Ötszáz új autót kapott a rendőrség

doszerk - 2019. május 22. 8:59

Ötszáz új autót kapott a rendőrség a 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében, a járműveket kedden adták át Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A 150 bűnügyi/ügyintézői és a 350 járőrkocsi beszerzési értéke bruttó 4,08 milliárd forint. Ezzel a civil személygépkocsik átlagéletkora öt évre, míg a járőrkocsik átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél - írták. 

Az autókban a hatékony feladatellátás és az üzembiztos működtetés garantálására úgynevezett rendőrségi alapfelszerelést helyeztek el - áll a közleményben. A járőrkocsikat a többi között a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel, lövedékállómellény-tárolóval és járműkövető rendszerrel is felszerelték.

A tájékoztatás szerint az autók öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere és a helyszíni hibaelhárítás is. A járművekhez a nyári és a téli gumiabroncskészlet is biztosított. 

Az autókat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Balogh János országos rendőrfőkapitány adta át a területi szervek munkatársainak a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti ingatlanján.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Sziréna

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

2024. jún. 21.

Előbb szóváltás, majd perpatvar, a vége súlyos sérülés – két támadó és két sértett, a vádemelés vége felfüggesztett börtönbüntetés lehet, értesült a DO.

DSTV: az eltűntek nyomában

DSTV: az eltűntek nyomában

2024. jún. 19.

Rendszeresen adunk hírt az eltűnt személyekkel kapcsolatos rendőrségi felhívásokról – ezúttal a téma hátterét és az esetleges lakossági, hozzátartozói teendőket boncolgatja a DSTV összeállítása. A "nyomozást" természetesen most is a dunaújvárosi kapitányság koordinálja. Hangkép.

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

2024. jún. 18.

... csakhogy a lovagok kora már a múlté – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene. Ráadásul előtte ütött is, előbb egyszer, aztán még kétszer, értesült a DO.

Itt az idei év első hőségriasztása –  és rögtön a legmagasabb!

Itt az idei év első hőségriasztása – és rögtön a legmagasabb!

2024. jún. 18.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától szombaton éjfélig, áll a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében. F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben

2024. jún. 16.

Két rendkívüli esemény történt a dunaújvárosi rekreációs bázison szombaton – délután egy kamaszt kellett kimenteni, kora este egy idősebb hölgy lett rosszul. A gyors beavatkozás életet mentett mindkét esetben, nagy köszönet jár minden segítőnek.

Eltűnt, keresik Fogas Tibornét (FRISSÍTVE)

Eltűnt, keresik Fogas Tibornét (FRISSÍTVE)

2024. jún. 15.

A dunaújvárosi rendőrök fordultak felhívással a nyilvánossághoz a 68 éves asszony eltűnése ügyében. Már egy megosztás is segíthet, hogy megtalálják! (FRISSÍTVE)

Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak

Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak

2024. jún. 12.

Több szúrással vett elégtételt volt felesége élettársán az 54 éves gyanúsított Beloianniszban még múlt csütörtökön. A megtámadott férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, értesült a DO.