Vona Gábor: Itt van az új haverom, hallgatod a vakerom - videó

2019. május 22. (szerda) 16:51 - doszerk

"Sziasztok dude-ok, újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova, iratkozzál fel YouTube-ra, itt van egy új haverom, hallgatod a vakerom" - vajon ki rappelte el a következő, kicsit együgyűnek tűnő sorokat? Animal Cannibals? Vagy netalán egy feltörekvő új tehetség? Egyik sem: személyesen Vona Gábor, az antiszemita Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kezdett gengszterrappelésbe - írja az Origo.

Az ellenzéki térfélen nem példa nélküli a politikusi mélyrepülés, de amit Vona Gábor az elmúlt egy évben bemutatott, az minden eddigin túlmutat. Az antiszemita Jobbik bukott elnöke egy év leforgása alatt valóságos revolúciós csodát prezentált a magyar nyilvánosságnak, amelynek gyönyörűen megmutatkozik az íve:

  • 2018. április 8-áig délután 7 óráig Magyarország miniszterelnökének képzelte magát, hogy aztán
  • 2018 augusztusától már sikeres, tekintélyparancsoló, és széles tömegekre hatást gyakorló vloggernak higgye magát, hogy
  • aztán most keddre eljusson a csúcsok csúcsára: egy sikeres gengszterraper bőrébe bújjon.

Ugyanis nem kevesebb történt, minthogy öt nappal az európai parlamenti választás előtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a vlogműsorát felvezető videóban gengszterrapperré változott, és az alábbi hatsoros, saját gyártású versikéjét adta elő:

"Sziasztok dude-ok,

Újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova,

iratkozzál fel YouTube-ra,

itt van egy új haverom,

hallgatod a vakerom."

Nem könnyű eldönteni, hogy Vonának a politikához vagy a költészethez van nagyobb tehetsége, az mindenesetre biztos, hogy Giajjenno "gengszterrapper/művész/költő" társaságban mutatta be az előadását. Utóbbiról azt érdemes feljegyezni, hogy a Slágergyár című rapköltemény hozta el a hírnevet számára, aminek az alábbiak a legfelemelőbb sorai. 

"Melegítő Jordan meg Marlboro.
Full aranyba jövök, mint egy egyiptomi fáraó!
Nekem állva jó, nektek beállva bro.
Bármit teszek, úgyis bírságol a kárnáló."

Itt tudja megnézni a két rapper produkcióját:

Mindenképpen érdemes egy pillantást vetni a videó alatti kommentfelületre, ahol a pár jobbikos kötődésű hozzászólón kívül, a többség tetszését nem igazán nyerte el Vona alkotása és előadásmódja. A Jobbik ifjúsági tagozatához kötődő Zmák Tamásis lesújtó véleménnyel volt a produkcióról, és a következőket írta: "Hát ez valami überégő... Ez már az Animal Cannibals-nél is szekunder szégyenérzetet vált ki, de ebben az esetben Reichstag-élmény." Ezen Vona valamiért borzasztóan felhúzta magát, és a következőkkel támadott vissza: 

Most tényleg komolyan vette Tamás? Szerintem pihenjen többet, ha minden ennyire felzaklatja.

FORRÁS: FACEBOOK

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Bauer Tamás elszellentette magát

Bauer Tamás elszellentette magát

2019. június 15. (szombat)

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

2019. június 14. (péntek)

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió jövőjét.

Gyurcsány: Balga vagyok!

Gyurcsány: Balga vagyok!

2019. június 13. (csütörtök)

Balgának tartja magát Gyurcsány Ferenc, amiért korábban nem vette észre, hogy Karácsony Gergely nem éppen a legalkalmasabb jelölt Budapest főpolgármesterének – minderről a Magyar Narancsnak adott interjúban árult el még több pikáns részletet, a lap egyébként Kálmán Olga DK-s támogatásáról kérdezte a párt elnökét. Gyurcsány arról is beszél, hogy tavaly döbbent rá arra, hogy új szereplők kellenek a politikába.

Nemzetközi bíróságon vizsgálhatják az EU felelősségét a migráció miatt

Nemzetközi bíróságon vizsgálhatják az EU felelősségét a migráció miatt

2019. június 13. (csütörtök)

Nemzetközi jogászok az Európai Unió és vezetőinek felelősségét, valamint az uniós csúcspolitikusok (Emmanuel Marcon francia elnök és Angela Merkel német kancellár) szerepét vizsgálnák a migráció következményei miatt - írja a Századvég legfrissebb elemzésében.

Szóval mégis a globális Soros-hálózat irányítja a magyar balliberális oldalt?

Szóval mégis a globális Soros-hálózat irányítja a magyar balliberális oldalt?

2019. június 11. (kedd)

Ejnye! Hát már megint nekünk, nemzeti elvű állampolgároknak lett igazunk? Már megint nem összeesküvés-elméleteket gyártottunk? Persze, ez valójában szomorú: bár ne lenne igazunk. De sajnos igazunk van - írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

2019. június 07. (péntek)

A mai adócsökkentési politikával szemben Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat, amikor kormányon voltak - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Gyurcsányék főbűnei

Gyurcsányék főbűnei

2019. június 05. (szerda)

Tíz pontba szedte a Fidesz "Gyurcsányék főbűneit", amelyet a nagyobbik kormánypárt szerint a fiatalok, a gyerekes családok és az egész ország ellen követettek el.