Dunaújváros Hetilap

Hidvéghi: a bevándorláspárti Timmermans a migránsok betelepítésére készül

doszerk - 2019. május 8. 19:24

A bevándorláspárti baloldal csúcsjelöltje, Frans Timmermans a migránsok betelepítésére készül - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva az európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltek előző napi németországi televíziós vitájára.

Frans Timmermans "az úgynevezett szolidáris menekültügyi rendszerről prédikált", azonban ez valójában nem lenne más, mint a határvédelmi kerítés elbontása, a migránskvóták bevezetése és a bevándorlók betelepítése az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs.

Szerinte Timmermans - akit Soros György egyik legszorosabb szövetségesének nevezett - minden egyes megszólalása mutatja, hogy ha ő kerül a brüsszeli bizottság élére, akkor nem megállítani, hanem támogatni fogja a bevándorlást. A szocialisták csúcsjelöltje legalizálni akarja a gazdasági bevándorlást, be akarja vezetni a kvóták rendszerét, a mindezt elutasító országokat pedig megbüntetné - tette hozzá.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, ezekhez a migrációpárti lépésekhez a brüsszeli tervek már készen állnak, az elmúlt években az Európai Bizottság és az Európai Parlament is számos erre irányuló döntést hozott vagy készített elő.

Ezek közé sorolta, hogy csökkenteni akarják a tagállamok határvédelmi jogát, be akarják vezetni a migránskvóták kötelező rendszerét, továbbá a migránsvízumokat, folytatnák a migránskártyaprogramot, még nagyobb pénzügyi támogatást adnának a migrációt pártoló, általában Soros Györgyhöz kötődő szervezeteknek, a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását csökkentenék, és kísérleti bevándorlási programokat indítanának afrikai országokkal.

Hidvéghi Balázs közölte: Timmermans a mostani vitában is támadta a bevándorlást elutasító Magyarországot, és a hírek szerint rövidesen ismét ide utazik, az "itteni bevándorláspárti szövetségeihez", például ahhoz az MSZP-hez, amelynek egyik képviselője a minap ígérte meg az európai szocialistáknak a határkerítés lebontását.

A fideszes politikus arra kérte a magyar embereket, hogy a május 26-i EP-választáson "üzenjük meg Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani". Ehhez olyan EP-képviselőkre van szükség, akiknek Brüsszelben is Magyarország lesz az első, akik nemet mondanak a bevándorlásra - hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber néppárti csúcsjelölt szerint Magyarország rossz irányba tart, Hidvéghi Balázs úgy reagált: Manfred Weber megsértette a magyarokat, amikor azt nyilatkozta, hogy a magyarok szavazataival nem akar európai bizottsági elnök lenni. Amíg ezt a sértést nem korrigálja, addig nem számíthat Magyarország támogatására - közölte.

Jelenleg azt látni, hogy az Európai Néppárt (EPP) "sodródik a bevándorláspárti baloldal irányába", ami a Fidesz szerint rossz irány - mondta. Kijelentette: az EPP-nek el kellene utasítania a bevándorlást, és nyitottságot kellene mutatnia az együttműködésre más jobboldali pártokkal. A Fidesz azt szeretné, hogy a néppárt a hagyományos kereszténydemokrata, nemzeti alapon álló és a bevándorlást elutasító irányba forduljon - fűzte hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Frans Timmermans szerint a 2015-ös menekültválság idején a német kancellár, Angela Merkel "az emberségességével megmentette Európát", a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta: a Fidesz szerint nem emberséges Európát veszélybe sodorni, beengedni illegális bevándorlók tömegeit - köztük terroristákat is -, ehelyett a határok megvédését tartják emberségesnek, és azt, ha ott segítenek, ahol nehézségekkel küzdenek.

Arra a kérdésre, hogy egy video tanúsága szerint az MSZP-s Ujhelyi István arra kérte a Jobbikot, legyenek harcostársak, Hidvéghi Balázs úgy reagált: ezek a szereplők a hatalomért és a pénzért mindenre képesek. Különösen érdekesnek nevezte, hogy a Jobbik összeáll a kerítésbontó szocialistákkal, és hogy az MSZP-sek összeállnak az antiszemita Jobbikkal.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.