Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Este elkapják a gyilkost

2019. május 3. (péntek) 13:39 - Vass Ádám

Dunaújvárosi otthonában holtan találták a híres zongoraművészt, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A hat gyanúsított mindegyike az áldozat lakása alatti fodrászüzletben van, a tettest pedig a Bartók színház nézői kaphatják el.

Rendhagyó előadással készült a szezon végére a Bartók színház társulata. Pénteken este debütál a Hajmeresztő című krimi-vígjáték, melyben a gyilkost a nézők választhatják ki. Hatan tartózkodnak a fodrászszalonban, egyikük bizonyosan végzett az emeleten lakó idős, visszavonultan élő zongoraművésszel. Lehet, hogy az üzlet tulajdonosa volt, lehet, hogy a munkatársa, vagy a régiségkereskedő, a politikusfeleség, esetleg a két közelben lévő rendőr. A bizonyítékok a színpadon vannak, az indítékok is napvilágra kerülnek, de sok nyitott kérdés vár még megválaszolásra. A nézők dolga pedig az lesz, hogy az előadás során feltegyék a szereplőknek a kérdéseiket és együtt próbálják meg felgönygölíteni ezt a véres esetet.

A darab rendezője, Sipos Imre elmondta, bár nagyon kevés idő állt rendelkezésükre próbálni, de annyira jól haladtak, hogy a csütörtök délelőtti próbát el is hagyhatták.

- Nagyon fárasztó volt és azt éreztem, hogy teljesen rendeben van minden az előadásban, mert előtte, május elsején is délelőtt tíztől este tízig folyamatosan próbáltunk. Átvettünk minden kérdést, ami felmerülhet az előadás során, mindenki tudja a szerepét és a helyét az előadásban, tehát nem kell aggódnunk. Ahhoz képest, mennyire féltem attól, hogy kevés időnk van és rengeteg mindenre kell figyelni, olyan nyugodt vagyok az előadás előtt, mint talán még soha.

Mint mondta, ez pontosan olyan darab, amire azt lehet mondani, hogy 9-99 éves korig ajánlott, hiszen épp annyira élvezetes lehet egy gyerek számára is, mint egy idősebb nézőnek. Éppen azért, mert bevonzza a nézőket, figyelni kell, játszani kell együtt a színészekkel.

A rovat további hírei: Kultúra

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.

Beteljesült gyerekkori szerelem

Beteljesült gyerekkori szerelem

2019. május 13. (hétfő)

Azt hinné az ember, ezt Sipos Imre színész, rendező, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója a szakmájára érti. Nos, tévedünk. Sipos hadnagy, a Mogyoródi Sándor-huszárok Történelmi Hagyományőrző Egyesület alelnöke konkrétan a lovaglás miatt ment a Színművészeti Egyetemre. Ez az egyik szerelme. A másik viszont valóban a színház - írja a kultura.hu.

Néptánctalálkozó a főtéren

Néptánctalálkozó a főtéren

2019. május 12. (vasárnap)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót városunkban. A vasárnap délelőtti program fél tizenegykor kezdődött a főtéren, majd az MMK-ban és a Dunaferr iskolában folytatódott a táncbemutatókkal.