Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

2019. május 22. (szerda) 18:45 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

A vádlott, miután aznap már kétszer is járt a dohányboltban, azzal a szándékkal tért oda vissza, hogy pénzt szerezzen. A férfi a kezeire zoknit húzott, az arca köré egy fekete ruhát tekert, majd a dohányboltba belépve a pénztárgép alatti fiókban kutatást végzett. Mivel pénzt nem talált, a dohányboltban dolgozó sértett kezét megfogva a háta mögé került, a nyakánál fogva hátulról átkarolta, majd a pulthoz vonszolta. Eközben többször felszólította, hogy adja át a boltban található összes pénzt. A vádlott a fiókból egy nagyobb köteg papírpénzt megragadva a dohányboltból távozott. A férfi által eltulajdonított pénzösszeg az eljárás során nem térült meg, azt a férfi elköltötte. A rendőrhatóság két napon belül elfogta a vádlottat.

A terhelt a cselekményét egy vele szemben hasonló bűncselekmény miatt korábban alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt állva követte el. Az ügyészség az őrizetben lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlott próbára bocsátását megszüntette, vele szemben 4 évi végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, valamint 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte, és az elrabolt összegnek megfelelő 50.000,-Ft vagyonelkobzásról rendelkezett. A döntés nem jogerős - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rovat további hírei: Sziréna

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

2020. január 02. (csütörtök)

Több lakás is károsodott abban a tűzesetben, amely során kiégett egy autógumi-szerelő műhely az Álmos utcában ma reggel. A tűzeset nagyságára jellemző, hogy a dunaújvárosi lánglovagok mellett további négy városból érkeztek tűzoltók a helyszínre. Címszavas összegzés és döbbenetes képek a hajtás után.
 

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

2020. január 02. (csütörtök)

Az óesztendő utolsó napján 60, míg ma 22 véradó hozott áldozatot mások egészsége oltárán a Vérellátóban. Összeállításunkban a hónap további alkalmait is felsoroljuk – ments meg három életet a hajtás után!