Kovács Zsófia döntős felemáskorláton

2019. május 30. (csütörtök) 19:16 - Szárszó Lajos

Kiválóan kezdte meg a tornászok Koperben zajló Világkupáját a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia, aki magabiztos különbséggel nyerte meg a felemáskorlát selejtezőt!

Nagyszerű hírekkel szolgálhatunk a tornasport szerelmeseinek, hiszen a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia a Koperben zajló Világkupán az első selejtezőjét felemáskorláton kiválóan teljesítette, így az első helyen jutott a szer szombati fináléjába. Zsófi így értékelte teljesítményét.

- Nagyon jól érzem magam, hiszen a verseny előtt még egy órával is nagyon izgultam. Ennek az volt az oka, hogy a felkészülésem nem volt zökkenőmentes, így izgatottan érkeztem Koperbe. De a mai nap jót tett a lelkemnek, hiszen minden úgy sikerült, ahogyan azt terveztem. Ugyan volt benne két kisebb hibám, egy karfába rúgásom és egy laposabb elemem, de azokat ki tudom javítani. Az pedig, hogy az első helyen állok, hatalmas boldogsággal tölt el. A holnapi naphoz ez a teljesítmény plusz erőt ad, de érdekes, hogy a gerendától annyira nem tartok, mint amennyire ma izgultam. Nagyon szeretnék pontos gyakorlatot bemutatni, hogy gerendán is bejussak a fináléba.

Trenka János vezetőedző is nagyon boldog tanítványa mai teljesítménye után, aki egész egyszerűen úgy fogalmazott, megcsináltuk!

- Nagyon boldogok vagyunk, emellett nagyon büszke vagyok Zsófiára! Apró hibákkal, de nagyon szépen megcsináltuk azt a gyakorlatot, mellyel a Világkupára készültünk. A hibákat ő is érzi, ennek ellenére megérdemelten boldog, hiszen a gyakorlata az elvártnál kissé nehezebben állt össze. De ezt ma úgy megcsinálta, hogy teljesítményével az első helyen végzett, ezzel nagyon magabiztosan került be a szombati fináléba. Jó kimondani, hogy szívét lelkét beletette a gyakorlatába, és ha ez így lesz a döntőben is, akkor szépen zárhatja ezt a szert. Pontszáma is jó lett, hiszen összesen 14 pontot kapott, míg a második helyezett versenyzőnek 12.9 lett az eredménye. Holnap gerendán versenyzünk majd, melyhez a mai siker biztosan plusz motivációt ad.
Holnap tehát a gerenda selejtező következik, majd szombaton a felemáskorlát döntőben lép a szer elé Kovács Zsófia.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Fájdalmas vereség

Fájdalmas vereség

2020. január 19. (vasárnap)

Hiába került kétszer is szettelőnybe, kikapott Székesfehérváron a Dunaferr SE röplabda csapata.