Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

2019. május 22. (szerda) 18:45 - doszerk

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

A vádlott, miután aznap már kétszer is járt a dohányboltban, azzal a szándékkal tért oda vissza, hogy pénzt szerezzen. A férfi a kezeire zoknit húzott, az arca köré egy fekete ruhát tekert, majd a dohányboltba belépve a pénztárgép alatti fiókban kutatást végzett. Mivel pénzt nem talált, a dohányboltban dolgozó sértett kezét megfogva a háta mögé került, a nyakánál fogva hátulról átkarolta, majd a pulthoz vonszolta. Eközben többször felszólította, hogy adja át a boltban található összes pénzt. A vádlott a fiókból egy nagyobb köteg papírpénzt megragadva a dohányboltból távozott. A férfi által eltulajdonított pénzösszeg az eljárás során nem térült meg, azt a férfi elköltötte. A rendőrhatóság két napon belül elfogta a vádlottat.

A terhelt a cselekményét egy vele szemben hasonló bűncselekmény miatt korábban alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt állva követte el. Az ügyészség az őrizetben lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlott próbára bocsátását megszüntette, vele szemben 4 évi végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, valamint 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte, és az elrabolt összegnek megfelelő 50.000,-Ft vagyonelkobzásról rendelkezett. A döntés nem jogerős - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei főügyészség sajtószóvivője.

A rovat további hírei: Sziréna

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

2019. június 25. (kedd)

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

Összeszólalkozás, majd verekedés

Összeszólalkozás, majd verekedés

2019. június 24. (hétfő)

A Táncsics Mihály utca egyik üzlete előtt tegnap délután összeszólalkozott két helyi lakos, melynek során H. Ferenc több alkalommal ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett és súlyosan megsérült. A dunaújvárosi nyomozók a helyszínen elfogták és előállították a bántalmazót, akit a helyi rendőrkapitányságon súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Főként a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat

Főként a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat

2019. június 23. (vasárnap)

Főként a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat a szombat éjszakai vihar idején - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Figyelmetlenség, karambol

Figyelmetlenség, karambol

2019. június 23. (vasárnap)

A 6-os számú főúton, Kisapostag térségében történt közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget tegnap délután. Egy Budapest felől Dunaföldvár irányába közlekedő személygépkocsi vezetője későn észlelte az előtte forgalmi ok miatt lassító autót, és hátulról nekiütközött. A baleset során egy utas súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A polgárőröknek is köszönhető a bűncselekmények számának csökkenése

A polgárőröknek is köszönhető a bűncselekmények számának csökkenése

2019. június 22. (szombat)

A rendőrség és a polgárőrség közös munkája is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly minden eddiginél kevesebb, mintegy 186 ezer rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény történt Magyarországon - mondta az országos rendőrfőkapitány Balatonföldváron szombaton.

Dunai hajóbaleset - Még tart a kutatás

Dunai hajóbaleset - Még tart a kutatás

2019. június 22. (szombat)

Továbbra is kutatnak a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán a május 29-ei dunai hajóbalesetben eltűntek után - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság 

Cserbenhagyásos baleset Nagyvenyimnél

Cserbenhagyásos baleset Nagyvenyimnél

2019. június 21. (péntek)

Egy másik gépjármű miatt került árokba egy gépkocsi a Nagyvenyimet és Mezőfalvát összekötő úton. A dunaújvárosi tűzoltók érkeztek a balesethez, áramtalanították a forgalmi akadályt okozó autót. A helyszínre a társhatóság is kiérkezett. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint eddig ismeretlen körülmények között ütközött a két gépjármű. A balesetet okozó jármű a helyszínről elhajtott. A mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.