Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek) 15:12 - Molnár Emese

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Sok érdeklődő, barát és családtag gyűlt össze szerdán délután a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Kilenc hölgy, Gódányné Homoki Mária, Horváth Andrea, Horváth Bettina, Juhászné Fehérvári Anna, Molnár Aranka, Pulay Csilla, Sarok Károlyné, Verczné Karcsai Ildikó és Vinczepálné Török Katalin három-három alkotása került a galéria falára. A téma a tárlatnak helyet adó intézmény szellemiségéhez illően a zene- hangszerek és zenészek ihlette képeket lehet megcsodálni. A megnyitón Juhos Melinda harmonikaművész adta meg a hangulatot egy francia sanzonnal.

A kiállítók mind Kosztolányi György festőművész tanítványai. Tőle elsősorban a portréábrázolásokban tanulnak fogásokat, technikákat a kulcsi alkotóműhelyben.

Mint azt a kiállító hölgyek elmondták, a jó közösség, a társaság mellett egyfajta hobbit is jelent a festészet, vagy egy olyan elfoglaltságot, amely terápiaként hat, ahol kibontakoztathatják a bennünk rejlő energiákat.

Kosztolányi György készítette egyébként a Sándor Frigyes-díjat, amelyet kilenc éve adnak át minden évben kiváló pedagógusoknak és növendékeknek. A mostani kiállítást Fejes Balázs, Kulcs alpolgármestere nyitotta meg, s ajánlotta a közönség figyelmébe.

A rovat további hírei: Kultúra

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján.