Nagy csata a bennmaradásért

2019. május 21. (kedd) 17:31 - spigott

A Karmacsi továbbra is hibátlan, míg a kiesés elkerüléséért még három együttes küzd a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Három összecsapással kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának utolsó előtti, 17. fordulója. A DLSZ Arénában megrendezett mérkőzéseken először a sereghajtó GBB Zrt. lépett pályára a második SZP-Asztalos ellen, s a kiesés elől menekülő GBB alaposan meg is lepte a favoritot. Fekete Tamásék már a 3. percben megszerezték a vezetést, s akkor sem estek kétségbe, mikor az "asztalosok" fordítottak, s még a félidei szünetig egalizáltak, majd a fordulás után Palotai Márk találatával a győzelmet is sikerült behúzniuk (3-2).
Hiába azonban a bravúros siker, az Acerbis Osztály utolsó fordulója is komoly izgalmakat tartogat majd, mert a hetedik Szil-Ker Ablak valósággal kiütötte a hatodik Steelworkers gárdáját. Az ablakosok már az első felvonásban öt találatig jutottak, majd a fordulás után további tíz alkalommal mattolták ellenfelüket, s a végül kilenc gólig jutó Csuka Ákos vezérletével nagyon sima, 15-5-ös győzelemmel gyűjtötték be a három pontot.

Kép: DO-archív

A Karmacsi Autó FC már az előző fordulóban bebiztosította bajnoki címét, ám a listavezető szeretné hibátlanul zárni az idei szezont, s ennek most a Fejó-Therm csapata itta meg a levét. Kővári Lászlóék az első félidőben négy, a másodikban három gólt szerezve léptek meg ellenfelüktől, s végül könnyed, 7-3-as sikerrel őrizték meg hibátlan mérlegüket a mezőnyben.

Eredmények

GBB Zrt. – SZP-Asztalos SE 3-2 (2-2)
Steelworkers – Szil-Ker Ablak 5-15 (1-5)
Fejó-Therm Kft. – Karmacsi Autó FC 3-7 (1-4)

Az Acerbis Osztály állása: 1. Karmacsi Autó FC 42 pont, 2. SZP-Asztalos SE 28 pont, 3. Dunaferr Vasas 27 pont, 4. Dunabiztos Micro 25 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 22 pont, 6. Steelworkers 15 pont, 7. Szil-Ker Ablak 11 pont, 8. GBB Zrt. 8 pont, 9. Siker Ablak 8 pont.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.