Dunaújváros Hetilap

A bevándorlást meg kell állítani!

2019. május 14. (kedd) 19:35 - Brousil Csaba

Ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Ercsiben Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, melyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

A sajtótájékoztató bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Parlamenti Választás fő kérdéséről, az illegális bevándorlás megállításáról lesz szó, mely témának egyik legszakavatottabb szakértője Bakondi György. Mint mondta a közelgő választásnak óriási tétje van, hiszen ezen a voksoláson az dől majd el, hogy Európa egy erős nemzetállamokból álló közösségként él tovább vagy bevándorláspárti vezetői lesznek, akik az államok szuverenitását sutba dobják. Bakondi György elmondta, hogy a közelgő EP-választásnak meglesz az a központi kérdése, amit az ellenzék olyan sokszor hiányolt már az EP-választások történelmében.

Ez a fajsúlyos kérdés pedig arról szól, hogy Európát bevándorláspárti vagy bevándorlás-ellenes erők vezetik-e majd. Mint mondta 2015 óta az EU egyes tagállamaiban a belső biztonsági változások (súlyos terrorcselekmények, erőszakos bűncselekmények) központi témává emelték a migráció kérdését, illetve a lakosság elégedetlensége elérte a politikai szintet a tagállamokban. A szavazáson, mely, mint mondta egy európai népszavazásnak is betudható ez a probléma alkotja majd a központi kérdést. A választók a többi országban is elmondhatják majd a véleményüket, mert egyedül hazánkban volt csak példa arra, hogy a kormányzat nemzeti konzultáció keretein belül kikérte a lakosainak a véleményét a migrációról. Kiemelte, hogy Európa világpolitikai pozíciója akkor erősödhet, ha az EU-ra, mint erős nemzetállamok közösségére lehet tekinteni, az pedig csak az illegális bevándorlás megállításával lehetséges.

(A lakossági fórum részletiről szerdán számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

2019. május 20. (hétfő)

Nincs oka panaszra a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak,  2010 óta több, mint 7 milliárd forint értékben tudtak az uniós, a  kormányzati a fenntartói pályázatok  és az önkormányzati támogatások lehetőségeivel élni. Időközben a fenntartó a város helyett magyar állam lett, ettől függetlenül Dunaújváros kórházát továbbra is támogatja a városunk.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. május 19. (vasárnap)

Bringatúra, testvérváros, lakossági fórum Ercsiben, tehetségnap az egyetemen, közeleg a Családi Hétvége - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

2019. május 19. (vasárnap)

Egy hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

2019. május 18. (szombat)

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

2019. május 18. (szombat)

Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga, az ellátásbiztonság és a klímavédelmi célok elérésének megkerülhetetlen tényezője - emelte ki Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az illegális migrációt meg kell állítani!

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

Hatvan százalékban már kész

Hatvan százalékban már kész

2019. május 17. (péntek)

Közel hatvan százalékos az uszoda készültsége a kivitelezők szerint – olvashatjuk Cserna Gábor polgármester hivatalos Facebook- oldalán.