Vona Gábor: Itt van az új haverom, hallgatod a vakerom - videó

2019. május 22. (szerda) 16:51 - doszerk

"Sziasztok dude-ok, újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova, iratkozzál fel YouTube-ra, itt van egy új haverom, hallgatod a vakerom" - vajon ki rappelte el a következő, kicsit együgyűnek tűnő sorokat? Animal Cannibals? Vagy netalán egy feltörekvő új tehetség? Egyik sem: személyesen Vona Gábor, az antiszemita Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kezdett gengszterrappelésbe - írja az Origo.

Az ellenzéki térfélen nem példa nélküli a politikusi mélyrepülés, de amit Vona Gábor az elmúlt egy évben bemutatott, az minden eddigin túlmutat. Az antiszemita Jobbik bukott elnöke egy év leforgása alatt valóságos revolúciós csodát prezentált a magyar nyilvánosságnak, amelynek gyönyörűen megmutatkozik az íve:

  • 2018. április 8-áig délután 7 óráig Magyarország miniszterelnökének képzelte magát, hogy aztán
  • 2018 augusztusától már sikeres, tekintélyparancsoló, és széles tömegekre hatást gyakorló vloggernak higgye magát, hogy
  • aztán most keddre eljusson a csúcsok csúcsára: egy sikeres gengszterraper bőrébe bújjon.

Ugyanis nem kevesebb történt, minthogy öt nappal az európai parlamenti választás előtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a vlogműsorát felvezető videóban gengszterrapperré változott, és az alábbi hatsoros, saját gyártású versikéjét adta elő:

"Sziasztok dude-ok,

Újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova,

iratkozzál fel YouTube-ra,

itt van egy új haverom,

hallgatod a vakerom."

Nem könnyű eldönteni, hogy Vonának a politikához vagy a költészethez van nagyobb tehetsége, az mindenesetre biztos, hogy Giajjenno "gengszterrapper/művész/költő" társaságban mutatta be az előadását. Utóbbiról azt érdemes feljegyezni, hogy a Slágergyár című rapköltemény hozta el a hírnevet számára, aminek az alábbiak a legfelemelőbb sorai. 

"Melegítő Jordan meg Marlboro.
Full aranyba jövök, mint egy egyiptomi fáraó!
Nekem állva jó, nektek beállva bro.
Bármit teszek, úgyis bírságol a kárnáló."

Itt tudja megnézni a két rapper produkcióját:

Mindenképpen érdemes egy pillantást vetni a videó alatti kommentfelületre, ahol a pár jobbikos kötődésű hozzászólón kívül, a többség tetszését nem igazán nyerte el Vona alkotása és előadásmódja. A Jobbik ifjúsági tagozatához kötődő Zmák Tamásis lesújtó véleménnyel volt a produkcióról, és a következőket írta: "Hát ez valami überégő... Ez már az Animal Cannibals-nél is szekunder szégyenérzetet vált ki, de ebben az esetben Reichstag-élmény." Ezen Vona valamiért borzasztóan felhúzta magát, és a következőkkel támadott vissza: 

Most tényleg komolyan vette Tamás? Szerintem pihenjen többet, ha minden ennyire felzaklatja.

FORRÁS: FACEBOOK

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Mit várhatunk Pintér Tamástól, ha segítségre van szükségünk?

Mit várhatunk Pintér Tamástól, ha segítségre van szükségünk?

2019. augusztus 21. (szerda)

Egy helyi vállalkozónak gondja van a vízszolgáltatóval, Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője erre mit csinál? - teszi fel a kérdést az Újvárosi Valóság.

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

2019. augusztus 21. (szerda)

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon. 

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

2019. augusztus 20. (kedd)

Angela Merkel mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

2019. augusztus 19. (hétfő)

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.  A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel. 

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

2019. augusztus 16. (péntek)

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.

Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.