Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap) 13:16 - spigott

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Immáron a hetedik alkalommal rendezték meg szombaton a Parázs Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Családi Hétvége programsorozat keretein belül. Az idei megméretésre nyolc együttes jelentkezését fogadta el a rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, s a nevezés egyik feltétele ismét az volt, hogy csak olyan csapatok vehettek részt a viadalon, melyek neve ételekkel kapcsolatos.

A torna reggel nyolc órakor, a csoportmérkőzésekkel vette kezdetét a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában, s itt déli tizenkét óráig fociztak azért a felek, hogy eldöntsék, ki juthat be közülük a sorozat elődöntőjébe. Ez végül a Grilltarja, a Mákosleves, a Faszén és a Chichagoi Palacsinta együtteseinek sikerült, a hetedik helyért lejátszott találkozón a Laki Pöri 4-0-ra nyert a Vadas ellen, míg az ötödik helyért megvívott összecsapáson a Koviubi gárdája 3-0-s győzelmet aratott a Szögletes Csirkefarhát ellen.

Az elődöntőkben a Grilltarja a Mákoslevest, a Chichagoi Palacsinta a Faszén együttesét győzte le 1-0-ra, ám az éremről döntő helyosztók még az elődöntőknél is kiélezettebb csatát hoztak. A bronzmeccs és a finálé is csak büntetőkkel dőlt el ugyanis: előbbit a Mákosleves, míg utóbbit a Chichagoi Palacsinta nyerte, így idén Birkás Norberték örülhettek a Parázs Kupa megnyerésének.

A VII. Parázs Kupa dobogósai: 1. Chichagoi Palacsinta, 2. Grilltarja, 3. Mákosleves

Különdíjak

Legjobb játékos: Palóka Csaba (Grilltarja)
Legjobb kapus: birkás Norbert (Chichagoi Palacsinta)
Gólkirály: Varga Gábor (Chichagoi Palacsinta)
DLSZ+ Díj: Szöglet FC szurkolótábor
Miklós István Díj: Papp Norbert (Mákosleves)

A Parázs Kupa részletes eredménysora

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.