Kovács Zsófia döntős felemáskorláton

Szárszó Lajos - 2019. május 30. 19:16

Kiválóan kezdte meg a tornászok Koperben zajló Világkupáját a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia, aki magabiztos különbséggel nyerte meg a felemáskorlát selejtezőt!

Nagyszerű hírekkel szolgálhatunk a tornasport szerelmeseinek, hiszen a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia a Koperben zajló Világkupán az első selejtezőjét felemáskorláton kiválóan teljesítette, így az első helyen jutott a szer szombati fináléjába. Zsófi így értékelte teljesítményét.

- Nagyon jól érzem magam, hiszen a verseny előtt még egy órával is nagyon izgultam. Ennek az volt az oka, hogy a felkészülésem nem volt zökkenőmentes, így izgatottan érkeztem Koperbe. De a mai nap jót tett a lelkemnek, hiszen minden úgy sikerült, ahogyan azt terveztem. Ugyan volt benne két kisebb hibám, egy karfába rúgásom és egy laposabb elemem, de azokat ki tudom javítani. Az pedig, hogy az első helyen állok, hatalmas boldogsággal tölt el. A holnapi naphoz ez a teljesítmény plusz erőt ad, de érdekes, hogy a gerendától annyira nem tartok, mint amennyire ma izgultam. Nagyon szeretnék pontos gyakorlatot bemutatni, hogy gerendán is bejussak a fináléba.

Trenka János vezetőedző is nagyon boldog tanítványa mai teljesítménye után, aki egész egyszerűen úgy fogalmazott, megcsináltuk!

- Nagyon boldogok vagyunk, emellett nagyon büszke vagyok Zsófiára! Apró hibákkal, de nagyon szépen megcsináltuk azt a gyakorlatot, mellyel a Világkupára készültünk. A hibákat ő is érzi, ennek ellenére megérdemelten boldog, hiszen a gyakorlata az elvártnál kissé nehezebben állt össze. De ezt ma úgy megcsinálta, hogy teljesítményével az első helyen végzett, ezzel nagyon magabiztosan került be a szombati fináléba. Jó kimondani, hogy szívét lelkét beletette a gyakorlatába, és ha ez így lesz a döntőben is, akkor szépen zárhatja ezt a szert. Pontszáma is jó lett, hiszen összesen 14 pontot kapott, míg a második helyezett versenyzőnek 12.9 lett az eredménye. Holnap gerendán versenyzünk majd, melyhez a mai siker biztosan plusz motivációt ad.
Holnap tehát a gerenda selejtező következik, majd szombaton a felemáskorlát döntőben lép a szer elé Kovács Zsófia.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.