Dunaújváros Hetilap

Milyen időnk lesz a Családi Hétvégén?

2019. május 23. (csütörtök) 12:14 - Vass Ádám

Megázunk a pénteki esti koncertek alatt? Szeles idő lesz a szombati Parázs Varázson? Nagyon fel kell öltözni a vasárnapi gyereknapi programokra? Utánajártunk.

Évek óta kegyes volt az időjárás Dunaújváros legnagyobb és legnépszerűbb programjával, a Családi Hétvégével. Leszámítva egy-két felhős időszakot, vagy pár perces zivatart, mindig megúsztuk nagyjából szárazon. A kérdés, hogy idén mennyire lesz szerencsénk ez alatt a mozgalmas három nap alatt. A péntek esti nyitónapon egy rendkívül erős színpadi program várja az érdeklődőket, fellép az AK26, Vastag Csaba, a Follow The Flow és a Zorall is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a délutáni maximum 21 fok az esti koncertek idejére közel tíz fokkal lecsökken, és a közepes erősségű szél mellett van egy kis esély némi záporesőre is, de jellemzően csak egy kicsit hűvösebb májusi estére kell számítani.

Kép: DO-archív

A szombati Parázs Varázson kora délután a maximum hőmérséklet 23 fok lehet, tehát senki nem fog hőgutát kapni, de legalább fázni sem fogunk a tűz mellett, csapadékra pedig jó eséllyel nem kell számítani, estére viszont a péntekihez hasonlóan alaposan le fog hűlni majd a levegő, de legalább a szél kevésbé lesz élénk, miközben Nagy Feró és a Beatrice koncertjét hallgatjuk.
A vasárnapi gyereknapon délelőtt és kora délután is kifejezetten tavaszias idő várható, maximum 24 fokkal és nagyon enyhe széllel, a kellemes idő pedig nagyon úgy fest, hogy kitart az esti L.L. Junior és Keresztes Ildikó koncertekig, komolyabb csapadékra pedig csak maximum hétfőn hajnalban van esély.

A három napos, eseményekkel teli hétvégén tehát ha napozni és leégni nem is fogunk, egy pulcsiban simán végig lehet élvezni a koncerteket, a sütögetést és az evés-ivást, kis szerencsével pedig megázni sem fogunk majd, szóval nyugodtan lehet tervezni programokat az Alsó Duna-parton az egész családdal.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.