Vereség a Honvéd otthonában

Szárszó Lajos - 2019. május 26. 20:02

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lépett pályára a negyedik helyen található Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Igazi tétje a találkozónak nem volt, mivel az újváros a bajnokságban előrébb már nem léphet, hiszen a harmadik SZEOL-nak kilenc pont az előnye, és elvileg az ötödik helyre vissza sem csúszhat, hiszen a Honvéd II. előtt hat ponttal és plusz 17 góllal vezettek labdarúgóink. Ezek alapján arra is lehetett esély, hogy egy jó, vagy egy közepes színvonalú meccset láthat majd a közönség. Mivel ősszel nem bírtak egymással a felek, hiszen akkor 0-0-s döntetlen lett a vége, ma is hasonló találkozóra számíthattunk. Ezt, vagyis a gól nélküli döntetlent nem szerette volna megismételni a Dunaújváros, hiszen azonnal támadó szellemben kezdte meg az összecsapást. Ám Lőrincz Emil tanítványai hiába alakítottak ki számos helyzetet, ziccert, azok befejezése sehogyan sem sikerült. Ennek lett a következménye, hogy a Honvéd az egyetlen lehetőségét gólra váltotta. Ez a 38. perc eseménye volt, amikor Novák használta ki a lehetőségét (1-0).

Kép: DO-archív

A DPASE még ebben a játékrészben megpróbált egyenlíteni, az azonban annak ellenére sem sikerült, hogy a Honvéd Bencze kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott. Fordulás után a játék képe nem sokban változott annak ellenére sem, hogy újvárosi emberelőnyben zajlott a találkozó. A lehetőségek most is megvoltak, de azokat nem sikerült gólra váltani. A végén a Honvéd örülhetett, hiszen meg tudta őrizni egygólos előnyét. Ezzel folytatódott a negatív széria, hiszen a Dunaújváros mérlege az utóbbi hat fordulóban nem mondható rózsásnak, mivel miután április 14-én hazai környezetben 6-2-re legyőzte a Hódmezővásárhelyt négy döntetlen mellett kétszer szenvedett vereséget. Így tehát amennyiben a fiúk szépen szeretnének elbúcsúzni közönségüktől, akkor az utolsó fordulóban, június 2-án hazai környezetben illene legyőzniük a sereghajtó, a bajnokságtól búcsúzó Makó gárdáját.

Budapest Honvéd-MFA II. – Dunaújváros PASE 1-0 (1-0)

Budapest Honvéd-MFA II.: Berla – Tóth, Soltész, Horváth, Király, Simó, Darabont, Bence, Pisont, Novák, Rózsahegyi. Vezetőedző: Pisont István.

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kiss, Puskás, Mundi, Dorogi, Horváth, Tóth T., Szepessy, Sándor, Hompót, Barna. Edző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.