert, a szervezet helyi elnökét.

Hogyan jött létre a Mozgalom dunaújvárosi szervezete?

- Tavaly ősszel alakult mg a dunaújvárosi szervezet három fővel és egy aktivistával. Ma már négy tagot számlálunk és két aktivista is csatlakozott hozzánk. Ez a szám jóllehet kisebb, mint az országos átlag, de a csapatunk nagyon összetartó.

A Mi Hazánkhoz sok volt jobbikos tag is csatlakozott. Mi a helyzet ezzel Dunaújvárosban?

- A tagságból egy ember korábban aktivistaként működött a helyi Jobbik szervezete mellett, de nem vállalt jelentősebb pozíciót, a többi tagunk soha semmilyen pártnak vagy szervezetnek nem volt tagja, ahogy jómagam sem.

Mire törekszenek itt a városban?

- Országosan is, így itt Dunaújvárosban is a harmadik utat szeretnénk kínálni a választópolgároknak. Fontosnak tartjuk az illegális bevándorlás kompromisszumok nélküli elutasítását, illetve azt, hogy a háború elől menekülők az első országba, ahova érkeznek, ott kapjanak menedéket, de az országukban Európa segítse a rend helyreállítását. Radikális változást szeretnénk támogatni az Európai Parlament színterén, ami most szélsőliberális vezetés alatt áll, és ha ez így marad, akkor fontosnak tartanánk újragondolni Magyarország EU-s tagságának felülvizsgálatát.

A most szombati esti lakossági fórumon erről beszél majd Toroczkai László az MMK-ban?

- Igen, többek között erről is beszél majd, meghívott vendég lesz még Árgyelán János a párt igazgatója is. Ismertetik majd mozgalmunk EP-választási programját, az általunk elérni kívánt célokat.

Jobbikos szimpatizánsokat is várnak erre a fórumra?

- Mindenkit szeretettel várunk, aki nyit felénk és a politikai elképzeléseink felé. A Jobbikkal egyébként nem akarunk és nem is tudunk azonosulni, mert nem értünk egyet azzal, amit csinálnak. Az erős nemzetállamok képviselete helyett összeálltak a nyíltan az Egyesült Európai Államok gondolatát dédelgető és ezért lobbizó Gyurcsány vezette DK-val.

A lakossági fórumot más megmozdulás is követi majd a városban?

- Igen, rendszeresen szervezünk majd megmozdulásokat és aláírásgyűjtéseket, hogy közelebb kerüljünk a helyi emberek véleményéhez, szándékaihoz, szeretnék megtudni, hogy mely témákra érzékenyek igazán a dunaújvárosiak.

A rovat további hírei: Közélet

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.