Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nézőcsúcsot dönthet a DUDIK

2019. május 9. (csütörtök) 13:40 - Brousil Csaba

A DUDIK-ról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Kővári Dániel, a fesztivál Marketing felelőse és Kalocsai Imre EHÖK-elnök.

Cserna Gábor kiemelte, hogy méltán lehet büszke a város erre a fesztiválra, melyet több éve már az önkormányzat támogatásával rendez meg a Dunaújvárosi egyetem. Mint mondta az önkormányzat idén tízmillió forinttal támogatta a rendezvényt, melynek fő fellépője Ákos lesz.  Cserna Gábor a DUDIK kapcsán kiemelte, hogy harminc hazai formáció lép fel majd fel a fesztiválon, de lesznek különböző gasztronómiai és kulturális programok is, illetve a szervezők a Dunanett-tel kötött megállapodás értelmében idén szelektíven gyűjtik, tárolják és szállíttatják majd el a szemetet.

Kővári Dániel megköszönte az önkormányzatnak a támogatást és méltatta annak az operatív szervező törzsnek a szerepét (önkormányzat, DVG Zrt, Dunaújvárosi Egyetem), mely már évek óta remek munkát végez a fesztivál szervezésével. Mint mondta a rendezvény ismét az alsó Duna-parton lesz, június 12-től 15-ig. Elmondta, hogy az első nap fő fellépője Majka lesz, a másodiké a Halott Pénz, a harmadikon tartanak egy retro napot a Zanzibárral, a Kozmix-szal és az Emlékek Éjszakája elnevezésű rendezvénnyel, a záró napon pedig Ákos lép majd fel, aki legalább két órás élő koncertet ad. Mint mondta az idei fesztiválprogram nagyon népszerű, látogatószámban lehet, hogy csúcsot fognak dönteni és elérik a napi hatezer fős látogató létszámot. Majd megköszönte a támogatóknak, hogy idén is a DUDIK mellé álltak.

A rovat további hírei: Kultúra

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

2020. február 21. (péntek)

Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone, The Agonist, Infected Rain – öt kegyetlenül erős fellépővel vált véglegessé a lista, rekordidő alatt betelt a naptár: nagyjából minden kész, hogy a 30 éves jubileumhoz kavalkád legyen a Rockmaraton a Szalki-szigeten július elején. Yeaaah!

ICA-D: a testetlen testek tárlata

ICA-D: a testetlen testek tárlata

2020. február 19. (szerda)

A dolog, amely elfelejtett testet ölteni – ezzel a címmel nyílik kiállítás Koronczi Endre alkotásaiból a Kortárs Művészeti Intézetben  pénteken. Létezik-e széltárgy? A válaszért irány a kortárs – de előbb itt egy kedvcsináló összegzés!

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

2020. február 17. (hétfő)

Izgalmas előadással ünnepli a magyar széppróza napját a József Attila Könyvtár: Weiner Sennyey Tibor költő, író Ki nem volt Hamvas Béla? című előadására kedden várják a vendégeket.

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!
 

Népdalosok versenye a Móriczban

Népdalosok versenye a Móriczban

2020. február 05. (szerda)

A Móricz iskola adott otthont a Pesovár Ferenc Fejér Megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny területi fordulójának a napokban. A megméretés hangképes összegzése itt!