Nagy csata a bennmaradásért

2019. május 21. (kedd) 17:31 - spigott

A Karmacsi továbbra is hibátlan, míg a kiesés elkerüléséért még három együttes küzd a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Három összecsapással kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának utolsó előtti, 17. fordulója. A DLSZ Arénában megrendezett mérkőzéseken először a sereghajtó GBB Zrt. lépett pályára a második SZP-Asztalos ellen, s a kiesés elől menekülő GBB alaposan meg is lepte a favoritot. Fekete Tamásék már a 3. percben megszerezték a vezetést, s akkor sem estek kétségbe, mikor az "asztalosok" fordítottak, s még a félidei szünetig egalizáltak, majd a fordulás után Palotai Márk találatával a győzelmet is sikerült behúzniuk (3-2).
Hiába azonban a bravúros siker, az Acerbis Osztály utolsó fordulója is komoly izgalmakat tartogat majd, mert a hetedik Szil-Ker Ablak valósággal kiütötte a hatodik Steelworkers gárdáját. Az ablakosok már az első felvonásban öt találatig jutottak, majd a fordulás után további tíz alkalommal mattolták ellenfelüket, s a végül kilenc gólig jutó Csuka Ákos vezérletével nagyon sima, 15-5-ös győzelemmel gyűjtötték be a három pontot.

Kép: DO-archív

A Karmacsi Autó FC már az előző fordulóban bebiztosította bajnoki címét, ám a listavezető szeretné hibátlanul zárni az idei szezont, s ennek most a Fejó-Therm csapata itta meg a levét. Kővári Lászlóék az első félidőben négy, a másodikban három gólt szerezve léptek meg ellenfelüktől, s végül könnyed, 7-3-as sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a mezőnyben.

Eredmények

GBB Zrt. – SZP-Asztalos SE 3-2 (2-2)
Steelworkers – Szil-Ker Ablak 5-15 (1-5)
Fejó-Therm Kft. – Karmacsi Autó FC 3-7 (1-4)

Az Acerbis Osztály állása: 1. Karmacsi Autó FC 42 pont, 2. SZP-Asztalos SE 28 pont, 3. Dunaferr Vasas 27 pont, 4. Dunabiztos Micro 25 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 22 pont, 6. Steelworkers 15 pont, 7. Szil-Ker Ablak 11 pont, 8. GBB Zrt. 8 pont, 9. Siker Ablak 8 pont.

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.