Dunaújváros Hetilap

Hétvégén irány az alsó Duna-part!

2019. május 23. (csütörtök) 14:44 - Brousil Csaba

A közelgő Családi Hétvégéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András a Helyi Tourinform Iroda vezetője az alsó Duna-parton.

Cserna Gábor köszönetet mondott mindazoknak, akik a rendezvény létrejöttében idén is sokat segítettek. Mint mondta az önkormányzat idén 17 millió forint támogatást biztosított a rendezvény lebonyolítására és külön megköszönte a fő támogatók (OTP, Molker) hozzájárulásait. A polgármester kiemelte, hogy idén a 320 asztalt lefoglalók a szokásos faszén, jég és Dunaújváros kenyere mellé az önkormányzat jóvoltából kapnak egy palackkal a Város Borából is (160 palack fehérbor és 160 palack rosét osztanak szét), melyet a regisztrációs sátornál vehetnek majd át. Mint mondta a Parázs Varázsra 8-10 ezer embert várnak és már csak a kedvező időjárásban kell reménykedni, hogy idén is nagyszerű legyen a Duna-parti grillparti.

Kiss András megköszönte az önkormányzat támogatását, a DVG Zrt. szakembereinek, hogy rendbe tették a rendezvény helyszínét és segítenek a pakolásban, szállításban, illetve a helyszínt építőknek az embert próbáló munkát. Elmondta, hogy a Parázs Varázson minden regisztrált asztaltársaság kap majd egy emléklapot, amellyel azt kívánják megköszönni, hogy jelenlétükkel támogatják a város egyik legnagyobb rendezvényét.

Az első napon, pénteken már koncertekkel várják az érdeklődőket: fellép Vastag Csaba és a Zorall. Másnap, szombaton az össznépi sütögetés kínál kikapcsolódást, este Beatrice koncert koronázza meg a programot. Vasárnap a gyermeknapi programokon kívül ismét lesz Ezer Lámpás Éjszakája, melynek keretein belül fellép Keresztes Ildikó is.

Az Ezer Lámpás Éjszakáján egy apró változás lesz: környezettudatossági szempontokat figyelembe véve idén arra kérik a szervezők a közönséget, hogy a kiosztott lufikat ne engedjék szélnek, hanem mindenki vigye haza azokat.

A rovat további hírei: Közélet

Pénteken szúnyogirtás

Pénteken szúnyogirtás

2019. június 20. (csütörtök)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az országos központi szúnyoggyérítést az alábbi időpontokban végzik:

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.