Dunaújváros Hetilap

A bevándorlást meg kell állítani!

2019. május 14. (kedd) 19:35 - Brousil Csaba

Ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Ercsiben Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

A sajtótájékoztató bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Parlamenti Választás fő kérdéséről, az illegális bevándorlás megállításáról lesz szó, mely témának egyik legszakavatottabb szakértője Bakondi György. Mint mondta a közelgő választásnak óriási tétje van, hiszen ezen a voksoláson az dől majd el, hogy Európa egy erős nemzetállamokból álló közösségként él tovább vagy bevándorláspárti vezetői lesznek, akik az államok szuverenitását sutba dobják. Bakondi György elmondta, hogy a közelgő EP-választásnak meglesz az a központi kérdése, amit az ellenzék olyan sokszor hiányolt már az EP-választások történelmében.

Ez a fajsúlyos kérdés pedig arról szól, hogy Európát bevándorláspárti vagy bevándorlás-ellenes erők vezetik-e majd. Mint mondta 2015 óta az EU egyes tagállamaiban a belső biztonsági változások (súlyos terrorcselekmények, erőszakos bűncselekmények) központi témává emelték a migráció kérdését, illetve a lakosság elégedetlensége elérte a politikai szintet a tagállamokban. A szavazáson, mely, mint mondta egy európai népszavazásnak is betudható ez a probléma alkotja majd a központi kérdést. A választók a többi országban is elmondhatják majd a véleményüket, mert egyedül hazánkban volt csak példa arra, hogy a kormányzat nemzeti konzultáció keretein belül kikérte a lakosainak a véleményét a migrációról. Kiemelte, hogy Európa világpolitikai pozíciója akkor erősödhet, ha az EU-ra, mint erős nemzetállamok közösségére lehet tekinteni, az pedig csak az illegális bevándorlás megállításával lehetséges.

(A lakossági fórum részletiről szerdán számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Szabadidő, aratás

D+ Híradó - Szabadidő, aratás

2019. július 23. (kedd)

Eltakarították a kukák romjait, kátyú a Kenyérgyárin, népszerű a Szalki-sziget, végéhez ér az aratás - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

A nagyrendezvények után is pezseg az élet a Szalki-szigeten

A nagyrendezvények után is pezseg az élet a Szalki-szigeten

2019. július 23. (kedd)

A Rockmaraton és a strandröplabda bajnokság után most egy kis szünet következik a Szalki-sziget nagyrendezvényeinek naptárában. Viszont a kempinget, az ottani faházakat folyamatosan igénybe veszik a látogatók, kisebb-nagyobb családi-baráti összejövetelekre is.

Vasmű út felújítása - Lezárás a Kossuth utcánál

Vasmű út felújítása - Lezárás a Kossuth utcánál

2019. július 23. (kedd)

A Vasmű út felújítását végző kivitelezőtől kapott információk alapján a tervezett ütemezés betartásával, megfelelően és jó ütemben haladnak a szakemberek.

Rétvári: több pénz jut az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra

Rétvári: több pénz jut az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra

2019. július 23. (kedd)

A 2020-as költségvetésben nem csupán a családok támogatására jut magasabb, két és félszer akkora összeg, mint 2010-ben, de több pénzt fordítanak az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra is - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

2019. július 22. (hétfő)

Új kiállítás a KMI-ben, Koszi Janka itthon koncertezett, papírszínház, DKKA felkészülési meccs - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Olcsóbban tankolhatunk

Olcsóbban tankolhatunk

2019. július 22. (hétfő)

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

2019. július 21. (vasárnap)

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ágazati elemzéséből.