Sikeres autóvadász akció Dunaújvárosban

2019. április 8. (hétfő) 12:13 - doszerk

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedési akciót szervezett illetékességi területének közútjain.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Pentelei Autóvadász Kupát 2019. április 5-én. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén, több helyszínen és egyidőben megtartott ellenőrzések célja a közúti balesetek megelőzése, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések kiszűrése volt. A fokozott ellenőrzés során rendszámfelismerő rendszer segítségével azonosították a forgalomból kivont autókat, a körözött gépkocsikat, továbbá a lejárt műszaki érvényességgel közlekedő járműveket.

A polgárőrökből, rendőrökből,  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársaiból álló 11 csapat a nap folyamán összesen 34238 gépjárművet ellenőrzött a kiemelt közlekedésbiztonsági akcióban, melyek közül 64 nem rendelkezett érvényes műszaki engedéllyel, 13 forgalomból kivont, 2 körözött, 5 pedig regisztrációs matrica nélküli volt. Továbbá két sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett.

A versenyt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata nyerte, második helyen a Hírös Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapata, míg a harmadik helyen a Makkosházi Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság kollektívája végzett. Különdíjat kapott a Sződligeti Polgárőrség és a Váci Rendőrkapitányság csapata.

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

2019. augusztus 12. (hétfő)

Éves ellenőrzési terv alapján Tispol Speed elnevezéssel tart fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség Magyarország területén a jövő héten, hétfőtől vasárnapig. A police.hu honlapon publikált közlemény szerint az éves ellenőrzési terv alapján végrehajtott európai akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.

Égett egy autó a város határában

Égett egy autó a város határában

2019. augusztus 09. (péntek)

Kigyulladt egy személygépkocsi Dunaújváros határában, egy a 6-os főút mellett fekvő területen. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Egy erdőt is veszélyeztetett a tűz, amelyet elfojtottak az egységek.