Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

2019. május 22. (szerda) 18:45 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

A vádlott, miután aznap már kétszer is járt a dohányboltban, azzal a szándékkal tért oda vissza, hogy pénzt szerezzen. A férfi a kezeire zoknit húzott, az arca köré egy fekete ruhát tekert, majd a dohányboltba belépve a pénztárgép alatti fiókban kutatást végzett. Mivel pénzt nem talált, a dohányboltban dolgozó sértett kezét megfogva a háta mögé került, a nyakánál fogva hátulról átkarolta, majd a pulthoz vonszolta. Eközben többször felszólította, hogy adja át a boltban található összes pénzt. A vádlott a fiókból egy nagyobb köteg papírpénzt megragadva a dohányboltból távozott. A férfi által eltulajdonított pénzösszeg az eljárás során nem térült meg, azt a férfi elköltötte. A rendőrhatóság két napon belül elfogta a vádlottat.

A terhelt a cselekményét egy vele szemben hasonló bűncselekmény miatt korábban alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt állva követte el. Az ügyészség az őrizetben lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlott próbára bocsátását megszüntette, vele szemben 4 évi végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, valamint 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte, és az elrabolt összegnek megfelelő 50.000,-Ft vagyonelkobzásról rendelkezett. A döntés nem jogerős - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rovat további hírei: Sziréna

Egyhetes ellenőrzés kezdődik az utakon

Egyhetes ellenőrzés kezdődik az utakon

2019. szeptember 16. (hétfő)

Egyhetes összehangolt rendőrségi közúti ellenőrzés kezdődik ma Magyarországon. 

Teljes terjedelmében égett egy ház Nagyvenyimen

Teljes terjedelmében égett egy ház Nagyvenyimen

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Hiába menekült a börtön elől

Hiába menekült a börtön elől

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A járőrök a Korányi Sándor utcában ellenőriztek tegnap egy 49 éves dunavecsei lakost, akiről az intézkedés során megállapították, hogy a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja a körözését rendelte el elzárás letöltése miatt. A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Országos razzia lesz az utakon

Országos razzia lesz az utakon

2019. szeptember 14. (szombat)

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn egész Magyarországon - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Felborult egy autó a 62-esen

Felborult egy autó a 62-esen

2019. szeptember 14. (szombat)

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a 62-es főúton, Perkáta közelében. A jármű a tetején állt meg. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az egység áramtalanítja az autót.

Jogsi nélkül, kamu rendszámmal

Jogsi nélkül, kamu rendszámmal

2019. szeptember 14. (szombat)

A járőrök tegnap a Petőfi Sándor utcában ellenőriztek egy Volkswagen típusú személygépjárművet és az azt vezető fiatal férfit. Az intézkedéskor a rendőrök megállapították, hogy a jármű első hatósági jelzése hiányzik, a hátsó pedig egy BMW típusú gépkocsira lett kiállítva, valamint a jármű soha nem volt Magyarországon forgalomba helyezve és az autót vezető dunaújvárosi lakos úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a járművezetéstől korábban már eltiltották. 

Nem is ülhetett volna a volán mögé

Nem is ülhetett volna a volán mögé

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mezőfalván, a Vörösmarty Mihály utcában ellenőriztek a rendőrök tegnap egy személygépkocsit és annak 44 éves sofőrjét. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a dunaújvárosi lakost a Siófoki Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta, ezért őt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra meghallgatás végett előállították.