Dunaújváros Hetilap

A jövőnkről döntünk május 26-án

2019. május 16. (csütörtök) 17:15 - Brousil Csaba

Az Európai Parlamenti Választások aktuális kérdéseiről és fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Cserna Gábor kiemelte, hogy ilyen nagy tétje EP-választásnak hazánkban még nem volt. Mint mondta, jövő vasárnap Európa jövőjéről, Magyarország és benne Dunaújváros jövőjéről döntünk majd. A választás tétje pedig, mint mondta, hogy az Európai Unió európai emberek közössége lesz vagy bevándorlás-kontinensé válik. A brüsszeli vezetés továbbra sem adta fel, hogy erőltesse az illegális migrációt és annak legalizálását, mondta Cserna Gábor, hozzátéve, hogy Brüsszel a migrációs politikára támogatására egyre inkább több anyagi forrást szeretne fordítani (lásd migránskártyák). Ezzel szemben Európa keresztény gyökereken nyugszik és a tét az, hogy ezek a bevándorláspártiak lebontják ezt a keresztény világot vagy nem hagyjuk ezt nekik. Az ellenzék, mint Cserna Gábor kiemelte tagadja a migrációs krízis súlyosságát élükön a bevándorláspárti Pintér Tamással és szövetségeseivel, így az MSZP-vel. Hangsúlyozta, ha nem sikerül megfékezni a migránspártiakat, akkor rá sem lehet majd ismerni Európára és a kereszténységre, mert az el fogják pusztítani.

Itt példaként említette a párizsi Notre Dame székesegyház esetét, melynek tűzvész okozta tragédiáján a migránsok jókat derültek. Ennek térnyerése pedig romló közbiztonságot, terrort és erőszakos bűncselekményeket von majd maga után. Ezzel szemben a kormány szeretné megállítani a migrációt, erről szól Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programja is, melyet, mint mondta Dunaújvárosban már több mint tízezren aláírtak. Brüsszel épp a magyar kormány babaváró támogatását támadja, így a magyar családok védelméről, biztonságuk, gyarapodásuk, könnyebb boldogulásuk megőrzéséről is szól majd a jövő vasárnapi szavazás. Cserna Gábor elmondta, hogy ezeknek a bevándorlásellenes üzeneteknek el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében, mint azt hangsúlyozta: mozgósítanak, mozgósítják a keresztény értékeket valló és megőrizni kívánó polgárokat itt Dunaújvárosban is. Mert jövőt választunk Európának és hazánknak is és ha nem sikerül, akkor ezt a hibát nem lehet már kijavítani, így a cél világos: meg kell állítani az illegális bevándorlást. A pozitív üzenet eljuttatása végett közel ötszáz aktivistával kampányolnak a városban és szerveznek egy lakossági fórumot is pénteken délután négy órára a Campus Étterembe, ahol dr. Palkovics László miniszter lesz a meghívott vendég. Mert mint mondta, ha Dunaújvárosban a jövő városát építjük, és a fejlesztéseket tovább akarjuk élvezni, akkor nem lehet a rombolás útját választani május 26-án.

A rovat további hírei: Közélet

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat)

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.