Dunaújváros Hetilap

A bevándorlást meg kell állítani!

Brousil Csaba - 2019. május 14. 19:35

Ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Ercsiben Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

A sajtótájékoztató bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Parlamenti Választás fő kérdéséről, az illegális bevándorlás megállításáról lesz szó, mely témának egyik legszakavatottabb szakértője Bakondi György. Mint mondta a közelgő választásnak óriási tétje van, hiszen ezen a voksoláson az dől majd el, hogy Európa egy erős nemzetállamokból álló közösségként él tovább vagy bevándorláspárti vezetői lesznek, akik az államok szuverenitását sutba dobják. Bakondi György elmondta, hogy a közelgő EP-választásnak meglesz az a központi kérdése, amit az ellenzék olyan sokszor hiányolt már az EP-választások történelmében.

Ez a fajsúlyos kérdés pedig arról szól, hogy Európát bevándorláspárti vagy bevándorlás-ellenes erők vezetik-e majd. Mint mondta 2015 óta az EU egyes tagállamaiban a belső biztonsági változások (súlyos terrorcselekmények, erőszakos bűncselekmények) központi témává emelték a migráció kérdését, illetve a lakosság elégedetlensége elérte a politikai szintet a tagállamokban. A szavazáson, mely, mint mondta egy európai népszavazásnak is betudható ez a probléma alkotja majd a központi kérdést. A választók a többi országban is elmondhatják majd a véleményüket, mert egyedül hazánkban volt csak példa arra, hogy a kormányzat nemzeti konzultáció keretein belül kikérte a lakosainak a véleményét a migrációról. Kiemelte, hogy Európa világpolitikai pozíciója akkor erősödhet, ha az EU-ra, mint erős nemzetállamok közösségére lehet tekinteni, az pedig csak az illegális bevándorlás megállításával lehetséges.

(A lakossági fórum részletiről szerdán számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.