Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek) 15:12 - Molnár Emese

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Sok érdeklődő, barát és családtag gyűlt össze szerdán délután a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Kilenc hölgy, Gódányné Homoki Mária, Horváth Andrea, Horváth Bettina, Juhászné Fehérvári Anna, Molnár Aranka, Pulay Csilla, Sarok Károlyné, Verczné Karcsai Ildikó és Vinczepálné Török Katalin három-három alkotása került a galéria falára. A téma a tárlatnak helyet adó intézmény szellemiségéhez illően a zene- hangszerek és zenészek ihlette képeket lehet megcsodálni. A megnyitón Juhos Melinda harmonikaművész adta meg a hangulatot egy francia sanzonnal.

A kiállítók mind Kosztolányi György festőművész tanítványai. Tőle elsősorban a portréábrázolásokban tanulnak fogásokat, technikákat a kulcsi alkotóműhelyben.

Mint azt a kiállító hölgyek elmondták, a jó közösség, a társaság mellett egyfajta hobbit is jelent a festészet, vagy egy olyan elfoglaltságot, amely terápiaként hat, ahol kibontakoztathatják a bennünk rejlő energiákat.

Kosztolányi György készítette egyébként a Sándor Frigyes-díjat, amelyet kilenc éve adnak át minden évben kiváló pedagógusoknak és növendékeknek. A mostani kiállítást Fejes Balázs, Kulcs alpolgármestere nyitotta meg, s ajánlotta a közönség figyelmébe.

A rovat további hírei: Kultúra

Sikerdarabbal kezd a Bartók

Sikerdarabbal kezd a Bartók

2019. szeptember 20. (péntek)

Egy népszerű, hosszú idő óta sikerrel játszott darabbal kezdi a Mosoly évadát a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülben című bohózata itt is kacagtató előadást ígér a nézőknek.

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.