Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek) 14:40 - Molnár Emese

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.

Az ipari szektor egy újabb szereplőjével kötött együttműködési megállapodást a Dunaújvárosi Egyetem, mégpedig a Tungsram cégcsoporttal. Az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken délelőtt írta alá dr. András István, az egyetem rektora, és Jörg Bauer, a Tungsram cégcsoport elnök-vezérigazgatója.

A Tungsram emblematikus vállalat hazánkban, elsősorban villamosipari szereplőként, de jelentős fejlesztésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Több mint száz országba exportálja termékeit, megoldásait a cégcsoport. A debreceni egyetemmel is szoros kapcsolatuk van már, most a dunaújvárosi felsőoktatási intézménnyel kezdik meg az együttműködést az innováció jegyében. A Dunaújvárosi Egyetemmel voltak már korábban közös kutatásai, ám most hivatalosan is megalapozták az együttműködésüket.

A szándéknyilatkozatban nyolc pontot fogalmaztak meg. Az együttműködés lehetséges irányai között olyan tevékenységek szerepelnek, mint például új, IOT tantárgy bevezetése, közös pályázatok kialakítása, hallgatói versenyek szervezése, meghirdetése, a magyar és a külföldi hallgatók foglalkoztatása különböző szakmai feladatokra, gyakornoki programra, az infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása, legyen a kutatás, a labor és a stúdió használata.

A szándéknyilatkozat aláírásán jelen volt még Kiss Ádám Sándor, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Ágoston György, az Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója.

A rovat további hírei: Oktatás

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

2019. december 13. (péntek)

Dunaújvárosi diákok is bekapcsolódtak abba a rekordállítási kísérletbe, amely során az ország mindegy hetven középiskolája elevenítette fel Mengyelejev professzor emlékét ma délelőtt a nagy Periódusos Rendszer Performansz keretében. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrejötte, és egyúttal egy Guinness-rekord állítása volt – a Bánkiban a kísérlet fényesen sikerült! Káoszból rend a hajtás után!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.