Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Este elkapják a gyilkost

2019. május 3. (péntek) 13:39 - Vass Ádám

Dunaújvárosi otthonában holtan találták a híres zongoraművészt, aki feltehetően gyilkosság áldozata lett. A hat gyanúsított mindegyike az áldozat lakása alatti fodrászüzletben van, a tettest pedig a Bartók színház nézői kaphatják el.

Rendhagyó előadással készült a szezon végére a Bartók színház társulata. Pénteken este debütál a Hajmeresztő című krimi-vígjáték, melyben a gyilkost a nézők választhatják ki. Hatan tartózkodnak a fodrászszalonban, egyikük bizonyosan végzett az emeleten lakó idős, visszavonultan élő zongoraművésszel. Lehet, hogy az üzlet tulajdonosa volt, lehet, hogy a munkatársa, vagy a régiségkereskedő, a politikusfeleség, esetleg a két közelben lévő rendőr. A bizonyítékok a színpadon vannak, az indítékok is napvilágra kerülnek, de sok nyitott kérdés vár még megválaszolásra. A nézők dolga pedig az lesz, hogy az előadás során feltegyék a szereplőknek a kérdéseiket és együtt próbálják meg felgönygölíteni ezt a véres esetet.

A darab rendezője, Sipos Imre elmondta, bár nagyon kevés idő állt rendelkezésükre próbálni, de annyira jól haladtak, hogy a csütörtök délelőtti próbát el is hagyhatták.

- Nagyon fárasztó volt és azt éreztem, hogy teljesen rendeben van minden az előadásban, mert előtte, május elsején is délelőtt tíztől este tízig folyamatosan próbáltunk. Átvettünk minden kérdést, ami felmerülhet az előadás során, mindenki tudja a szerepét és a helyét az előadásban, tehát nem kell aggódnunk. Ahhoz képest, mennyire féltem attól, hogy kevés időnk van és rengeteg mindenre kell figyelni, olyan nyugodt vagyok az előadás előtt, mint talán még soha.

Mint mondta, ez pontosan olyan darab, amire azt lehet mondani, hogy 9-99 éves korig ajánlott, hiszen épp annyira élvezetes lehet egy gyerek számára is, mint egy idősebb nézőnek. Éppen azért, mert bevonzza a nézőket, figyelni kell, játszani kell együtt a színészekkel.

A rovat további hírei: Kultúra

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd)

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.