Kovács Zsófia a Világkupára készül

2019. május 14. (kedd) 8:03 - Szárszó Lajos

Május végén ismét nemzetközi versenyen áll a bírák elé a Dunaferr SE olimpikon tornásza, aki ezúttal két szeren méreti meg magát a Világkupán.

Szerencsére ismét jó híreink vannak Kovács Zsófiáról, a Dunaferr SE tornászáról! Ez azért fontos, hiszen legutóbb még arról írtunk, hogy sérülés miatt ki kell, hogy hagyja a tornászok Európa bajnokságát. Nos, a lábsérülése úgy tűnik, hogy rendbe jött, de azért nagyon kell még rá vigyáznia, hiszen nem szabad túlterhelnie, ettől függetlenül azonban a versenyek tekintetében azt sem szabad megengednie, hogy nagyon lemaradjon a nemzetközi elittől. Éppen ebből a célból vállalta el, hogy részt vegyen a hónap végén rendezendő Világkupán, tudtuk meg edzőjétől, Trenka Jánostól.

- Örülök annak, hogy Zsófia ismét teljes értékű munkát végez, bár a lábát azért néha még fájlalja. Azt azonban, hogy a lába végérvényesen rendbe jött nem merem kimondani, hiszen ez már a sokadik sérülése volt, ráadásul a sérülés okát nem sikerült megtalálnunk. Emiatt egy kicsit szomorúak vagyunk. Ennek ellenére bevállaltuk, hogy az előre betervezett Világkupán részt vegyünk. Erre készültünk, bár ezt megelőzően szerettünk volna versenyezni Eszéken, ezt azonban kihagyjuk. Így inkább Koperban állunk a bírák elé, ahol eredetileg három szeren, talajon, felemáskorláton és gerendán voltunk benevezve. De mivel a lába a jelentkezéskor még nem volt rendben, ezért a szövetségi kapitánnyal történt egyeztetés után a talajtól visszaléptünk. Vagyis két olyan szeren, gerendán és felemáskorláton versenyez majd Zsófia, amely nem viseli meg túlságosan a lábát.

Kép: DO-archív

- Milyen céllal indultok neki a Világkupának?

- Eleve nem sok versenyünk volt ebben az évben, hiszen a Matolayn és a stuttgarti Világkupán vettünk részt. Ezeken kívül még két verseny volt betervezve, egy szerbajnokság és az Európa bajnokság, melyeken az ismert okok miatt nem tudtunk indulni. Ez, a koperi Világkupa volt az idei tervben az ötödik, melyet azért is bevállaltunk, hogy ne legyen túlságosan hosszú a leállás, mert az nem vezet jóra, hiszen mi már a világbajnokságot tartjuk szem előtt. Éreznie kell Zsófiának is, hogy formában kell tartania magát annak érdekében, hogy majd a legfontosabb versenyen teljesíteni tudjon. Kell, hogy minden szeren többször szólítsák, hiszen annál magabiztosabbá válik, és a tapasztalatai is szerteágazóbbak lesznek. Felemáskorláton megpróbálunk egy új, átvariált gyakorlatot bemutatni, ami nehézségben ugyanaz lesz, mint a régi, de bízom abban, hogy kivitelben sokkal tisztább. Eredményt most sem tűztem ki Zsófia elé, de bízom abban, hogy mindkét szeren bejut majd az egyéni fináléba, ahol mind a négy alkalommal szép gyakorlatot tud majd bemutatni.

A rovat további hírei: Sport

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

2020. június 06. (szombat)

Ha lesznek versenyek, a sportolók örömmel állnak majd rajthoz, derült ki a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) felméréséből.

Újra ringben a DÖSE bokszolói

Újra ringben a DÖSE bokszolói

2020. június 06. (szombat)

Nyolc hét után térhettek vissza a radari küzdősport csarnokba a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.