Dunaújváros Hetilap

A jövőnkről döntünk május 26-án

2019. május 16. (csütörtök) 17:15 - Brousil Csaba

Az Európai Parlamenti Választások aktuális kérdéseiről és fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Cserna Gábor kiemelte, hogy ilyen nagy tétje EP-választásnak hazánkban még nem volt. Mint mondta, jövő vasárnap Európa jövőjéről, Magyarország és benne Dunaújváros jövőjéről döntünk majd. A választás tétje pedig, mint mondta, hogy az Európai Unió európai emberek közössége lesz vagy bevándorlás-kontinensé válik. A brüsszeli vezetés továbbra sem adta fel, hogy erőltesse az illegális migrációt és annak legalizálását, mondta Cserna Gábor, hozzátéve, hogy Brüsszel a migrációs politikára támogatására egyre inkább több anyagi forrást szeretne fordítani (lásd migránskártyák). Ezzel szemben Európa keresztény gyökereken nyugszik és a tét az, hogy ezek a bevándorláspártiak lebontják ezt a keresztény világot vagy nem hagyjuk ezt nekik. Az ellenzék, mint Cserna Gábor kiemelte tagadja a migrációs krízis súlyosságát élükön a bevándorláspárti Pintér Tamással és szövetségeseivel, így az MSZP-vel. Hangsúlyozta, ha nem sikerül megfékezni a migránspártiakat, akkor rá sem lehet majd ismerni Európára és a kereszténységre, mert az el fogják pusztítani.

Itt példaként említette a párizsi Notre Dame székesegyház esetét, melynek tűzvész okozta tragédiáján a migránsok jókat derültek. Ennek térnyerése pedig romló közbiztonságot, terrort és erőszakos bűncselekményeket von majd maga után. Ezzel szemben a kormány szeretné megállítani a migrációt, erről szól Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja is, melyet, mint mondta Dunaújvárosban már több mint tízezren aláírtak. Brüsszel épp a magyar kormány babaváró támogatását támadja, így a magyar családok védelméről, biztonságuk, gyarapodásuk, könnyebb boldogulásuk megőrzéséről is szól majd a jövő vasárnapi szavazás. Cserna Gábor elmondta, hogy ezeknek a bevándorlásellenes üzeneteknek el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében, mint azt hangsúlyozta: mozgósítanak, mozgósítják a keresztény értékeket valló és megőrizni kívánó polgárokat itt Dunaújvárosban is. Mert jövőt választunk Európának és hazánknak is és ha nem sikerül, akkor ezt a hibát nem lehet már kijavítani, így a cél világos: meg kell állítani az illegális bevándorlást. A pozitív üzenet eljuttatása végett közel ötszáz aktivistával kampányolnak a városban és szerveznek egy lakossági fórumot is pénteken délután négy órára a Campus Étterembe, ahol dr. Palkovics László miniszter lesz a meghívott vendég. Mert mint mondta, ha Dunaújvárosban a jövő városát építjük, és a fejlesztéseket tovább akarjuk élvezni, akkor nem lehet a rombolás útját választani május 26-án.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.