Nagy csaták az élvonalban

2019. április 16. (kedd) 8:00 - spigott

A sereghajtó elleni szoros győzelemmel foglalta vissza az Acerbis Osztály harmadik helyét a Dunaferr Vasas kispályás labdarúgó csapata.

Három találkozóval kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 13. fordulója. A játéknap első meccsén a hetedik Siker Ablak és a nyolcadik Szil-Ker Ablak csapatai mérték össze egymással erejüket, s vívtak kiélezett, fordulatos csatát. A meccset utóbbi kezdte jobban, ám hiába vezetett az első félidő után 3-1-re, a térfélcserét követően sorozatban három találatot szerezve fordított a Siker Ablak. A folytatásban felváltva találtak kapuba a csapatok, de az utolsó gólt a Szil-Ker Ablak szerezte, így igazságosnak mondható 6-6-os döntetlennel ért véget a találkozó.

Kép: DO-archív

A negyedik Dunaferr Vasas és a sereghajtó GBB Zrt. meccsén egyértelműen előbbi számított az esélyesnek, ám Ughy Márkéknak ezúttal alaposan meg kellett szenvedniük a három pontért. Az első félidő ugyanis 1-1-es döntetlennel ért véget, míg a másodikban csak egyetlen Vasas-találatot láthattak azok, akik kilátogattak a DLSZ Arénába, így a Dunaferr, ha nehezen is, de 2-1-re nyert, így feljött a tabella harmadik helyére. Érdekesnek ígérkezett az ötödik Fejó-Therm és a hatodik Steelworkers mérkőzése is, ám a szoros, 3-2-es Fejó-vezetést hozó első félidő után Csehi Tamásék már nem adták ki kezükből a vezetést, s az utolsó tíz percben két gólt is szerezve arattak végül meggyőző, 7-3-as sikert.

Eredmények

Siker Ablak – Szil-Ker Ablak 6-6 (1-3)
Dunaferr Vasas – GBB Zrt. 2-1 (1-1)
Fejó-Therm Kft. – Steelworkers 7-3 (3-2)

Az Acerbis Osztály állása: 1. Karmacsi Autó FC 33 pont, 2. SZP-Asztalos SE 22 pont, 3. Dunaferr Vasas 21 pont, 4. Fejó-Therm Kft. 19 pont, 5. Dunabiztos Micro 19 pont, 6. Steelworkers 15 pont, 7. Siker Ablak 8 pont, 8. Szil-Ker Ablak 5 pont, 9. GBB Zrt. 2 pont.

A rovat további hírei: Sport

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.