Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Este elkapják a gyilkost

Vass Ádám - 2019. május 3. 13:39

Dunaújvárosi otthonában holtan találták a híres zongoraművészt, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A hat gyanúsított mindegyike az áldozat lakása alatti fodrászüzletben van, a tettest pedig a Bartók színház nézői kaphatják el.

Rendhagyó előadással készült a szezon végére a Bartók színház társulata. Pénteken este debütál a Hajmeresztő című krimi-vígjáték, melyben a gyilkost a nézők választhatják ki. Hatan tartózkodnak a fodrászszalonban, egyikük bizonyosan végzett az emeleten lakó idős, visszavonultan élő zongoraművésszel. Lehet, hogy az üzlet tulajdonosa volt, lehet, hogy a munkatársa, vagy a régiségkereskedő, a politikusfeleség, esetleg a két közelben lévő rendőr. A bizonyítékok a színpadon vannak, az indítékok is napvilágra kerülnek, de sok nyitott kérdés vár még megválaszolásra. A nézők dolga pedig az lesz, hogy az előadás során feltegyék a szereplőknek a kérdéseiket és együtt próbálják meg felgönygölíteni ezt a véres esetet.

A darab rendezője, Sipos Imre elmondta, bár nagyon kevés idő állt rendelkezésükre próbálni, de annyira jól haladtak, hogy a csütörtök délelőtti próbát el is hagyhatták.

- Nagyon fárasztó volt és azt éreztem, hogy teljesen rendeben van minden az előadásban, mert előtte, május elsején is délelőtt tíztől este tízig folyamatosan próbáltunk. Átvettünk minden kérdést, ami felmerülhet az előadás során, mindenki tudja a szerepét és a helyét az előadásban, tehát nem kell aggódnunk. Ahhoz képest, mennyire féltem attól, hogy kevés időnk van és rengeteg mindenre kell figyelni, olyan nyugodt vagyok az előadás előtt, mint talán még soha.

Mint mondta, ez pontosan olyan darab, amire azt lehet mondani, hogy 9-99 éves korig ajánlott, hiszen épp annyira élvezetes lehet egy gyerek számára is, mint egy idősebb nézőnek. Éppen azért, mert bevonzza a nézőket, figyelni kell, játszani kell együtt a színészekkel.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

Wesley Da Capo: dupla diadal a tánc világnapján

2024. máj. 01.

Nagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.

DSTV: az uszoda építésének története

DSTV: az uszoda építésének története

2024. ápr. 30.

Különleges műtárggyal folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. Az uszoda építéséért járt emlékplakett nyomán a létesítmény születésének hétterét is felelevenítette Hodik Mónika történész-muzeológus. Hangkép.

DSTV: különleges festmények

DSTV: különleges festmények

2024. ápr. 29.

Rendhagyó kiállítást láthattak a vendégek a Bartók Kamaraszínház aulájában, derül ki a DSTV összeállításából. Wild-Zentai Mariann művei nemcsak születési körülményeik miatt érdemesek a figyelemre – az alkotói szándék is különlegessé teszi azokat. Hangkép.

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!