Nyílt nap a kórházban

2019. május 23. (csütörtök) 7:22 - Vass Ádám

A város hetedik osztályos tanulói vehettek részt egy nyílt napon a Szent Pantaleon Kórházban. A délutáni programon előadásokon vehettek részt és megismerkedhettek a kórházban folyó munkával.

Közel száz hetedikes tanuló érkezett a Szent Pantaleon Kórház földszinti auditóriumába, hogy részt vegyenek a kórház által szervezett nyílt napon. A diákokat délután kettőkor Dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte, aki elmondta, azért rendezték a nyílt napot, hogy a pályaválasztás előtt álló gyerekek bepillantást nyerjenek a kórház életébe, megismerkedhessenek az ott dolgozók munkájával. Reméli, egy ilyen program után többen is úgy döntenek, hogy ápolóként, szakdolgozóként, vagy akár orvosként az egészségügyben tervezik el a jövőjüket, hiszen mindenhol hiány van képzett dolgozókból, és szerencsére a jelenlegi jelentős bérnövekedést várhatóan további emelés követi a közeljövőben.

A köszöntő után Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató mutatta be a gyerekeknek a kórházat, majd négy előadást hallhattak a diákok. Ezek után hat csoportra osztva látogatták meg az intézmény különböző területeit, köztük a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályt, Traumatológiai Osztályt, a Központi Technikai Tömböt és a Központi Műtőt, az Egészségfejlesztési Irodát, és az Újszülött Osztályt is. Közben részt vehettek a Kórházhigiénés Csoport jóvoltából egy higiénia fontosságát hangsúlyozó bemutatón és egy újraélesztő gyakorlaton is.

A rovat további hírei: Mozaik

Elkezdődött az MMK nyári tábora is

Elkezdődött az MMK nyári tábora is

2019. június 19. (szerda)

Idén minden eddiginél többen vehetnek részt az MMK nyári táboraiban, hiszen három különböző is várja a nyári szünetben a gyerekeket.

A héten változékonyabb lesz az időjárás

A héten változékonyabb lesz az időjárás

2019. június 17. (hétfő)

A héten változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt továbbra is jellemzően 25-30 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Zivatarokkal ér véget a kánikula

Zivatarokkal ér véget a kánikula

2019. június 15. (szombat)

Az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Még egy lapáttal rátesz a kánikula

Még egy lapáttal rátesz a kánikula

2019. június 15. (szombat)

A hétvégén is folytatódik a kánikula, szombaton akár 37 fok is lehet. Vasárnap már többfelé lehetnek zivatarok, így várható kisebb enyhülés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Másodfokú riasztás az egész országra

Másodfokú riasztás az egész országra

2019. június 13. (csütörtök)

A hőség veszélye miatt péntekre már az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap éjfélig hőségriadó!

Vasárnap éjfélig hőségriadó!

2019. június 11. (kedd)

Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedd délután az MTI-vel. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.

Fokozódik a meleg

Fokozódik a meleg

2019. június 10. (hétfő)

A következő napokban fokozódik a meleg, a hét második felében 35-36 fok is lehet. A héten helyenként, a hét végén már többfelé lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.