Sikeres autóvadász akció Dunaújvárosban

2019. április 8. (hétfő) 12:13 - doszerk

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedési akciót szervezett illetékességi területének közútjain.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Pentelei Autóvadász Kupát 2019. április 5-én. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén, több helyszínen és egyidőben megtartott ellenőrzések célja a közúti balesetek megelőzése, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések kiszűrése volt. A fokozott ellenőrzés során rendszámfelismerő rendszer segítségével azonosították a forgalomból kivont autókat, a körözött gépkocsikat, továbbá a lejárt műszaki érvényességgel közlekedő járműveket.

A polgárőrökből, rendőrökből,  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársaiból álló 11 csapat a nap folyamán összesen 34238 gépjárművet ellenőrzött a kiemelt közlekedésbiztonsági akcióban, melyek közül 64 nem rendelkezett érvényes műszaki engedéllyel, 13 forgalomból kivont, 2 körözött, 5 pedig regisztrációs matrica nélküli volt. Továbbá két sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett.

A versenyt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata nyerte, második helyen a Hírös Polgárőrség és a Csongrádi Rendőrkapitányság közös csapata, míg a harmadik helyen a Makkosházi Polgárőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság kollektívája végzett. Különdíjat kapott a Sződligeti Polgárőrség és a Váci Rendőrkapitányság csapata.

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset az M6-oson

Baleset az M6-oson

2019. május 26. (vasárnap)

Eddig tisztázatlan körülmények között egy motoros és egy mentőautó ütközött 9 óra 15 perc körül az M6-os autópályán, Dunaújváros térségében. A baleset következtében a motoros könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínelés és a mentési munkálatok idejére a rendőrök fél pályán zárják a balesettel érintett útszakaszt.

Rendőrkézen az előszállási betörők

Rendőrkézen az előszállási betörők

2019. május 24. (péntek)

A nyomozók egy 20 és egy 23 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Elkapták a besurranó tolvajt

Elkapták a besurranó tolvajt

2019. május 24. (péntek)

Rácalmáson, a Fő utcában igazoltattak a járőrök egy 20 éves kulcsi lakost tegnap. A rendőrök megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a május 18-át megelőző időszakban bemászott egy kulcsi ingatlan zárt udvarára, majd onnan vashulladékot tulajdonított el. Az egyenruhások a férfit elfogását követően előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

Körbálák égnek Nagyvenyimen

Körbálák égnek Nagyvenyimen

2019. május 24. (péntek)

Mintegy ötven körbála ég Nagyvenyim külterületén. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

Rossz helyen kutakodott

Rossz helyen kutakodott

2019. május 23. (csütörtök)

Egy kulcsi vendéglátóhelyre mászott be május 22-én hajnalban a 42 éves férfi, akit még a helyszínen elfogtak a dunaújvárosi rendőrök.

Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

2019. május 22. (szerda)

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

Ötszáz új autót kapott a rendőrség

Ötszáz új autót kapott a rendőrség

2019. május 22. (szerda)

Ötszáz új autót kapott a rendőrség a 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében, a járműveket kedden adták át Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.