Döntetlen a megyei rangadón

2019. május 12. (vasárnap) 19:08 - Szárszó Lajos

Iváncsán lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, s bár a találkozó nagyobb részében mezőnyfölényben játszott, végül meg kellett elégedjen az egy ponttal.

Az NB III. Közép csoport 27. fordulójában a negyedik helyen álló Dunaújváros ezúttal nem utazott messzire, hiszen a nyolcadik Iváncsa otthonában lépett pályára. Nem lehetett könnyű meccsre számítani, mivel az előző mérkőzések összesítése alapján Domján Attila tanítványai két alkalommal legyőzték az újvárosi alakulatot, majd legutóbb Dunaújvárosban döntetlent értek el. Vagyis Szepessy Róberték tétmeccsen még soha nem győzték le a megyei riválist, akik ma sem a legerősebb összeállításban léptek pályára, hiszen a bekk, Kis Balázs eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az első félidő elején nem sokat foglalkoztak a csapatok az ismerkedéssel, hiszen jó iramban indult a találkozó. Bár mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, egyik csapat sem tudta magához ragadni a vezetést egészen a félidő hajrájáig. Ekkor a hazaiak alakították ki újabb helyzetüket, melyet igencsak les gyanús helyzetből Balogh révén ki is használtak. Ez oldalról érkező szabadrúgás után született úgy, hogy Balogh a kapusunk mögött a hosszú oldalon érkezve passzolt a hálóba (1-0).

Kép: DO-archív

Ez azonban nem fogta meg a Dunaújvárost, hiszen szinte a középkezdést követően egyenlített. Ezúttal a 39. percben Szepessy Róbert talált az Iváncsa kapujába, így a csapatok 1-1-es döntetlennel mehettek az öltözőbe. Onnan azonban a Dunaújváros jött ki jobban, hiszen az első akcióból gólt szerzett. Ezúttal Tapiska Géza elé került a labda, aki ezt megköszönve védhetetlen találattal vette be az Iváncsa kapuját (1-2). A folytatásban átvette az irányítást a Dunaújváros, melyet Dorogi kapufája jelzett. A következő percekben is több lehetőséget alakított ki Lőrincz Emil gárdája, de a játékosok az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztak, így nem tudták növelni előnyüket. A fölényük ellenére azonban a 75. percben egyenlített az Iváncsa. Ekkor megint Balogh iratkozott fel a góllövő listára, ezzel kiegyenlítve a találkozót (2-2). A folytatásban mindent megpróbált megtenni a Dunaújváros a győzelem megszerzésének érdekében, de a mezőnyfölény nem hozott újabb gólt, így a vége pontosztozkodás lett, vagyis két szezon után sem mondhatjuk ki, hogy a DPASE le tudta győzni az Iváncsát.

Iváncsa KSE – Dunaújváros PASE 2-2 (1-1)

Iváncsa KSE: Dániel – Balogh, Kertai, Kovács, Hujber, Varga, Fekecs, Szellák, Cseszneki, Pribék, Büki. Vezetőedző: Domján Attila.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás, Mundi, Dorogi, Horváth, Tóth, Szepessy, Sándor, Hompót, Barna, Tapiska. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.