Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nézőcsúcsot dönthet a DUDIK

2019. május 9. (csütörtök) 13:40 - Brousil Csaba

A DUDIK-ról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Kővári Dániel, a fesztivál Marketing felelőse és Kalocsai Imre EHÖK-elnök.

Cserna Gábor kiemelte, hogy méltán lehet büszke a város erre a fesztiválra, melyet több éve már az önkormányzat támogatásával rendez meg a Dunaújvárosi egyetem. Mint mondta az önkormányzat idén tízmillió forinttal támogatta a rendezvényt, melynek fő fellépője Ákos lesz.  Cserna Gábor a DUDIK kapcsán kiemelte, hogy harminc hazai formáció lép fel majd fel a fesztiválon, de lesznek különböző gasztronómiai és kulturális programok is, illetve a szervezők a Dunanett-tel kötött megállapodás értelmében idén szelektíven gyűjtik, tárolják és szállíttatják majd el a szemetet.

Kővári Dániel megköszönte az önkormányzatnak a támogatást és méltatta annak az operatív szervező törzsnek a szerepét (önkormányzat, DVG Zrt, Dunaújvárosi Egyetem), mely már évek óta remek munkát végez a fesztivál szervezésével. Mint mondta a rendezvény ismét az alsó Duna-parton lesz, június 12-től 15-ig. Elmondta, hogy az első nap fő fellépője Majka lesz, a másodiké a Halott Pénz, a harmadikon tartanak egy retro napot a Zanzibárral, a Kozmix-szal és az Emlékek Éjszakája elnevezésű rendezvénnyel, a záró napon pedig Ákos lép majd fel, aki legalább két órás élő koncertet ad. Mint mondta az idei fesztiválprogram nagyon népszerű, látogatószámban lehet, hogy csúcsot fognak dönteni és elérik a napi hatezer fős látogató létszámot. Majd megköszönte a támogatóknak, hogy idén is a DUDIK mellé álltak.

A rovat további hírei: Kultúra

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.