Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat) 8:29 - Molnár Emese

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

A hagyományokhoz híven egy kis ünnepségre hívta pénteken este a színház vezetése a művészeit, valamennyi dolgozóját, a Zsölye-tulajdonosokat, támogatóit, hogy lezárják, értékeljék az elmúlt évadot. Elsőként Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszönte meg az intézmény eddigi munkásságát, színvonalas produkciót, szakmai sikereit, amellyel színesítik városunk kulturális életét.

Őze Áron, a színház igazgatója pedig megköszönte a fenntartó önkormányzat támogatását, amellyel biztonságban működhetnek, s végezhetik művészi munkájukat. Mint mondta, ebben még kiemelkedő szerepe van a gazdasági osztályuk teljes csapatának, így feléjük is köszönettel szólt. Az évad értékelésével kapcsolatban elmondta, tíz saját rendezésű darabot tudhatnak maguk mögött, amelyek közül nem is lehetne kiemelni, hiszen mindegyik a maga műfajában, a közönségtől, illetve a szakma részéről kapott visszajelzés alapján sikeres volt. A Valahol Európában című musicalt, amelyben dunaújvárosi gyermekek is játszottak, ebben az évadban is szerepelt a repertoárban, a Ványa bácsi című koprodukciós színmű meghívást kapott a POSZT-fesztiválra, a Lélekharang című dráma a Keresztény Színházi Fesztivál programjában szerepelt.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy sikerült egy újabb kisbuszt vásárolniuk, megújul a kezelésükben lévő pentelei klubház (az önkormányzat támogatásával), kiépült az ügyeleti hívórendszer, valamint egy megújult szervezési osztály fog „belecsapni a lecsóban” augusztus elején. Most ugyanis egy kis nyári szünetre mennek a művészek, után augusztus 20-tól már munkába állnak, hiszen következik a mosoly évada, amelyben tizenkét bemutatót terveznek. Természetesen a köztes időben megnyitja kapuit a Petőfi Művészeti Liget heti három kulturális esttel.

A pénteki ünnepségen díjazták a kiváló kollégákat is. A Teátrista-díjat a Zsölye-tulajdonosok szavazatai alapján kapja a színház egyik kollégája, idén Dunaveczki Éva, a tánccsapat tagja vehette át ezt az elismerést. A Társulati-díjat egyik évben a színészek, a másik évben a táncosok szavazzák meg. Ezúttal a táncosokon volt a sor, akik Simon Gergőnek ítélték oda az elismerést. A Kulissza-díjat olyan kolléga kapja a társulat egészének szavazata alapján, aki a reflektorfény mögött dolgozik, de igen fontos háttérmunkát végez. Idén Palkó Panka érdemelte ki ezt a díjat. Végül a Bartók-díjat a színház vezetőségének döntése alapján Szendreyné Dani Melinda gazdasági vezető vehette át.

A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.