Nagy csaták az élvonalban

2019. április 16. (kedd) 8:00 - spigott

A sereghajtó elleni szoros győzelemmel foglalta vissza az Acerbis Osztály harmadik helyét a Dunaferr Vasas kispályás labdarúgó csapata.

Három találkozóval kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 13. fordulója. A játéknap első meccsén a hetedik Siker Ablak és a nyolcadik Szil-Ker Ablak csapatai mérték össze egymással erejüket, s vívtak kiélezett, fordulatos csatát. A meccset utóbbi kezdte jobban, ám hiába vezetett az első félidő után 3-1-re, a térfélcserét követően sorozatban három találatot szerezve fordított a Siker Ablak. A folytatásban felváltva találtak kapuba a csapatok, de az utolsó gólt a Szil-Ker Ablak szerezte, így igazságosnak mondható 6-6-os döntetlennel ért véget a találkozó.

Kép: DO-archív

A negyedik Dunaferr Vasas és a sereghajtó GBB Zrt. meccsén egyértelműen előbbi számított az esélyesnek, ám Ughy Márkéknak ezúttal alaposan meg kellett szenvedniük a három pontért. Az első félidő ugyanis 1-1-es döntetlennel ért véget, míg a másodikban csak egyetlen Vasas-találatot láthattak azok, akik kilátogattak a DLSZ Arénába, így a Dunaferr, ha nehezen is, de 2-1-re nyert, így feljött a tabella harmadik helyére. Érdekesnek ígérkezett az ötödik Fejó-Therm és a hatodik Steelworkers mérkőzése is, ám a szoros, 3-2-es Fejó-vezetést hozó első félidő után Csehi Tamásék már nem adták ki kezükből a vezetést, s az utolsó tíz percben két gólt is szerezve arattak végül meggyőző, 7-3-as sikert.

Eredmények

Siker Ablak – Szil-Ker Ablak 6-6 (1-3)
Dunaferr Vasas – GBB Zrt. 2-1 (1-1)
Fejó-Therm Kft. – Steelworkers 7-3 (3-2)

Az Acerbis Osztály állása: 1. Karmacsi Autó FC 33 pont, 2. SZP-Asztalos SE 22 pont, 3. Dunaferr Vasas 21 pont, 4. Fejó-Therm Kft. 19 pont, 5. Dunabiztos Micro 19 pont, 6. Steelworkers 15 pont, 7. Siker Ablak 8 pont, 8. Szil-Ker Ablak 5 pont, 9. GBB Zrt. 2 pont.

A rovat további hírei: Sport

Aranyos Rudas!

Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök)

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Kezdődik a döntő!

Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök)

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

2019. április 25. (csütörtök)

Nyolc együttes vesz részt az idei Parázs Kupán, melyet a Családi Hétvége második napján rendeznek meg a Lemezalakító Kft. szabadidő parkjában.

Két bronzérem Hollandiából

Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda)

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Európa legjobbjai közé kerülhet

Európa legjobbjai közé kerülhet

2019. április 24. (szerda)

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

2019. április 24. (szerda)

Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.

Megvalósult álom!

Megvalósult álom!

2019. április 23. (kedd)

A XVII. Carissa Kupának, a rendezvényen összegyűjtött adományoknak köszönhetően gazdagodott irodai eszközökkel és különböző szűrőberendezésekkel a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete.