Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nézőcsúcsot dönthet a DUDIK

2019. május 9. (csütörtök) 13:40 - Brousil Csaba

A DUDIK-ról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Kővári Dániel, a fesztivál Marketing felelőse és Kalocsai Imre EHÖK-elnök.

Cserna Gábor kiemelte, hogy méltán lehet büszke a város erre a fesztiválra, melyet több éve már az önkormányzat támogatásával rendez meg a Dunaújvárosi egyetem. Mint mondta az önkormányzat idén tízmillió forinttal támogatta a rendezvényt, melynek fő fellépője Ákos lesz.  Cserna Gábor a DUDIK kapcsán kiemelte, hogy harminc hazai formáció lép fel majd fel a fesztiválon, de lesznek különböző gasztronómiai és kulturális programok is, illetve a szervezők a Dunanett-tel kötött megállapodás értelmében idén szelektíven gyűjtik, tárolják és szállíttatják majd el a szemetet.

Kővári Dániel megköszönte az önkormányzatnak a támogatást és méltatta annak az operatív szervező törzsnek a szerepét (önkormányzat, DVG Zrt, Dunaújvárosi Egyetem), mely már évek óta remek munkát végez a fesztivál szervezésével. Mint mondta a rendezvény ismét az alsó Duna-parton lesz, június 12-től 15-ig. Elmondta, hogy az első nap fő fellépője Majka lesz, a másodiké a Halott Pénz, a harmadikon tartanak egy retro napot a Zanzibárral, a Kozmix-szal és az Emlékek Éjszakája elnevezésű rendezvénnyel, a záró napon pedig Ákos lép majd fel, aki legalább két órás élő koncertet ad. Mint mondta az idei fesztiválprogram nagyon népszerű, látogatószámban lehet, hogy csúcsot fognak dönteni és elérik a napi hatezer fős látogató létszámot. Majd megköszönte a támogatóknak, hogy idén is a DUDIK mellé álltak.

A rovat további hírei: Kultúra

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.

Beteljesült gyerekkori szerelem

Beteljesült gyerekkori szerelem

2019. május 13. (hétfő)

Azt hinné az ember, ezt Sipos Imre színész, rendező, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója a szakmájára érti. Nos, tévedünk. Sipos hadnagy, a Mogyoródi Sándor-huszárok Történelmi Hagyományőrző Egyesület alelnöke konkrétan a lovaglás miatt ment a Színművészeti Egyetemre. Ez az egyik szerelme. A másik viszont valóban a színház - írja a kultura.hu.

Néptánctalálkozó a főtéren

Néptánctalálkozó a főtéren

2019. május 12. (vasárnap)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót városunkban. A vasárnap délelőtti program fél tizenegykor kezdődött a főtéren, majd az MMK-ban és a Dunaferr iskolában folytatódott a táncbemutatókkal.