Kovács Zsófia gerendán is a döntőben!

2019. május 31. (péntek) 18:21 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE tornásza folytatta remek szereplését a Koperben zajló Világkupán, hiszen a tegnapi felemáskorlát siker után gerendán is első helyen jutott a fináléba.

A kiváló tegnapi Világkupa első selejtező nap után, melyen Kovács Zsófia a felemáskorlát selejtezőjét magabiztosan nyerte meg, ezzel megszerezve a jogot a szombati fináléba jutáshoz, ma újabb remek gyakorlatot mutatott be. Trenka János vezetőedző tanítványa ezúttal gerendán nyűgözte le a bírókat.

- Zsófia a mai napon is kiegyensúlyozottan, figyelmesen, fegyelmezetten versenyzett. Egy egészen kicsi hiba csúszott csupán a gyakorlatába, de azt tudni kell, hogy ez volt élete eddigi legnehezebb, legtöbb nehéz kötést és elemet tartalmazó gyakorlata. Nagy öröm, hogy gerendán is az első helyen került a fináléba, mely azért is nagyszerű eredmény, mert azt a svájci lányt, aki az Európa-bajnokságon döntős volt meg tudta előzni. Bár ellenfelének több lett a kiviteli pontja, de Zsófi sokkal erősebb, 5.8-as gyakorlatot mutatott be. Bár erre 5.7-et adtak meg neki, de ez sem jelentett problémát. Az alap célkitűzésünket, vagyis mindkét szeren a döntőbe jutást teljesítettük, de természetesen itt nem állunk meg, és nagyon készülünk a szombati, majd a vasárnapi finálékra. Ami biztos, hogy Zsófiára nem teszek semmilyen terhet, hiszen ő is tudja, mit szeretne elérni a selejtezők után.

Kép: DO-archív

Kovács Zsófiát még a lelátón értük utol, aki természetesen nagyon boldog volt ma is.

- Ma is első lettem, aminek nagyon örülök! Nem izgultam annyira, mint tegnap, így higgadtan álltam oda a gerenda elé. Tudtam, hogy mit tudok, és a célom az volt, hogy azt be is mutassam. Úgy érzem, hogy ez, egyetlen kötés kivételével teljesült. Tudom, hogy min kell pontosítanom, hogy ezzel se legyen gond. A szombati és a vasárnapi döntők előtt vezetőedzőmmel egyeztettünk arról, hogy min kellene javítani, hiszen az apróságokon sok múlik. Ha ezekre oda tudok figyelni, akkor nagyon szépen zárhatok. A két selejtező után a holnapi nap, vagyis a korlát döntő miatt még nem izgulok, de mivel ez a szer mostanában nehezebben megy, így nagyon oda kell majd figyelnem a gyakorlatomra.
Zsófia szereplésére a nemzetközi mezőny ismét felfigyelt, mert miközben beszélgettünk számos gratulációt zsebelt be ellenfeleitől és edzőiktől. Tornászunk holnap a felemáskorlát, majd vasárnap a gerenda döntőben lép a bírók elé.  

A rovat további hírei: Sport

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!