Dunaújváros Hetilap

A bevándorlást meg kell állítani!

2019. május 14. (kedd) 19:35 - Brousil Csaba

Ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Ercsiben Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

A sajtótájékoztató bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Parlamenti Választás fő kérdéséről, az illegális bevándorlás megállításáról lesz szó, mely témának egyik legszakavatottabb szakértője Bakondi György. Mint mondta a közelgő választásnak óriási tétje van, hiszen ezen a voksoláson az dől majd el, hogy Európa egy erős nemzetállamokból álló közösségként él tovább vagy bevándorláspárti vezetői lesznek, akik az államok szuverenitását sutba dobják. Bakondi György elmondta, hogy a közelgő EP-választásnak meglesz az a központi kérdése, amit az ellenzék olyan sokszor hiányolt már az EP-választások történelmében.

Ez a fajsúlyos kérdés pedig arról szól, hogy Európát bevándorláspárti vagy bevándorlás-ellenes erők vezetik-e majd. Mint mondta 2015 óta az EU egyes tagállamaiban a belső biztonsági változások (súlyos terrorcselekmények, erőszakos bűncselekmények) központi témává emelték a migráció kérdését, illetve a lakosság elégedetlensége elérte a politikai szintet a tagállamokban. A szavazáson, mely, mint mondta egy európai népszavazásnak is betudható ez a probléma alkotja majd a központi kérdést. A választók a többi országban is elmondhatják majd a véleményüket, mert egyedül hazánkban volt csak példa arra, hogy a kormányzat nemzeti konzultáció keretein belül kikérte a lakosainak a véleményét a migrációról. Kiemelte, hogy Európa világpolitikai pozíciója akkor erősödhet, ha az EU-ra, mint erős nemzetállamok közösségére lehet tekinteni, az pedig csak az illegális bevándorlás megállításával lehetséges.

(A lakossági fórum részletiről szerdán számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

Megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján

2020. június 05. (péntek)

Méltó módon emlékeztek a trianoni békediktátum 100. évfordulójára városunkban a nemzeti összetartozás napján: az önkormányzat az evangélikus templomban és az emlékhelyen rendezett ünnepséget – koszorúkkal, szép szavakkal, közös áhítattal.
 

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.