Dunaújváros Hetilap

Újabb városalapítót köszöntöttek

Vass Ádám - 2019. május 21. 7:52

Soós Jánosné, Eta néni vasárnap ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A jeles alkalomból hétfőn délelőtt Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is felköszöntötte őt.

Keserédes születésnapi köszöntésben volt része Soós Jánosné, Eta néninek hétfőn délelőtt a Duna sori Idősek Otthonában. Keserű, mert családjából szinte már csak ő maradt, és édes, mert új családra is lelt az otthonban, akiknek körében megünnepelhette kilencvenedik születésnapját hétfőn délelőtt. A köszöntésre Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is ellátogatott és tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait Eta néninek, aki meghatódva vette át a virágcsokrot, az ajándékokat és fújta el a gyertyákat. Eta néniék hatan voltak testvérek, édesapja halála után nevelőotthonba került, ahol nyolc éves koráig lakott. Később nevelőszülők vették magukhoz, ahol nagyon jól érezte magát. Egy évig élt itt, majd Balatonfüredre került, ahol apácák nevelték tovább. Édesanyja és családja Hartán élt akkoriban, Eta néni is visszakerült a családjához, ahol együtt mezőgazdasági munka végzésével foglalatoskodtak.

1953-ban ismerkedett meg a férjével, aki görög származású volt. Egy lányuk született, akit sajnos egyedül nevelt fel, hiszen a gyermek édesapja visszament a hazájába. 21 évesen költöztek Dunaújvárosba. Eta néni dolgozott segédmunkásként az Építőknél, brigádvezetőként is a dunaújvárosi Vasműben, valamint nyolc évig a vasútnál. Munka mellett, nagyon sok társadalmi munkában is részt vállalt. Közben Dunaújvárosban megismerkedett második férjével, Soós Jánossal. Később egy unokája és egy dédunokája is született lánya révén. Szabadidejében mindig is szeretett verselni, verseket írni, melyeket a Batsányi úti gondozási központban rendezvények alkalmával sokszor elő is adott, majd később a Duna sori otthonban is, ahol elmondása szerint nagyon jól érzi magát.

A rovat további hírei: Közélet

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

2022. szep. 28.

Az egészséges életmód, a mozgás és a környezetvédelem fontosságára hívta fel tíz dunaújvárosi tagóvoda növendékeinek figyelmét a felső Duna-parton megrendezett ovifutás.

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

2022. szep. 28.

Jubilál a sorozat, idén éppen tizedszerre rendezi meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete – a tanácskozásnak (2015 után újra) Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme ad otthont csütörtökön.