Sporttal ünnepeltek a vasvárisok

2019. május 6. (hétfő) 18:00 - spigott

A DKKA női kézilabdázói és a DAB jégkorongozói is részt vettek a Vasvári iskola sportnapi rendezvényén.

Mint minden évben, úgy idén is tanítás nélküli sportnappal ünnepelte a Magyar Sport Napját a Vasvári iskola. Ugyan az időjárás ezúttal nem volt kegyes az intézmény ifjú tanulóihoz, azért így is feltalálták magukat a diákok, mert az alsó tagozatosok Dobos Attila pedagógus vezetésével már délelőtt kilenc órakor kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, ahol a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóival, valamint a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosaival közösen melegítettek be a nap további feladataira. A remek hangulatú "közös edzést" követően volt pár perce még a gyermekeknek arra, hogy beszélgessenek a játékosokkal, s aláírást is gyűjtsenek a kedvencektől, majd az ilyenkor szokásos csoportkép elkészítése után rohantak tovább az élményfürdőbe, ahol további programok várták az alsósokat, míg a felsősök a Vasvári iskolában ünnepelte különböző ügyességi és sorversenyekkel.

Mint azt az alsó tagozatosok programját szervező Dobos Attila pedagógus elmondta, remek kapcsolat fűzi őket a szakosztályokhoz, s nagy örömöt jelentett a gyermekeknek az, hogy a felnőtt sportolókkal közösen vágtak neki a napi sportprogramnak.

- A Magyar Sport Napját ünnepeljük ma a Vasvári iskolában, s ennek keretében látogattunk ki ma a sportcsarnokba, hogy egy közös bemelegítésen vegyünk részt a magyar sportolókkal, de előtte kitöltöttünk egy totót is a magyar sportsikerekkel kapcsolatban. Sajnos az időjárás ma nem engedte, hogy szabadtéren ünnepeljünk, ezért az alsósokra az élményfürdőben vártak különböző vizes játékok. Eddig csak szurkolni jártunk a felnőtt csapatokhoz, de a személyes kapcsolatból is adódóan úgy gondoltam, hogy ennél méltóbban nem lehetne megünnepelni a mai napot, mint a magyar játékosokkal együtt, arról nem is beszélve, hogy a Vasvári iskola rengeteg sportolót adott ennek a két csapatnak.

Ifjabb Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya idén is nagy örömmel látogatta meg az intézmény ifjú sportolóit.

- Hosszú évtizedek óta kiváló a kapcsolatot ápolunk a Vasvárival, Dunaújváros sportiskolájával, nagyon sok jégkorongozó választja ezt az iskolát, mert nekik a sport nagyon fontos szerepet játszik az életükben. Nekünk minden évben ott a helyünk az iskola sportnapján, s ugyan most szabadban lettünk volna, az időjárás ezt nem tette lehetővé, ám kézilabdás lányoknak hála be tudtunk jönni a sportcsarnokba erre a közös bemelegítésre. Nekünk is jó néha a gyermekekkel együtt lenni, s ösztönözni őket azzal, hogy együtt sportolunk velük. Nagyon jó testnevelők és pedagógusok foglalkoznak velük minden nap, de nekik nagy élmény lehet az, hogy testközelből is láthatták és megismerhették azokat a felnőtt sportolókat, akiket eddig a kézilabda pályán, vagy a jégcsarnokban követhettek figyelemmel, de nagy élmény volt ez számunkra is, minden évben szívesen jövünk.

Szalai Babett, a DKKA női kézilabda csapatának kapitánya is jól érezte magát a sportnapi bemelegítésen.

- Nagyon örültem, hogy részt vehettem ezen az eseményen, több ismerős arcot is láttam a kislányok között, jó volt, hogy a gyerekekkel tudtunk egy kicsit közösen mozogni, sportolni, s megismertetni velük ezeket a kis bemelegítő gyakorlatokat. Megtiszteltető volt számunkra, hogy utána odajöttek hozzánk, s kis képekkel, autogrammal tudtunk nekik kedveskedni, remélem, hogy lesz még lehetőségünk arra, hogy együtt részt vegyünk ezen a remek rendezvényen.

A rovat további hírei: Sport

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

Fontos információkat osztott meg a szurkolókkal az MLSZ

2019. november 13. (szerda)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát a pénteki, Uruguay elleni stadionavató előtt.

Ma már a Vasas következik

Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda)

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Rangadó előtt a vízilabdázók!

Rangadó előtt a vízilabdázók!

2019. november 13. (szerda)

A DUE-Maarsk Graphics OBI-es női vízilabdázói a bajnokság hetedik fordulójában a mindig veszélyes BVSC-Zugló Diapolo együtteséhez utaznak.

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.