Kovács Zsófia a Világkupára készül

2019. május 14. (kedd) 8:03 - Szárszó Lajos

Május végén ismét nemzetközi versenyen áll a bírák elé a Dunaferr SE olimpikon tornásza, aki ezúttal két szeren méreti meg magát a Világkupán.

Szerencsére ismét jó híreink vannak Kovács Zsófiáról, a Dunaferr SE tornászáról! Ez azért fontos, hiszen legutóbb még arról írtunk, hogy sérülés miatt ki kell, hogy hagyja a tornászok Európa bajnokságát. Nos, a lábsérülése úgy tűnik, hogy rendbe jött, de azért nagyon kell még rá vigyáznia, hiszen nem szabad túlterhelnie, ettől függetlenül azonban a versenyek tekintetében azt sem szabad megengednie, hogy nagyon lemaradjon a nemzetközi elittől. Éppen ebből a célból vállalta el, hogy részt vegyen a hónap végén rendezendő Világkupán, tudtuk meg edzőjétől, Trenka Jánostól.

- Örülök annak, hogy Zsófia ismét teljes értékű munkát végez, bár a lábát azért néha még fájlalja. Azt azonban, hogy a lába végérvényesen rendbe jött nem merem kimondani, hiszen ez már a sokadik sérülése volt, ráadásul a sérülés okát nem sikerült megtalálnunk. Emiatt egy kicsit szomorúak vagyunk. Ennek ellenére bevállaltuk, hogy az előre betervezett Világkupán részt vegyünk. Erre készültünk, bár ezt megelőzően szerettünk volna versenyezni Eszéken, ezt azonban kihagyjuk. Így inkább Koperban állunk a bírák elé, ahol eredetileg három szeren, talajon, felemáskorláton és gerendán voltunk benevezve. De mivel a lába a jelentkezéskor még nem volt rendben, ezért a szövetségi kapitánnyal történt egyeztetés után a talajtól visszaléptünk. Vagyis két olyan szeren, gerendán és felemáskorláton versenyez majd Zsófia, amely nem viseli meg túlságosan a lábát.

Kép: DO-archív

- Milyen céllal indultok neki a Világkupának?

- Eleve nem sok versenyünk volt ebben az évben, hiszen a Matolayn és a stuttgarti Világkupán vettünk részt. Ezeken kívül még két verseny volt betervezve, egy szerbajnokság és az Európa bajnokság, melyeken az ismert okok miatt nem tudtunk indulni. Ez, a koperi Világkupa volt az idei tervben az ötödik, melyet azért is bevállaltunk, hogy ne legyen túlságosan hosszú a leállás, mert az nem vezet jóra, hiszen mi már a világbajnokságot tartjuk szem előtt. Éreznie kell Zsófiának is, hogy formában kell tartania magát annak érdekében, hogy majd a legfontosabb versenyen teljesíteni tudjon. Kell, hogy minden szeren többször szólítsák, hiszen annál magabiztosabbá válik, és a tapasztalatai is szerteágazóbbak lesznek. Felemáskorláton megpróbálunk egy új, átvariált gyakorlatot bemutatni, ami nehézségben ugyanaz lesz, mint a régi, de bízom abban, hogy kivitelben sokkal tisztább. Eredményt most sem tűztem ki Zsófia elé, de bízom abban, hogy mindkét szeren bejut majd az egyéni fináléba, ahol mind a négy alkalommal szép gyakorlatot tud majd bemutatni.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!