Előnyben a Veszprém

spigott - 2019. május 31. 20:15

Végletekig kiélezett küzdelemben szenvedett 5-2-es vereséget a bajnoki bronzcsata első, veszprémi felvonásán a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A bajnoki bronzpárharc első mérkőzését játszotta ma este fél héttől a Futsal Club Veszprém otthonában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely két sérült gólvágója, Fekete Róbert és Hosszú Ádám nélkül, de bizakodva várta a két nyert meccsit tartó sorozat nyitó felvonását.
Melyet nem is kezdett rosszul Fehér Zsolt együttese, hiszen szemernyi helyet nem hagyott a hazai játékosoknak a támadások építésére, s agresszív letámadásával többször is zavarba hozta ellenfelét. A hazaiak jobbára távoli lövésekkel próbálták veszélyeztetni Rigó kapuját, ám finoman szólva sem álltak közel a gólszerzéshez, miközben a túloldalon előbb Pál lövése ment nem sokkal fölé, majd Horváth hat méterről leadott próbálkozását védte bravúrral Spandler kapus. Éppen ezért is volt fájdalmas, hogy a 14. percben, egy kissé könnyelműen eladott labdából lekontrázta együttesünket a veszprémi gárda, s Bencsik Ádám közeli lövésével meg is szerezte a vezetést (1-0). A bekapott góltól sajnos meg is zavarodtak a mieink, s mikor egy csúnya helyezkedési hibából Bencsik Roland is betalált a 15. percben, muszáj volt időt kérnie Fehér Zsoltnak (2-0). A rövid pauza alatt szerencsére sikerült rendezni a sorokat, s bő egy perccel a félidő vége előtt Pál Patrik szépíteni tudott, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás (2-1).

Pál Patrik bombája kevés volt a győzelemhez (Kép: DO-archív)

A második felvonás azonban egyáltalán nem kezdődött jól a mieink számára, hiszen Komáromi Péter szemfüles találatával már a második percben visszaállította kétgólos előnyét a veszprémi csapat, így újra nagyobb energiákat kellett mozgósítania a Dunaferrnek ahhoz, hogy meccsben maradjon (3-1). Szerencsére nem is késett sokat a mieink válasza, mert a 26. percben Sáhó Kristóf távoli lövése meglepte Spandlert, s ugyan a hazaiak hálóőre beleért a labdába, az pár centivel áthaladt a gólvonalon, így ismét minimálisra csökkentette hátrányát a Dunaferr (3-2). A folytatásban is rendkívül kiegyenlített játékot élvezhettek a meccsre kilátogató drukkerek, melyben hol a mieink, hol a hazaiak kerültek fölénybe, ám egészen a véghajráig nem született újabb találat. Az utolsó percekben Fehér Zsolt kockáztatott, kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára, ám ez végül nem sült el jól, mert egy labdaszerzést követően Tatai hét másodperccel a lefújás előtt végleg eldöntötte a találkozót. Arról, hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, Bognár gondoskodott, aki a középkezdést követően szintén lecsapott egy rossz passzra, s az utolsó másodpercben kialakította az 5-2-es veszprémi sikert jelentő végeredményt,  így ellenfelünk 1-0-s előnyből várhatja a párharc hétfő este hét órakor kezdődő második mérkőzését, melyre a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerítenek sort a csapatok.

FC Veszprém – Dunaferr DUE Dutrade FC 5-2 (2-1)

Gólszerzők: Bencsik Á., Bencsik R., Komáromi, Tatai, Bognár, illetve: Pál, Sáhó.

FC Veszprém: Spandler – Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik R. Csere: Schmidmajer, Simon, Tatai, Tar, Márkus, Komáromi, Boromisza, Varga, Bencsik Á. Edző: Németh Gábor.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Pál, Horváth. Csere: Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.