Dunaújváros Hetilap

A jövőnkről döntünk május 26-án

2019. május 16. (csütörtök) 17:15 - Brousil Csaba

Az Európai Parlamenti Választások aktuális kérdéseiről és fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Cserna Gábor kiemelte, hogy ilyen nagy tétje EP-választásnak hazánkban még nem volt. Mint mondta, jövő vasárnap Európa jövőjéről, Magyarország és benne Dunaújváros jövőjéről döntünk majd. A választás tétje pedig, mint mondta, hogy az Európai Unió európai emberek közössége lesz vagy bevándorlás-kontinensé válik. A brüsszeli vezetés továbbra sem adta fel, hogy erőltesse az illegális migrációt és annak legalizálását, mondta Cserna Gábor, hozzátéve, hogy Brüsszel a migrációs politikára támogatására egyre inkább több anyagi forrást szeretne fordítani (lásd migránskártyák). Ezzel szemben Európa keresztény gyökereken nyugszik és a tét az, hogy ezek a bevándorláspártiak lebontják ezt a keresztény világot vagy nem hagyjuk ezt nekik. Az ellenzék, mint Cserna Gábor kiemelte tagadja a migrációs krízis súlyosságát élükön a bevándorláspárti Pintér Tamással és szövetségeseivel, így az MSZP-vel. Hangsúlyozta, ha nem sikerül megfékezni a migránspártiakat, akkor rá sem lehet majd ismerni Európára és a kereszténységre, mert az el fogják pusztítani.

Itt példaként említette a párizsi Notre Dame székesegyház esetét, melynek tűzvész okozta tragédiáján a migránsok jókat derültek. Ennek térnyerése pedig romló közbiztonságot, terrort és erőszakos bűncselekményeket von majd maga után. Ezzel szemben a kormány szeretné megállítani a migrációt, erről szól Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja is, melyet, mint mondta Dunaújvárosban már több mint tízezren aláírtak. Brüsszel épp a magyar kormány babaváró támogatását támadja, így a magyar családok védelméről, biztonságuk, gyarapodásuk, könnyebb boldogulásuk megőrzéséről is szól majd a jövő vasárnapi szavazás. Cserna Gábor elmondta, hogy ezeknek a bevándorlásellenes üzeneteknek el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében, mint azt hangsúlyozta: mozgósítanak, mozgósítják a keresztény értékeket valló és megőrizni kívánó polgárokat itt Dunaújvárosban is. Mert jövőt választunk Európának és hazánknak is és ha nem sikerül, akkor ezt a hibát nem lehet már kijavítani, így a cél világos: meg kell állítani az illegális bevándorlást. A pozitív üzenet eljuttatása végett közel ötszáz aktivistával kampányolnak a városban és szerveznek egy lakossági fórumot is pénteken délután négy órára a Campus Étterembe, ahol dr. Palkovics László miniszter lesz a meghívott vendég. Mert mint mondta, ha Dunaújvárosban a jövő városát építjük, és a fejlesztéseket tovább akarjuk élvezni, akkor nem lehet a rombolás útját választani május 26-án.

A rovat további hírei: Közélet

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 24. (péntek)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

2019. május 23. (csütörtök)

Sajtóbejárás a családi hétvége előtt, könyvtárosok az arborétumban, nyílt nap a kórházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.