Dunaújváros Hetilap

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 26. (vasárnap) 6:00 - Brousil Csaba

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

A város legnépszerűbb rendezvénye, a Nagy Családi Hétvége az önkormányzat támogatásával és a helyi Tourinform iroda szervezésében ezen a hétvégén zajlik az alsó Duna-parton.

A Parázs Varázs rendezvényre már minden asztal elkelt. Egy asztalfoglaláshoz mindenkinek biztosítanak egy sörpadkészletet (asztal és két pad), valamint egy csomag jeget és egy zsák faszenet. Ez utóbbiakat a helyszínen lehet majd átvenni az asztalfoglalást igazoló tranzakciós kóddal (amit a foglaláskor kaptak). Ezen felül idén az önkormányzat jóvoltából minden asztaltársaság kap egy palackkal a Város borából. A csapatok 14 órától foglalhatják el helyüket. Autóval a bepakoláskor 14-15:30 között, az összepakoláskor 23-24 óra között lehet csak és kizárólag behajtani a rendezvény területére. A köztes időben a kijelölt parkolóba kell beállni a kocsikkal. Az ünnepi tűzgyújtás 16 órakor kezdődik. A földön, a füvön szigorúan tilos tüzet vagy faszenet gyújtani. A szemetet és a már felesleges parazsat a kijelölt gyűjtőkbe, tárolóedényekbe kell elhelyezni.

Vasárnap, gyereknap és Ezer Lámpás Éjszakája

Ingyenes légvárak, trambulinok, kalandpark, kézműves sátor várja a gyerekeket 8 és 18 óra között. A rendzvényre az Alba Volán buszjáratot indít, amelyen a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen utazhatnak, a 14 év felettiek pedig bérlettel vagy menetjegy megvásárlásával. Az Ezer Lámpás Éjszakáján környezetvédelmi megfontolásból arra kérik a résztvevőket, hogy a lufikat ne engdják majd szélnek, hanem vigyék őket haza, ezzel is igazodva a rendezvény mottójához.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.