A DK és a Momentum az újból hazánkba rúgó Verhofstadt karjaiban egyesül?

2019. május 28. (kedd) 17:40 - doszerk

Ismét megvillant a magyargyűlölő, ultraliberális Verhofstadt, aki rémisztő ostobaságaival és rosszindulatával hívja fel a figyelmet magára, és nemzetünk iránti fóbiáját folyamatosan a magyar kormány iránti gáncsoskodásban vezeti le - írja a Pesti Srácok.

Az EP-választások előtt a Momentumhoz érkezett, akik már korábban is leleplezték valódi énjüket, de Verhofstadt meghívásával nem hagytak sok kétséget afelől, hogy hova tartoznak. Aki Verhofstadt elvtárssal fűzi szorosra kapcsolatait, nem akarhat túl sok jót a hazájának. A szociális és zöld demagógiával kampányoló Momentum országosan majdnem 10 százalékot szerzett, azonban úgy látszik, hogy a belga politikust ezt sem győzte meg a választások tisztaságáról, hiszen azt nyilatkozta az Euronews-nak, hogy itt járt nálunk és látta, hogy “Magyarországon már nincs valódi demokrácia”. Boldog lehet viszont amiatt, hogy a Momentum után a szemkilövető Gyurcsány pártja is csatlakozhat a liberális pártcsaládhoz, így egy új MSZP-SZDSZ baráti együttműködése dobogtathatja meg a magyarokat utáló belga politikus szívét, és dermesztheti meg a magyar választókét.

Az európai liberálisok korrupcióval is vádolt frakcióvezetője nem a magyarok iránti jóindulatáról híres. Ezt korábban már sokszor bebizonyította, egyszerűen kinyílik a bicska szivárványszínű öltönyének zsebében, ha nemzetállamokról, önvédelemről és egészséges gondolkodásról hall híreket. Még áprilisban nyilatkozott a Népszavának, ahol a jövőt kitűnően látó Verhofstadt azt mondta, hogy

a magyarok Orbán Viktor helyett már Európához fordulnak, ami nem véletlen, hiszen a Fidesz a félelemkeltést és a hazugságok terjesztését magas szinten műveli, ám ennek semmi köze nincs a választók valódi problémáihoz.

“MAGYARORSZÁGON MÁR NINCS VALÓDI DEMOKRÁCIA”

Ehhez képest azért a Fidesz közel 53 százalékot szerzett az EP-választásokon, így a vágyvezérelt néplélek felmérés nem igazán jött össze a liberális atyafinak. Arra viszont természetesen volt energiája, hogy egy jó nagyot rúgjon ismét hazánkba, hiszen jelenleg egy magát igazi liberálisnak mondó mértékadó politikus így veszi tudomásul a tényeket. Az EP-választások egyértelmű és toronymagas nyertese a Fidesz volt, demokratikus választásokon győzve, ehhez nem fér kétség, azonban Verhofstadt azt nyilatkozta az Euronews magyar újságírójának, hogy most járt hazánkban, és látta, hogy Magyarországon már nincs valódi demokrácia.

Tudjuk, hogy ez liberális mércével azt jelenti, hogy itt nem ők győztek, nem etethetik szélsőliberális maszlaggal az embereket, akik nyilvánvalóan teljesen ostobák, hogy a népnyúzó Orbánnak szavaznak ismét bizalmat. Gondolhat bármit az emberekről és a magyarokról a gyűlölködő belga, azt azért elismerhetné, hogy működő demokrácia van az országban, ennek pedig itt éppen az a jele, hogy nem kérnek az olyanokból, mint ő, hiszen joguk van másképp szavazni, mint ahogy Verhofstadt szeretné. A Magyarországot középkori, vagy pártállami színben feltüntető liberális agytröszt sokszor cáfolt hazugságai tehát most sem szűnnek meg, szélsőséges utálata pedig újabb és újabb gusztustalan gejzírkitörésben mutatkozik meg. Nézzük, hogy milyen is az igazi elfogadó, az elesettet segítő és egyenlőséget hirdető liberális Guy Verhofstadt.

MAGYARGYŰLÖLET FELSŐFOKON

Ha szigorúan a tényeknél maradunk, érdemes felidézni a liberális főinkvizítor egy-két magyarellenes akcióját. Még tavaly május elején habzó szájjal kelt ki hazánk ellen, és azt javasolta, hogy  vegyék el az európai uniós kohéziós támogatásokat tőlünk és a lengyelektől, hiszen Orbán leépíti a jogállamot, és ami különösen aljas a magyar miniszterelnöktől: élesen fellép a Soros-féle NGO-k ellen. Mi mást is mondhatna Soros György egyik leghűbb és legszorosabb szövetségese, csupán azt felejti el, hogy a kohéziós pénzek nem könyöradományok, amikért térdepelve kell köszönetet mondanunk, hanem komoly üzlet. Mint ismert, a liberális követelés szerint Brüsszelnek a Budapestről visszavont pénzeket az NGO-k között kellene szétosztania, ezt helyeselte hétfőn a Klubrádióban a momentumos Cseh Katalin is, aki megígérte: az Európai Parlamentben mindent megtesz majd azért, hogy az uniós pénzek sorsáról ne Magyarországon dönthessenek.

Az európai liberálisok és vezetőjének rőfjét azonban lemérhettük akkor is, amikor kiderült, hogy az ALDE tagjai között ultranacionalista, magyargyűlölő román párt is helyet kaphat, akiket Verhofstadt atyai keblére ölelt. Hosszasan lehetne sorolni, hogy hogyan viszonyult a belga liberális politikus Magyarországhoz, megannyi bizonyíték mutatja az ellenszenvét, időről időre kitör belőle, és akkor nincs megállás. A teljesség igénye nélkül érdemes még megemlékezni arról is, amikor antiszemitának nevezte a Nemzeti Konzultációt, mellékesen kiröhögve a magyarokat, de azt se felejtsük el, amikor a politika trágyadombjára kívánta küldeni Orbán Viktort. Ezek után vajon milyen elveket és alapértékeket vallhat magának ez az ember? Milyen jövőképet látnak maguk előtt elvtársai és szövetségesei?

Akinek nincs más gondolata hazánkkal kapcsolatban, csupán a nemtelen ostorozás, sárba taposás és lenézés, annak igazán hű társa az a Momentum, aki most új SZDSZ-ként többször is kivillantotta a foga fehérjét, valódi szándékát, és a zöld és szociális demagógia álcájával több mint 300 ezer választópolgárral hitette el, hogy van egészséges jövőképük. Az ország gyalázásában is örömmel vettek részt a magyar olimpia lehetőségének megfúrói, akik tavaly novemberben együtt uszítottak saját országuk ellen és mesterük, Verhofstadt mellett álltak az Orbán Viktort gyalázó óriásplakátos móka alatt. Láthatjuk, hogy méltóak arra, hogy az ALDE és Verhofstadt kezéből mazsolázzanak.

A MOMENTUM ÉS A DK SZERELME AZ ALDE-BEN TELJESEDHET KI

Ez a Momentum most az EP-választásokon közel 10 százalékot szerzett, a fővárosban néhol 20 százalék környékén álltak meg. Az ellenzéki oldalon ismét komoly átrendeződés zajlott, lassan az összes párt hiteltelenné válik, azonban a DK és a Momentum erősödése figyelmeztető jel mindenkinek, aki az egyre fogyó tortából a legtöbb szeletet szerezték most meg. Elsősorban azoknak az embereknek kell, hogy figyelmeztetés legyen, akik jelenleg bíznak ezekben a pártokban. Az eddig Gyurcsány halálos öleléséből nem kérő, többször alakot váltó Momentum azonban most egy pártcsaládba kerülhet a szemkilövetővel, aki sajtóinformációk szerint tárgyalni megy Brüsszelbe Verhofstadt-tal. Az ATV híradójában a DK elnöke elismerte, hogy bár a DK nem liberális, és több dolog köti őket a szocialistákhoz, de úgy látja, hogy az EP-választáson vereséget szenvedő Macron pártjának csatlakozásával a bevándorláspárti ALDE többé már nem egy „liberális”, hanem egy „Európa-párti” szövetség lesz.

Nem először láthatjuk, hogy összenő, ami összetartozik, mindegy, hogy milyen álca vagy álarc takarja, a farkasvicsort nehéz sokáig eltakarni a világ elől. A Momentum és a DK jól kitaposott ösvényen jár, amikor a régi MSZP-SZDSZ szövetséget eleveníti fel, ezzel csupán a magyar társadalom járna borzasztóan rosszul, ahogy azt a saját bőrünkön már megtapasztaltuk 2010 előtt.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Elengedhetik Weber kezét

Elengedhetik Weber kezét

2019. június 19. (szerda)

Angela Merkel is megelégelhette a csúcsjelöltek körüli huzavonát, és német kormányzati források szerint a kancellár már az e heti ­uniós csúcstalálkozón kompromisszumot ajánlhat. Berlin végül az Euró­pai Központi Bank vezetését kaparinthatja meg ahelyett, hogy a bajor Manfred Webert juttatná az Euró­pai Bizottság élére - írja a Magyar Nemzet.

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

2019. június 18. (kedd)

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

2019. június 17. (hétfő)

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.

Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

2019. június 17. (hétfő)

Pintér Tamás, körzetünk országgyűlési képviselője nagy csinnadrattával bejelentette, hogy márpedig ő lesz az MSZP-t mindmáig nélkülöző szivárványkoalíció polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Megkerestük a térségi polgármestereket, hogy ugyan mit szólnak ehhez a lépéshez, nem érzik-e, hogy parlamenti képviselőjük ezzel már most cserben hagyja őket?

Bauer Tamás elszellentette magát

Bauer Tamás elszellentette magát

2019. június 15. (szombat)

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

2019. június 14. (péntek)

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió jövőjét.

Gyurcsány: Balga vagyok!

Gyurcsány: Balga vagyok!

2019. június 13. (csütörtök)

Balgának tartja magát Gyurcsány Ferenc, amiért korábban nem vette észre, hogy Karácsony Gergely nem éppen a legalkalmasabb jelölt Budapest főpolgármesterének – minderről a Magyar Narancsnak adott interjúban árult el még több pikáns részletet, a lap egyébként Kálmán Olga DK-s támogatásáról kérdezte a párt elnökét. Gyurcsány arról is beszél, hogy tavaly döbbent rá arra, hogy új szereplők kellenek a politikába.