Kovács Zsófia a Világkupára készül

2019. május 14. (kedd) 8:03 - Szárszó Lajos

Május végén ismét nemzetközi versenyen áll a bírák elé a Dunaferr SE olimpikon tornásza, aki ezúttal két szeren méreti meg magát a Világkupán.

Szerencsére ismét jó híreink vannak Kovács Zsófiáról, a Dunaferr SE tornászáról! Ez azért fontos, hiszen legutóbb még arról írtunk, hogy sérülés miatt ki kell, hogy hagyja a tornászok Európa bajnokságát. Nos, a lábsérülése úgy tűnik, hogy rendbe jött, de azért nagyon kell még rá vigyáznia, hiszen nem szabad túlterhelnie, ettől függetlenül azonban a versenyek tekintetében azt sem szabad megengednie, hogy nagyon lemaradjon a nemzetközi elittől. Éppen ebből a célból vállalta el, hogy részt vegyen a hónap végén rendezendő Világkupán, tudtuk meg edzőjétől, Trenka Jánostól.

- Örülök annak, hogy Zsófia ismét teljes értékű munkát végez, bár a lábát azért néha még fájlalja. Azt azonban, hogy a lába végérvényesen rendbe jött nem merem kimondani, hiszen ez már a sokadik sérülése volt, ráadásul a sérülés okát nem sikerült megtalálnunk. Emiatt egy kicsit szomorúak vagyunk. Ennek ellenére bevállaltuk, hogy az előre betervezett Világkupán részt vegyünk. Erre készültünk, bár ezt megelőzően szerettünk volna versenyezni Eszéken, ezt azonban kihagyjuk. Így inkább Koperban állunk a bírák elé, ahol eredetileg három szeren, talajon, felemáskorláton és gerendán voltunk benevezve. De mivel a lába a jelentkezéskor még nem volt rendben, ezért a szövetségi kapitánnyal történt egyeztetés után a talajtól visszaléptünk. Vagyis két olyan szeren, gerendán és felemáskorláton versenyez majd Zsófia, amely nem viseli meg túlságosan a lábát.

Kép: DO-archív

- Milyen céllal indultok neki a Világkupának?

- Eleve nem sok versenyünk volt ebben az évben, hiszen a Matolayn és a stuttgarti Világkupán vettünk részt. Ezeken kívül még két verseny volt betervezve, egy szerbajnokság és az Európa bajnokság, melyeken az ismert okok miatt nem tudtunk indulni. Ez, a koperi Világkupa volt az idei tervben az ötödik, melyet azért is bevállaltunk, hogy ne legyen túlságosan hosszú a leállás, mert az nem vezet jóra, hiszen mi már a világbajnokságot tartjuk szem előtt. Éreznie kell Zsófiának is, hogy formában kell tartania magát annak érdekében, hogy majd a legfontosabb versenyen teljesíteni tudjon. Kell, hogy minden szeren többször szólítsák, hiszen annál magabiztosabbá válik, és a tapasztalatai is szerteágazóbbak lesznek. Felemáskorláton megpróbálunk egy új, átvariált gyakorlatot bemutatni, ami nehézségben ugyanaz lesz, mint a régi, de bízom abban, hogy kivitelben sokkal tisztább. Eredményt most sem tűztem ki Zsófia elé, de bízom abban, hogy mindkét szeren bejut majd az egyéni fináléba, ahol mind a négy alkalommal szép gyakorlatot tud majd bemutatni.

A rovat további hírei: Sport

Parádés dunaújvárosi siker

Parádés dunaújvárosi siker

2019. július 23. (kedd)

A dunaújvárosi Füzesy Dávid remek idővel első helyen ért célba a Extrememan Kaposvár 113. versenyen. A nem mindennapi eredményről így számolt be közösségi oldalán.

"Iszonyatos taktikai csatát vívtunk"

"Iszonyatos taktikai csatát vívtunk"

2019. július 23. (kedd)

Érthetően elégedetten értékelte az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőt Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

2019. július 22. (hétfő)

Fucsovics Márton sima két szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában hétfőn.

Vb-elődöntőben a válogatott

Vb-elődöntőben a válogatott

2019. július 22. (hétfő)

Végletekig kiélezett csatában aratott 7-6-os győzelmet a magyar női vízilabda válogatott az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

2019. július 22. (hétfő)

Immáron tizenkettedik alkalommal versenghetnek nemzeti ünnepünkön a strandsportok szerelmesei a Szalki-szigeten.

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal is óriási csatáknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Szalki-szigetre, hogy a helyszínen nézzék meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának küzdelmeit.

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.