Nyílt nap a kórházban

2019. május 23. (csütörtök) 7:22 - Vass Ádám

A város hetedik osztályos tanulói vehettek részt egy nyílt napon a Szent Pantaleon Kórházban. A délutáni programon előadásokon vehettek részt és megismerkedhettek a kórházban folyó munkával.

Közel száz hetedikes tanuló érkezett a Szent Pantaleon Kórház földszinti auditóriumába, hogy részt vegyenek a kórház által szervezett nyílt napon. A diákokat délután kettőkor Dr. Mészáros Lajos főigazgató köszöntötte, aki elmondta, azért rendezték a nyílt napot, hogy a pályaválasztás előtt álló gyerekek bepillantást nyerjenek a kórház életébe, megismerkedhessenek az ott dolgozók munkájával. Reméli, egy ilyen program után többen is úgy döntenek, hogy ápolóként, szakdolgozóként, vagy akár orvosként az egészségügyben tervezik el a jövőjüket, hiszen mindenhol hiány van képzett dolgozókból, és szerencsére a jelenlegi jelentős bérnövekedést várhatóan további emelés követi a közeljövőben.

A köszöntő után Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató mutatta be a gyerekeknek a kórházat, majd négy előadást hallhattak a diákok. Ezek után hat csoportra osztva látogatták meg az intézmény különböző területeit, köztük a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályt, Traumatológiai Osztályt, a Központi Technikai Tömböt és a Központi Műtőt, az Egészségfejlesztési Irodát, és az Újszülött Osztályt is. Közben részt vehettek a Kórházhigiénés Csoport jóvoltából egy higiénia fontosságát hangsúlyozó bemutatón és egy újraélesztő gyakorlaton is.

A rovat további hírei: Mozaik

Hidegfront érkezik a héten

Hidegfront érkezik a héten

2019. szeptember 16. (hétfő)

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a hét második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből

A hétvégén is napsütéses, meleg idő várható

A hétvégén is napsütéses, meleg idő várható

2019. szeptember 14. (szombat)

A hétvégén is meleg, napsütéses idő várható. Szombaton helyenként 26 fok is lehet, vasárnap viszont a leghidegebb órákban akár 5 fokig is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten

2019. szeptember 08. (vasárnap)

Változékony idő várható a héten. Ködre, esőre, napsütésre is készülni kell, lehűlés viszont nem várható, néhol még 28 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Esős, borús idő lesz a hétvégén

Esős, borús idő lesz a hétvégén

2019. szeptember 07. (szombat)

Helyenként lehetnek még 25 Celsius-fok körüli maximumok, de többfelé 20 fokig sem melegszik majd a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az ősz első napjaiban lehűl az idő

Az ősz első napjaiban lehűl az idő

2019. szeptember 02. (hétfő)

Az ősz első napjaiban lehűl az idő. Jövő hétvégén néhol már 20 fokig se melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hőség az utolsó nyári hétvégén is

Hőség az utolsó nyári hétvégén is

2019. augusztus 31. (szombat)

Az utolsó nyári hétvégén is sok lesz a napsütés, kánikulával, néhol 35 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

2019. augusztus 29. (csütörtök)

A hőség miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.