Dunaújváros Hetilap

Milyen időnk lesz a Családi Hétvégén?

2019. május 23. (csütörtök) 12:14 - Vass Ádám

Megázunk a pénteki esti koncertek alatt? Szeles idő lesz a szombati Parázs Varázson? Nagyon fel kell öltözni a vasárnapi gyereknapi programokra? Utánajártunk.

Évek óta kegyes volt az időjárás Dunaújváros legnagyobb és legnépszerűbb programjával, a Családi Hétvégével. Leszámítva egy-két felhős időszakot, vagy pár perces zivatart, mindig megúsztuk nagyjából szárazon. A kérdés, hogy idén mennyire lesz szerencsénk ez alatt a mozgalmas három nap alatt. A péntek esti nyitónapon egy rendkívül erős színpadi program várja az érdeklődőket, fellép az AK26, Vastag Csaba, a Follow The Flow és a Zorall is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a délutáni maximum 21 fok az esti koncertek idejére közel tíz fokkal lecsökken, és a közepes erősségű szél mellett van egy kis esély némi záporesőre is, de jellemzően csak egy kicsit hűvösebb májusi estére kell számítani.

Kép: DO-archív

A szombati Parázs Varázson kora délután a maximum hőmérséklet 23 fok lehet, tehát senki nem fog hőgutát kapni, de legalább fázni sem fogunk a tűz mellett, csapadékra pedig jó eséllyel nem kell számítani, estére viszont a péntekihez hasonlóan alaposan le fog hűlni majd a levegő, de legalább a szél kevésbé lesz élénk, miközben Nagy Feró és a Beatrice koncertjét hallgatjuk.
A vasárnapi gyereknapon délelőtt és kora délután is kifejezetten tavaszias idő várható, maximum 24 fokkal és nagyon enyhe széllel, a kellemes idő pedig nagyon úgy fest, hogy kitart az esti L.L. Junior és Keresztes Ildikó koncertekig, komolyabb csapadékra pedig csak maximum hétfőn hajnalban van esély.

A három napos, eseményekkel teli hétvégén tehát ha napozni és leégni nem is fogunk, egy pulcsiban simán végig lehet élvezni a koncerteket, a sütögetést és az evés-ivást, kis szerencsével pedig megázni sem fogunk majd, szóval nyugodtan lehet tervezni programokat az Alsó Duna-parton az egész családdal.

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.