Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek) 14:40 - Molnár Emese

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.

Az ipari szektor egy újabb szereplőjével kötött együttműködési megállapodást a Dunaújvárosi Egyetem, mégpedig a Tungsram cégcsoporttal. Az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken délelőtt írta alá dr. András István, az egyetem rektora, és Jörg Bauer, a Tungsram cégcsoport elnök-vezérigazgatója.

A Tungsram emblematikus vállalat hazánkban, elsősorban villamosipari szereplőként, de jelentős fejlesztésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Több mint száz országba exportálja termékeit, megoldásait a cégcsoport. A debreceni egyetemmel is szoros kapcsolatuk van már, most a dunaújvárosi felsőoktatási intézménnyel kezdik meg az együttműködést az innováció jegyében. A Dunaújvárosi Egyetemmel voltak már korábban közös kutatásai, ám most hivatalosan is megalapozták az együttműködésüket.

A szándéknyilatkozatban nyolc pontot fogalmaztak meg. Az együttműködés lehetséges irányai között olyan tevékenységek szerepelnek, mint például új, IOT tantárgy bevezetése, közös pályázatok kialakítása, hallgatói versenyek szervezése, meghirdetése, a magyar és a külföldi hallgatók foglalkoztatása különböző szakmai feladatokra, gyakornoki programra, az infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása, legyen a kutatás, a labor és a stúdió használata.

A szándéknyilatkozat aláírásán jelen volt még Kiss Ádám Sándor, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Ágoston György, az Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója.

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.