Dunaújváros Hetilap

Újabb városalapítót köszöntöttek

2019. május 21. (kedd) 7:52 - Vass Ádám

Soós Jánosné, Eta néni vasárnap ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A jeles alkalomból hétfőn délelőtt Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is felköszöntötte őt.

Keserédes születésnapi köszöntésben volt része Soós Jánosné, Eta néninek hétfőn délelőtt a Duna sori Idősek Otthonában. Keserű, mert családjából szinte már csak ő maradt, és édes, mert új családra is lelt az otthonban, akiknek körében megünnepelhette kilencvenedik születésnapját hétfőn délelőtt. A köszöntésre Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester is ellátogatott és tolmácsolta az önkormányzat jókívánságait Eta néninek, aki meghatódva vette át a virágcsokrot, az ajándékokat és fújta el a gyertyákat. Eta néniék hatan voltak testvérek, édesapja halála után nevelőotthonba került, ahol nyolc éves koráig lakott. Később nevelőszülők vették magukhoz, ahol nagyon jól érezte magát. Egy évig élt itt, majd Balatonfüredre került, ahol apácák nevelték tovább. Édesanyja és családja Hartán élt akkoriban, Eta néni is visszakerült a családjához, ahol együtt mezőgazdasági munka végzésével foglalatoskodtak.

1953-ban ismerkedett meg a férjével, aki görög származású volt. Egy lányuk született, akit sajnos egyedül nevelt fel, hiszen a gyermek édesapja visszament a hazájába. 21 évesen költöztek Dunaújvárosba. Eta néni dolgozott segédmunkásként az Építőknél, brigádvezetőként is a dunaújvárosi Vasműben, valamint nyolc évig a vasútnál. Munka mellett, nagyon sok társadalmi munkában is részt vállalt. Közben Dunaújvárosban megismerkedett második férjével, Soós Jánossal. Később egy unokája és egy dédunokája is született lánya révén. Szabadidejében mindig is szeretett verselni, verseket írni, melyeket a Batsányi úti gondozási központban rendezvények alkalmával sokszor elő is adott, majd később a Duna sori otthonban is, ahol elmondása szerint nagyon jól érzi magát.

A rovat további hírei: Közélet

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

2020. január 24. (péntek)

Két, korábban a már megszavazott rendelet ügyében tartott tájékoztatót a napokban Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester. Mindkét téma szerepelt a csütörtöki közgyűlés napirendjén – de fontosságuk okán a tájékoztató anyagát is közöljük.

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!