Dunaújváros Hetilap

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

doszerk - 2019. június 18. 11:48

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

A “civil” és a “független” fogalmak szándékos félreértelmezéseként értékelhető az, hogy a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselői az önkormányzati választásokon civilként vagy függetlenként indulnak polgármesteri aspiránsként – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője ezzel kapcsolatban a PestiSrácok.hu-nak. A szakértő hozzátette: a történelmi mélyponton levő párt tagjai valószínűleg már érzik, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon parlamenten kívül maradnak, így számukra az önkormányzati pozíciók megszerzése létkérdés. 

Bombaként robbant a hír, hogy Pintér Tamás Dunaújvárosban az ellenzék szinte teljes támogatásával indul polgármesteri aspiránsként. Az pedig, hogy akkor bizony mandátumáról is le kellene mondania, láthatóan nem érintette érzékenyen az “újvárosi FanThomasként” emlegetett jobbikos fenegyereket. Ezen persze nem is lepődhetünk meg a párt csúfos EP-választási eredményeit figyelembe véve, bár meglepő magabiztosságra vall, hogy mindazok ellenére, hogy a választókerületében nem is látták az elmúlt időszakban, mégis elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy legyőzze a jelentős választói támogatással bíró Cserna Gábort az őszi önkormányzati választáson.

Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője a PS-nek azt mondta, hogy véleménye szerint a jobbikos képviselők belátták, hogy a következő országgyűlési választáson valószínűleg már parlamenten kívül maradnak.

Már most a “túlélésre játszanak”, az őszi önkormányzati választáson való eredményes részvétel ugyanis 2024-ig biztosítaná számukra a megélhetést. A szakértő hozzátette: Nem a város irányítása érdekelné őket, még csak nem is az ottani problémák megoldása, hanem a saját anyagi biztonságuk megőrzése 

Deák Dániel a civil fogalom szándékos félreértelmezéseként értékeli azt, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői “függetlenként és civilként” próbálják eladni magukat. A Jobbik történelmi mélypontra süllyedt, az EP-választás csúfos kudarcot hozott számukra. Nincs víziójuk, bajban van a párt  – fogalmazott a politológus, aki szerint a választók bizalmát már nem tudja visszaszerezni a Jobbik levitézlett politikusi gárdája. 

Az újvárosi fantomként elhíresült Pintér Tamásnak sem lesz elég kivillantani fehér fogsorát a győzelemhez, az imázs-mosolynak már nem dőlnek be a dunaújvárosiak. 
 

- Újvárosi Valóság/PestiSrácok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.