Dunaújváros Hetilap

Újabb városalapítót köszöntöttek

2019. május 21. (kedd) 7:52 - Vass Ádám

Soós Jánosné, Eta néni vasárnap ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A jeles alkalomból hétfőn délelőtt Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is felköszöntötte őt.

Keserédes születésnapi köszöntésben volt része Soós Jánosné, Eta néninek hétfőn délelőtt a Duna sori Idősek Otthonában. Keserű, mert családjából szinte már csak ő maradt, és édes, mert új családra is lelt az otthonban, akiknek körében megünnepelhette kilencvenedik születésnapját hétfőn délelőtt. A köszöntésre Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is ellátogatott és tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait Eta néninek, aki meghatódva vette át a virágcsokrot, az ajándékokat és fújta el a gyertyákat. Eta néniék hatan voltak testvérek, édesapja halála után nevelőotthonba került, ahol nyolc éves koráig lakott. Később nevelőszülők vették magukhoz, ahol nagyon jól érezte magát. Egy évig élt itt, majd Balatonfüredre került, ahol apácák nevelték tovább. Édesanyja és családja Hartán élt akkoriban, Eta néni is visszakerült a családjához, ahol együtt mezőgazdasági munka végzésével foglalatoskodtak.

1953-ban ismerkedett meg a férjével, aki görög származású volt. Egy lányuk született, akit sajnos egyedül nevelt fel, hiszen a gyermek édesapja visszament a hazájába. 21 évesen költöztek Dunaújvárosba. Eta néni dolgozott segédmunkásként az Építőknél, brigádvezetőként is a dunaújvárosi Vasműben, valamint nyolc évig a vasútnál. Munka mellett, nagyon sok társadalmi munkában is részt vállalt. Közben Dunaújvárosban megismerkedett második férjével, Soós Jánossal. Később egy unokája és egy dédunokája is született lánya révén. Szabadidejében mindig is szeretett verselni, verseket írni, melyeket a Batsányi úti gondozási központban rendezvények alkalmával sokszor elő is adott, majd később a Duna sori otthonban is, ahol elmondása szerint nagyon jól érzi magát.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.