Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Este elkapják a gyilkost

2019. május 3. (péntek) 13:39 - Vass Ádám

Dunaújvárosi otthonában holtan találták a híres zongoraművészt, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A hat gyanúsított mindegyike az áldozat lakása alatti fodrászüzletben van, a tettest pedig a Bartók színház nézői kaphatják el.

Rendhagyó előadással készült a szezon végére a Bartók színház társulata. Pénteken este debütál a Hajmeresztő című krimi-vígjáték, melyben a gyilkost a nézők választhatják ki. Hatan tartózkodnak a fodrászszalonban, egyikük bizonyosan végzett az emeleten lakó idős, visszavonultan élő zongoraművésszel. Lehet, hogy az üzlet tulajdonosa volt, lehet, hogy a munkatársa, vagy a régiségkereskedő, a politikusfeleség, esetleg a két közelben lévő rendőr. A bizonyítékok a színpadon vannak, az indítékok is napvilágra kerülnek, de sok nyitott kérdés vár még megválaszolásra. A nézők dolga pedig az lesz, hogy az előadás során feltegyék a szereplőknek a kérdéseiket és együtt próbálják meg felgönygölíteni ezt a véres esetet.

A darab rendezője, Sipos Imre elmondta, bár nagyon kevés idő állt rendelkezésükre próbálni, de annyira jól haladtak, hogy a csütörtök délelőtti próbát el is hagyhatták.

- Nagyon fárasztó volt és azt éreztem, hogy teljesen rendeben van minden az előadásban, mert előtte, május elsején is délelőtt tíztől este tízig folyamatosan próbáltunk. Átvettünk minden kérdést, ami felmerülhet az előadás során, mindenki tudja a szerepét és a helyét az előadásban, tehát nem kell aggódnunk. Ahhoz képest, mennyire féltem attól, hogy kevés időnk van és rengeteg mindenre kell figyelni, olyan nyugodt vagyok az előadás előtt, mint talán még soha.

Mint mondta, ez pontosan olyan darab, amire azt lehet mondani, hogy 9-99 éves korig ajánlott, hiszen épp annyira élvezetes lehet egy gyerek számára is, mint egy idősebb nézőnek. Éppen azért, mert bevonzza a nézőket, figyelni kell, játszani kell együtt a színészekkel.

A rovat további hírei: Kultúra

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

CityRocks: várhatóan jövő májusban lesz a dunaújvárosi dübörgés

2020. május 06. (szerda)

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) úgy döntött, hogy elhalasztják a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot – a bulicunami jövő májusban várható! Bónusz ajándék: Queen cover karanténvideó, yeaah!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

2020. április 30. (csütörtök)

Közleményben tudatta a Rockmaraton Fesztivál stábja, hogy ma visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten; a monstre – ráadásul jubileumi, harmincadik! – rőzserázást tervek szerint 2021 nyarán rendezik. Főnixként támad fel újra, jövőre, ugyanott! Itt a bejelentés, betűhíven.