Kovács Zsófia gerendán is a döntőben!

2019. május 31. (péntek) 18:21 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE tornásza folytatta remek szereplését a Koperben zajló Világkupán, hiszen a tegnapi felemáskorlát siker után gerendán is első helyen jutott a fináléba.

A kiváló tegnapi Világkupa első selejtező nap után, melyen Kovács Zsófia a felemáskorlát selejtezőjét magabiztosan nyerte meg, ezzel megszerezve a jogot a szombati fináléba jutáshoz, ma újabb remek gyakorlatot mutatott be. Trenka János vezetőedző tanítványa ezúttal gerendán nyűgözte le a bírókat.

- Zsófia a mai napon is kiegyensúlyozottan, figyelmesen, fegyelmezetten versenyzett. Egy egészen kicsi hiba csúszott csupán a gyakorlatába, de azt tudni kell, hogy ez volt élete eddigi legnehezebb, legtöbb nehéz kötést és elemet tartalmazó gyakorlata. Nagy öröm, hogy gerendán is az első helyen került a fináléba, mely azért is nagyszerű eredmény, mert azt a svájci lányt, aki az Európa-bajnokságon döntős volt meg tudta előzni. Bár ellenfelének több lett a kiviteli pontja, de Zsófi sokkal erősebb, 5.8-as gyakorlatot mutatott be. Bár erre 5.7-et adtak meg neki, de ez sem jelentett problémát. Az alap célkitűzésünket, vagyis mindkét szeren a döntőbe jutást teljesítettük, de természetesen itt nem állunk meg, és nagyon készülünk a szombati, majd a vasárnapi finálékra. Ami biztos, hogy Zsófiára nem teszek semmilyen terhet, hiszen ő is tudja, mit szeretne elérni a selejtezők után.

Kép: DO-archív

Kovács Zsófiát még a lelátón értük utol, aki természetesen nagyon boldog volt ma is.

- Ma is első lettem, aminek nagyon örülök! Nem izgultam annyira, mint tegnap, így higgadtan álltam oda a gerenda elé. Tudtam, hogy mit tudok, és a célom az volt, hogy azt be is mutassam. Úgy érzem, hogy ez, egyetlen kötés kivételével teljesült. Tudom, hogy min kell pontosítanom, hogy ezzel se legyen gond. A szombati és a vasárnapi döntők előtt vezetőedzőmmel egyeztettünk arról, hogy min kellene javítani, hiszen az apróságokon sok múlik. Ha ezekre oda tudok figyelni, akkor nagyon szépen zárhatok. A két selejtező után a holnapi nap, vagyis a korlát döntő miatt még nem izgulok, de mivel ez a szer mostanában nehezebben megy, így nagyon oda kell majd figyelnem a gyakorlatomra.
Zsófia szereplésére a nemzetközi mezőny ismét felfigyelt, mert miközben beszélgettünk számos gratulációt zsebelt be ellenfeleitől és edzőiktől. Tornászunk holnap a felemáskorlát, majd vasárnap a gerenda döntőben lép a bírók elé.  

A rovat további hírei: Sport

Ivkovics hosszabbított

Ivkovics hosszabbított

2020. augusztus 04. (kedd)

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

Dunaújvárosi érmek a kenumaratonon

2020. augusztus 04. (kedd)

Kiválóan szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a 23. alkalommal megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.

Hat edzőmeccs vár a Bikákra

Hat edzőmeccs vár a Bikákra

2020. augusztus 04. (kedd)

Az Erste Liga és a szlovák Extraliga címvédőjével is összemérik erejüket az előszezonban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Új lendületet kap a legrégebbi magyar kupasorozat

Új lendületet kap a legrégebbi magyar kupasorozat

2020. augusztus 04. (kedd)

Friss arculat és még izgalmasabb mérkőzések várják a futballrajongókat ősztől a jelenleg a megyei selejtezőknél járó MOL Magyar Kupa rangadóin.

Vereséggel kezdett a Dunaferr

Vereséggel kezdett a Dunaferr

2020. augusztus 04. (kedd)

Kétgólos, 7-5-ös vereséget szenvedett a jelentősen megerősített Újpest vendégeként a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a nyár első felkészülési mérkőzésén.

Jégkorong Erste Liga - Vésztervként nevezett a DVTK

Jégkorong Erste Liga - Vésztervként nevezett a DVTK

2020. augusztus 03. (hétfő)

Noha tervei szerint a következő idényben is a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, vésztervként nevezett az Erste Ligára is.

Hozták a kötelezőt

Hozták a kötelezőt

2020. augusztus 03. (hétfő)

A Szeged elleni sima hazai győzelemmel folytatta a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.