Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek) 14:40 - Molnár Emese

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.

Az ipari szektor egy újabb szereplőjével kötött együttműködési megállapodást a Dunaújvárosi Egyetem, mégpedig a Tungsram cégcsoporttal. Az erről szóló szándéknyilatkozatot pénteken délelőtt írta alá dr. András István, az egyetem rektora, és Jörg Bauer, a Tungsram cégcsoport elnök-vezérigazgatója.

A Tungsram emblematikus vállalat hazánkban, elsősorban villamosipari szereplőként, de jelentős fejlesztésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Több mint száz országba exportálja termékeit, megoldásait a cégcsoport. A debreceni egyetemmel is szoros kapcsolatuk van már, most a dunaújvárosi felsőoktatási intézménnyel kezdik meg az együttműködést az innováció jegyében. A Dunaújvárosi Egyetemmel voltak már korábban közös kutatásai, ám most hivatalosan is megalapozták az együttműködésüket.

A szándéknyilatkozatban nyolc pontot fogalmaztak meg. Az együttműködés lehetséges irányai között olyan tevékenységek szerepelnek, mint például új, IOT tantárgy bevezetése, közös pályázatok kialakítása, hallgatói versenyek szervezése, meghirdetése, a magyar és a külföldi hallgatók foglalkoztatása különböző szakmai feladatokra, gyakornoki programra, az infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása, legyen a kutatás, a labor és a stúdió használata.

A szándéknyilatkozat aláírásán jelen volt még Kiss Ádám Sándor, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Ágoston György, az Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.